Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Κρίσεις Αξιωματικών Λ.Σ, Bloggers & ...διαπιστευμένοι


Σε προσοχή Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κ. Μουσουρούλη.


Δεκαέξι μήνες πέρασαν από τις προηγούμενες κρίσεις αλλά το τοπίο, οι πρωταγωνιστές & η "στρατηγική".... παραμένουν ίδια & αναλλοίωτα.


Φίλοι Λιμενικοί-Ακτοφύλακες,
Πλησιάζει η ημέρα των ετήσιων υπηρεσιακών κρίσεων για τους Αξιωματικούς & τα γνωστά φερέφωνα, ορισμένοι εξειδικευμένοι, ελεύθεροι και ανεξάρτητοι κονδυλοφόροι, διαπιστευμένοι & στο Λ.Σ (όπως ανοήτως διατείνονται), διαμορφωτές της κοινής (λιμενικής) γνώμης, άρχισαν το ανίερο έργο της φθοράς, της κακοποίησης της προσωπικότητος & του εξευτελισμού ενστόλων, τους οποίους ούτε καν γνωρίζουν. Τους “γνωρίζουν” όμως οι ανώνυμοι ρουφιάνοι & τα τσιράκια, κάτι κομψευόμενοι τύποι που μοιράζουν υποσχέσεις & αναλώσιμα & τα ανώνυμα σαφώς υποκινούμενα μηνύματα. Τα μηνύματα αυτά υιοθετούνται “αφιλτράριστα” & αδιασταύρωτα, χωρίς καμία δημοσιογραφική δεοντολογία & δημοσιεύονται στο πλαίσιο μιας διαστρεβλωμένης ελεύθερης δημοσιογραφίας & δημοκρατίας.
Έτσι, πολύ συχνά θα λέγαμε, άνθρωποι που ασχολούνται με την διαμόρφωση της κοινής γνώμης & τα ΜΜΕ, καταφέρονται αλόγιστα & άκριτα εις βάρος προσώπων, καταστάσεων ή της κοινωνίας, στο πλαίσιο μιας κακώς νοούμενης επαγγελματικής ή συνειδησιακής ευαισθησίας. Για λόγους κυρίως εντυπωσιασμού κάνουν επίδειξη, ανοήτου συνήθως πνεύματος, ισοπεδώνοντας τους πάντες & τα πάντα.
Διατυπώνουν απόψεις δημοσυντήρητων, πιθανότατα συμπλεγματικών υπαλλήλων που ανερυθρίαστα, ένεκα της ανωνυμίας τους, κουτσομπολεύουν, καθυβρίζουν, γράφουν σχόλια, ύβρεις & συκοφαντίες, που πολλές φορές διαψεύδονται, αλλά μέχρι τότε αφήνουν τους έρημους ένστολους να διαπομπεύονται & να ταλαιπωρούνται.
Δεν διστάζουν βεβαίως, χρησιμοποιώντας  γκαιμπελικές μεθόδους, να κάνουν κριτικές ή προτάσεις προαγωγής ή τοποθετήσεων στελεχών, προφανώς εκ του πονηρού και με γνώμονα προσωπικές εμπάθειες ή συμπάθειες. Το να καρφώνει ή να “λούζει” με κοσμιτικά επίθετα “ελεύθερος” κατ' ευφημισμό δημοσιογράφος,  ένα δημόσιο υπάλληλο και δη ένστολο, που αδυνατεί λόγω της στρατιωτικής του ιδιότητος να υπερασπιστεί τον εαυτό του, είναι μέγα ατόπημα που δεν συνάδει με την αντίληψη δημοκρατικού και ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου.
Αυτό το φαινόμενο & στην έκταση αυτή, δυστυχώς μόνο στο Λιμενικό Σώμα ή Ακτοφυλακή ανθεί, κυρίως εξ αιτίας της κακοήθειας ορισμένων στελεχών, της ένδοιας ηθικής και δεοντολογίας, αλλά και την εμπλοκή διαφόρων συμφερόντων στην όλη υπόθεση.
Προτρέπουν ακόμη τον αρμόδιο υπουργό, να έχει τον “νου" του για τις κρίσεις, ζητώντας του ουσιαστικά πολιτική & κομματική παρέμβαση στα ενδοϋπηρεσιακά του Σώματος, με “λίστα” πάντα υπέρ των αρεστών, "νομιμοφρόνων", "δικών μας παιδιών", όταν σε περιπτώσεις άλλων εθνοπατέρων, διαρρυγνύουν τα ιμάτια τους για ανάλογες ενέργειες, που τότε τις αποκαλούν ρουσφέτι ή πολιτική -κομματική αναλγησεία. Το ρουσφέτι  τότε αποτελεί, τη χειρότερη μάστιγα που ταλανίζει και διαβρώνει χρόνια τώρα το Ελληνικό κράτος. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ή παραγνωρίσει το γεγονός ότι οι μέχρι στιγμής κρίσεις είχαν έντονη κομματική χροιά. Ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν στη διαμόρφωσή τους να έχουν παίξει ρόλο και απόστρατοι που πρόσκεινται στο κυβερνόν κόμμα.
Το πιο εύκολο πράγμα φίλοι μας, είναι να κάνεις εμπαθή, υποκειμενική και κομματικά κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, βάζοντας τα με ανθρώπους που λόγω της στρατιωτικής τους ιδιότητας αδυνατούν να σε «ακολουθήσουν» και να σε αντιμετωπίσουν σε μια αγοραίου τύπου δημοσιογραφία, η οποία  απευθύνεται και εκμεταλλεύεται τα χειρότερα ένστικτα μιας δοκιμαζόμενης κατηγορίας ένστολων ενισχύοντας την τάση ανάπτυξης εμφυλιακού τύπου διαλυτικών φαινομένων σε έναν Οργανισμό που ούτως ή άλλως ταλαιπωρείται από ακατανόητες και επιπόλαιες αλλαγές στην δομή-οργάνωση και λειτουργία του.
Την μερίδα του λέοντος, στο θετικό "προμοτάρισμα" δεν κατέχουν οι άριστοι αλλά κυρίως οι αρεστοί, όπως οι συνδαιτυμόνες των κοντυλοφόρων στα παρτάκια, τις πίτες & τα γλέντια, πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι & ένστολοι, οι οποίοι άλλοτε “καταχεριάζονται” με νόημα & τρυφερότητα, αλλά συχνά πυκνά σπονσονάρονται απροκάλυπτα!
Δυστυχώς ο υπουργός, οι Ηγεσίες και το “σύστημα” δεν φρόντισαν τόσο καιρό να προστατέψουν τους ένστολους εξυβριζόμενους υφισταμένους τους, ανεχόμενοι ακόμα και παράτυπες έως παράνομες επιλογές & μεθοδεύσεις κατά παραγγελίαν, των πολιτικών, των κοντυλοφόρων & των διαπλεκομένων της αυλής τους.
Είμαστε στην εποχή της επικοινωνίας, και η ελευθερία της έκφρασης είναι δικαίωμα του καθενός πολίτη, αλλά το μέτρο ποτέ δεν έβλαψε αλλά δυστυχώς ουδέποτε τηρήθηκε.
Το Λ.Σ είναι ένα μικρό Σώμα & λίγο πολύ ο ένας γνωρίζει τον άλλον, το βίο & την πολιτεία του και τους πολιτικούς, τις ηγεσίες & τους επαγγελματίες που συναλλάσονται-συνεργάζονται με αυτό, οπότε όταν αρχίζεις να παρουσιάζεις κάποιον σαν "αστέρι" & ότι αυτός θα σώσει το Σώμα, τις ελληνικές θάλασσες & την χώρα, τότε ή γίνεσαι γραφικός ή σε περνάνε 
για εγκάθετο έμμισθο παπαγαλάκι, κοινώς μαλάκα!

Φίλοι μας, κυρίες & κύριοι.... κύριε Υπουργέ του Λιμενικού Σώματος,
Μήπως είναι καιρός να σταματήσει αυτό το ανίερο πριόνισμα αξιοσύνης, αξιοκρατίας & της αποτελεσματικότητας του Σώματος?
Ο κόμπος, πλέον, έφτασε  στο χτένι & δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

4 σχόλια:

Admin είπε...

Δυστυχώς θα συμφωνήσω με το περιεχόμενο της παραπάνω ανάρτησης προσθέτοντας ότι συγκεκριμένη πρακτική και μεθοδολογία είναι μία από τις βασικές αιτίες της κατρακύλας αυτής της χώρας.
Η κομματική ταυτότητα ήταν και είναι σε πολλές περιπτώσεις το διαβατήριο για την ανέλιξη και εξέλιξη σε αξιώματα και θέσεις, ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν τα τυπικά προσόντα και τις περισσότερες φορές είναι ανίκανοι αλλά εμπαθείς με τους ικανούς τους οποίους θέτουν στο περιθώριο για να μη φένεται η προσωπική τους ανεπάρκεια!!!
Επίσης θέλω να πω ότι διαβάζοντας το άρθρο μου ήρθε στο μυαλό η λαϊκή παροιμία «Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη» την οποία παραλληλίζω με το όπου λαμογιά, κομπίνα και αθέμιτες καταστάσεις κάποιοι λιγδιάρηδες δημοσιογραφοκάφροι είναι πρώτοι!!!

Ο Στυλιανός Αντ. Πυλιώτης είπε...

Δύσκολα θα διαφωνούσε κάποιος μαζί σου.

Παρεμβαίνοντας κι εγώ -πάντοτε επώνυμα-, έχω δεχθεί την χυδαία, πρόστυχη και εξόχως αντιδεοντολογική επίθεση κάποιων μισαλλόδοξων, φανατισμένων, ψευδολόγων/τερατολόγων, αλλοπρόσαλλων, κομματικά υποταγμένων, αμμόρφωτων, υβριστών/χυδαιολόγων και, πάντως!!! δήθεν φίλων και υποστηρικτών του Λιμενικού Σώματος.

Ανθρωποειδών και κομματόσκυλων και θλιβερών σταλινικών κατάλοιπων (υπάρχουν ακόμη στην εποχή μας!!!) που έχουν αυτο-αναγορευθεί σε προστάτες του Λ.Σ. και σε τιμητές των πάντων και πασών και, μάλιστα, επί παντός επιστητού.

Και στην ουσία, τρομοκρατούν, τρομοκρατούν, τρομοκρατούν και βρίζουν, βρίζουν, βρίζουν και κατηγορούν, κατηγορούν, κατηγορούν, και εκβιάζουν, εκβιάζουν, εκβιάζουν και απειλούν, απειλούν, απειλούν και χλευάζουν, χλευάζουν, χλευάζουν όποιον και όποιαν δεν χορεύει στον δικό τους κομματικό/τρομοκρατικό σκοπό.

Αυτοί, οι δημαγωγικά λαϊκίζοντες υπηρέτες του "κόμματος" και των μηχανισμών του...!!! Και να είχαν ειρμό και συνοχή στις σκέψεις τους. Τρομάρα τους...!!! Πλίνθοι και κέραμοι... Σήμερα έτσι και αύριο αλλιώς...

Και κάπου-κάπου, κάποιοι-κάποιοι, τραβάνε και ένα "γλυψιματάκι", μπας και γλύψουν κανένα "κοκκαλάκι"...!!! Και ο νοών, νοείτω...!!! Και δεν καταλαβαίνουν πόσο σιχαμένοι και κατάπτυστοι γίνονται.

Το μόνο βέβαιο είναι, ότι τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και δεν τους δίνει κανένας ουσιαστική σημασία. Τους διαβάζουν από καθαρή περιέργεια και για να ρίξουν και κανένα γέλιο, κάποτε-κάποτε, με τα απίστευτα χάλια τους.

Θλιβερά ανθρωπάκια μιάς άλλης εποχής...

Στυλιανός Αντ. Πυλιώτης
Δικηγόρος

Υ.Γ.: Οξύς ο λόγος μου σήμερα, αλλά μόνον έτσι ίσως καταλάβουν κάτι τα ανθρωπάκια...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΡΧΗ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΠΟΓΚ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ..
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

N.N. είπε...

Επειδή με το συγκεκριμένο άρθρο σας, αγγίξατε, θετικά εννοώ, τα συναισθηματικά μου αντανακλαστικά...αλλά και πικρές μνήμες του παρελθόντος ( έχω κερδίσει δύο δικαστικούς αγώνες για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου), παρακαλώ να δεχτήτε τα ειλικρινά μου συγχαρητήρια για το ουσιαστικό περιεχόμενο του κειμένου σας, το οποίο εκφράζει αποτελεσματικά, ακριβοδίκαια και ειλικρινά τις προσωπικές μου απόψεις και συναισθήματα και όχι μόνο. Εύχομαι και ελπίζω η προσπάθεια που καταβάλετε, για ουσιαστικό, καθαρό και αντικειμενικό λόγο στο διαδίκτυο, να βρει σύντομα μιμητές.
Ν. Νικολιάς.