Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟΣΟΙ ΝΑΥΑΡΧΟΙ ?

Αγαπητοί φίλοι, πειρατές, συνάδελφοι, αδέλφια ...έστω & ετεροθαλή,
Θα προκάλεσε εντύπωση, εκτιμούμε το γεγονός, ότι ο αριθμός των ναυάρχων "με επιτελείο ναύτη" & με μόνο μια γραμματέα και έναν οδηγό, παρέμεινε αμετάβλητος παρά τα θρυλούμενα. Έτσι έχουμε την ευκαιρία να σας ενημερωσουμε ότι:


Όπως είχαμε από καιρό παρέμβει & διαπιστώσει,  το Λ.Σ αναμένετο ότι θα πήγαινε στις κρίσεις με το νεό Π.Δ που ο ΥΠΠ θα είχε ολοκληρώσει. Αρκετά παπα"γαλόνια" έσπευδαν να διατυμπανίσουν ότι στις φετινές κρίσεις θα πηγαίναμε με μειωμένη, κατ' αριθμό σύνθεση Υποναυάρχων &, Αρχιπλοίαρχων (δηλαδή ανώτατοι Αξκοί).
Συνέπεια αυτού ήταν ορισμένοι, παραγκωνισμένοι κυρίως, Αξιωματικοί να σπεύσουν να παραιτηθούν επειδή πίστεψαν ότι ούτε και φέτος θα γίνονταν ανώτατοι & θα παρέμεναν υποβαθμισμένοι, παρά τα αδιαμφησβήτητα προσόντα τους, στην ήδη εφαρμοζόμενη "παράλληλη επετηρίδα". Για παράλληλη επετηρίδα ήδη ομιλούν πολλοί ότι επίσημα θα προβλέπεται στο νεο Π.Δ.
Ο ΑΛΣ, λέγεται ότι αναζητούσε τρόπο να "πάει" τις κρίσεις αργότερα, μετά ίσως την έκδοση του Π.Δ αλλά δεν υπήρχαν νομικά στηρίγματα. Έτσι τις έκαναν τώρα επ' ωφελεία όλων, άσχετα εάν δεν έχουν την ανάλογη για ναυάρχους οντότητα & αίγλη εκείνοι που έγιναν.
Ήταν πάντως μια πολύ καλή τακτκή, ο παπαγαλισμός, ιδιαίτερα δια στόματος "εκείνων που τα ξέρουν όλα", καθώς δημιούργησαν ένα κλίμα ανασφάλειας σε πολλούς που έσπευσαν να αποστρατευτούν. Φυσικά για να αναλάβουν ναυρχικές θέσεις "κάποιοι ημέτεροι", έπρεπε να φύγουν περισσότεροι από ψηλά & την νύφη την πλήρωσε ο Κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά.Τώρα για να ικανοποιηθεί και η χαμηλότερη στην τάξη "παρεούλα", συμπεριλαμβανομένου & ενός "βαρελόφρονα", που πρώτος οδήγησε το πόπολο σε παραίτηση, μάλλον θα πρέπει να αποκεφαλίσουν & μερικούς άλλους από τους εναπομείναντες πλοιάρχους.
Αναμένομεν την Δευτέρα, κατά τους επαΐοντες, να νεώτερα.


Έχουμε γη & πατρίδα όταν έχουμε πλοία & θάλασσα!
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: