Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ...ΣΥΡΡΑΞΗ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Έντονη αντίδραση Χρυσοχοΐδη – Παμπούκη στις τοποθετήσεις Κλαδαρχών Λ.Σ. Χρ. Παπουτσής: Όσο πιο γρήγορα το συνηθίσουν τόσο το καλύτερο γι αυτούς…
Καθόλου ...ανασφαλής δεν φαίνεται ο Υπουργός Χρήστος Παπουτσής όταν δηλώνει: Οσο πιο σύντομα το συνηθίσουν, τόσο πιο καλά γι αυτούς!
Άστραψαν και βρόντηξαν μόλις έμαθαν για τις νέες τοποθετήσεις Κλαδαρχών, ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας Χάρης Παμπούκης ενώ σε δήλωσή του στο nextok ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στηρίζει τον διαχωρισμό του Λιμενικού από τη Ναυτιλία.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες οι Υπουργοί Χρυσοχοΐδης και Παμούκης, με τηλεφωνήματά τους προς κάθε αρμόδιο διαμαρτυρήθηκαν έντονα, το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2011, μόλις ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ τις τοποθετήσεις των νέων Κλαδαρχών και Διευθυντών Διευθύνσεων και Προϊσταμένων κεντρικών και περιφερειακών Υπηρεσιών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (κλικ εδώ)

Οταν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έλεγε ότι λέει σήμερα ο κ. Παπουτσής για το Λιμενικό. Και τώρα που έγινε υπουργός για θέματα Ναυτιλίας, πάλι υποστηρίζει ότι έλεγε ο Χρ. Παπουτσής για τη Ναυτιλία. Ήταν να μην αλλάξουν ...στρατόπεδα! (υπουργείων και επιρροών)

Κυριολεκτικά οργισμένοι και οι δύο, εξέφρασαν την άποψη ότι η τοποθέτηση Αξιωματικών με πολύ καλές γνώσεις επί θεμάτων ναυτιλίας και ναυτιλιακής πολιτικής, σε κλάδους που αφορούν αποκλειστικά και μόνον την λειτουργικότητα του λιμενικού, συμβάλλουν στην αποδυνάμωση των Υπηρεσιών της ναυτιλίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας.


Ειδικότερα, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διατύπωσε την άποψη ότι όφειλε ο Χρήστος Παπουτσής να είχε ζητήσει και τη δική του άποψη πριν προβεί στις νέες τοποθετήσεις.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής, σε ερώτηση του nextok σε σχέση με τα προβλήματα που προκαλεί η απομάκρυνση του Λιμενικού από την παροχή υπηρεσιών στην ναυτιλία απάντησε: «Θα πρέπει να το συνηθίσουν. Και όσο το γρηγορότερο, τόσο το καλύτερο γι αυτούς».
Και ο τέως υπέρμαχος της διάσπασης Λιμενικού - Ναυτιλίας Χάρης Παμπούκης, βλέπει τώρα την αναγκαιότητα επανασύνδεσης των δύο φορέων. Προφανώς με την άνοδο Βενιζέλου, "απεκόπη" από την επιρροή Πάγκαλου. Κάλλιο αργά...
Είναι φανερό ότι η απάντηση του Υπουργού απευθύνεται τόσο προς τους δύο Υπουργούς οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στις νέες τοποθετήσεις, όσο και προς τους Έλληνες εφοπλιστές. Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ότι οι επιχειρηματίες της θάλασσας, τόσο στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό όσο και με τους δύο αρμόδιους Υπουργούς Χρυχοχοΐδη και Παμπούκη, υποσχέθηκαν ότι θα συμβάλουν ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση και την αναστήλωση της ελληνικής οικονομίας.


Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η υπόσχεση αυτή δεν δόθηκε άνευ ανταλλάγματος. Και φυσικά το πρώτο θέμα που έθεσαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης και Χρήστος Κανελλάκης ήταν η επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και η επανασύνδεσή του με το Λιμενικό Σώμα κάτι με το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Υπουργοί δήλωσαν ταύτιση απόψεων.
Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι θέμα χρόνου η επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας ως αυτόνομου υπουργείου αλλά και η επανασύνδεση των Αξιωματικών του Λιμενικού με την ελληνική ναυτιλία.

Αναδημοσίευση από NEXTOK

2 σχόλια:

Exantas είπε...

Προς κ. Χρήστο Παπουτσή, ΥΠτΠ.
κ. Υπουργέ,
Μετά την τόση σουλτανική έπαρση, εις βάρος άλλων υπουργών & επιχειρηματιών & καθώς διατηρείτε λίαν υψηλή αντίληψη των ικανοτήτων σας και πολύ χαμηλή εκτίμηση για ……… τους άλλους, τους συναδέλφους σας στην εγχώρια πολιτική, μιαν ευχή & κατάρα, όπως λέει ο λαός, σας δίνουμε:
Στον επόμενο ανασχηματισμό, να δώσει Θεός, ο Αη Νικόλας & ο σύντροφος Γιώργος Α.Π, να μην οριστείτε ως αρμόδιος επί της Ναυτιλίας υπουργός, γιατί τι θα βρείτε να επικαλεστείτε για την ανάγκη επανένταξης του Λ.Σ στην ναυτιλία & την υπαγωγή του σε συναφές υπουργείο?
Και άντε τότε να βρεθεί τόπος να κρυφτείτε, κ. Υπουργέ των "κατά ξηράν,θάλασσαν & αέρος, Σωμάτων ασφαλείας"

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

"Συνεργάτης Χωρίς Όνομα" είπε...

Αυτό που μένει πάλι είναι όταν μετακινήσουν το Λ.Σ ξανά μανά σε άλλο υπουργείο & αναλάβουν αυτοί την τύχη του, να ανατρέψουν τις επιλογές Παπουτσή & να ξαναμοιράσουν την τράπουλα!
Συνηθισμένοι πλέον από τις παλινωδίες της ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης στο να ακυρώνονται οι επιλογές των προηγούμενων από τα "κατά συνθήκην οράματα" των επομένων ....
Δυστυχώς για τον τόπο, τα οράματα τους αποτελούν ταξείδι χωρίς μπούσουλα, οι κυβερνητικοί πειραματισμοί στον τομέα της ναυτιλίας συνεχίζονται και μετά βεβαιότητος πιστεύουν άπαντες ότι "δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά αυτοί στραβά αρμενίζουν"
Αλίμονό μας.....

σχο