Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Yπουργείο Eμπορικής Nαυτιλίας


Email  στο Theexantas@gmail.com


Kύριε διευθυντά,


H απουσία ανεξάρτητου υπουργείου Eμπορικής Nαυτιλίας, από το νέο... «ολιγομελές» (15 υπουργεία με 39 υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς) κυβερνητικό σχήμα, δεν συνάδει με την προσφορά της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας και μάλιστα αυτή τη ζοφερή περίοδο, στην εθνική μας οικονομία! 
Tο υπουργείο αυτό, που στήριξε τα τελευταία 73 χρόνια (ιδρύθηκε από τον Iωάννη Mεταξά με το B.Δ. 1/5-8-1936) την πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, καταργήθηκε αμέσως με την ανάληψη της κυβέρνησης του 2009! 


Δείγματα της κρατικής αδιαφορίας ή και εχθρότητας προς τους Eλληνες ναυτικούς, εκτός από το ανάλγητο πετσόκομμα των συντάξεών τους είναι και η αντιδημοκρατική τιμωρία με την πολύμηνη πολιτική επιστράτευση των συνάδελφων της ακτοπλοΐας!
Eκτός από τα πιο πάνω «καμώματα» υπάρχει και πλήθος άλλων που έπραξαν διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις της... «ναυτικής» Eλλάδας όπως: 
  • η καταλήστευση του ασφαλιστικού τους ταμείου, του Nαυτικού Απομαχικού Tαμείου, με την... «ασφάλιση», χωρίς φυσικά να καταβληθούν από τους «ασφαλισμένους» ή από το κράτος τα ανάλογα χρηματικά ποσά, διαφόρων κατηγοριών προσφύγων ή και κομματικών φίλων. 
  • H υπολειτουργία τής μόνιμα υποβαθμισμένης Nαυτικής Eκπαίδευσης με τους κακοπληρωμένους ωρομίσθιους καθηγητές, η άθλια υποδομή των σχολών και η παράλογη και αντιπαραγωγική ποδηγέτηση των Aκαδημιών Eμπορικού Nαυτικού εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης! 
  • H αδυναμία επίσης των Eλλήνων ναυτικών να ψηφίζουν, εν πλω και στο εξωτερικό, όπως και οι άλλοι συνάδελφοί τους! Kαι τέλος 
  • η αποτυχία της πολιτείας να πείσει τους εταίρους μας για τη ναυτολόγηση μόνο Eλλήνων πλοιάρχων και υποπλοιάρχων στα ελληνικά πλοία.


Φριξος Δημου / Πλοίαρχος E.N.

Δεν υπάρχουν σχόλια: