Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

"Έφυγε" ο καπετάν Γιάννης Μαντάς, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ (ε.α)

"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, "σαλπάροντας" για το χωρίς επιστροφή ταξείδι στους ουράνιους ωκεανούς, ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ (ε.α) Γιάννης Μαντάς, γεμίζοντας θλίψη την οικογένεια του, τους απανταχού φίλους & τους συναδέλφους του στο Λιμενικό Σώμα. 

Ο καπετάν Γιάννης, (όπως τον αποκαλούσαν όλοι στο Λ.Σ) άφησε την τελευταία του πνοή στο Ν.Ν Αθηνών όπου νοσηλευόταν μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα. 


Ο θάνατος του έπληξε σαν κεραυνός τα ήδη ταραγμένα νερά της Λιμενικής & ναυτιλιακής κοινότητας κι ιδιαίτερα της τάξης των «συναδέλφων» του εμποροπλοιάρχων, που τον θυμούνται με νοσταλγία....
Ο αείμνηστος καπετάνιος, αφού διήλθε με επιτυχία το μεγαλύτερο μέρος της ιεραρχίας Λ.Σ, έφτασε στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ, αλλά διατήρησε, με υπερηφάνεια, τον τίτλο του Καπετάνιου μέχρι το τελευταίο και χωρίς επιστροφή ταξίδι της ζωής του στην αιωνιότητα. Διακρινόταν πάντοτε  για το ζήλο, την αυταπάρνηση, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την άμεση αντίδραση που επεδείκνυε σε κάθε επιχείρηση που λάμβανε μέρος και γιαυτό πολλές φορές αποτέλεσε παράδειγμα  για  συναδέλφους & φίλους

Θα μας λείψει ο άνθρωπος, ο εργατικός συνάδελφος, ο σπουδαίος & αγνός πατριώτης. Θρηνούμε έναν αθόρυβο και ευγενή υπηρέτη του λιμενικού, της θάλασσας, της ναυτιλίας & της ναυτοσύνης.

Αιωνία σου η μνήμη φίλε. Ελαφρό το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Στη ...γειτονιά των Αγγέλων όπου πας, να πεις σ’ αυτούς που έφυγαν νωρίς & έδωσαν τη ζωή τους για όσα & εσύ αγάπησες, πως συνεχίζουμε τον αγώνα σας.
Οι μαθητές σου, οι φίλοι, η οικογένεια σου & η Σκύρος, που τόσο αγάπησες, θα σε θυμούνται πάντα!!


Καλές θάλασσες στο αιώνιο ταξείδι σου 
Καλή αντάμωση στους ουράνιους ωκεανούς......


Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas


Υ.Γ: Θα προσευχηθούμε για εκείνον στον Ι.Ν Αγ. Νεκταρίου Βούλας, την Παρασκευή 24.02.2012 στις 11.00

3 σχόλια:

ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ είπε...

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το άδικο χαμό του Καπετάν Γιάννης και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του .


Καλές "θάλασσες" Καπετάνιε.

Exantas είπε...

Ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς, τον ομιλητή εκείνο, που απηύθυνε για λογαριασμό, αλλά εν αγνοία μας, το κατευόδιο αυτό, στον αείμνηστο φίλο, συνεργάτη & συνοδοιπόρο Γιάννη Μαντά.
Η αγάπη του κόσμου, για τον καπετάν Γιάννη, δεν φάνηκε μόνο απο την κοσμοσυρροή στο ύστατο χαίρε αλλά & στην επισκεψιμότητα της ανάρτησης.
Σας ευχαριστούμε που τον τιμήσατε αφού το άξιζε, εκείνο που δεν του άξιζε ήταν ο τρόπος που "έφυγε" καθώς πιστεύουμε ότι θα προτιμούσε να τον τύλιγε το ατίθασο κύμα, που τόσο λάτρεψε.
Καλό ταξείδι Καπετάνιε, καλές ουράνιες περιπέτειες Ναύαρχε, καλή αντάμωση Κομάντο Γιάννη Μαντά....

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το άδικο χαμό του Καπετάν Γιάννη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του .