Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Λουκάς Παπαδήμος. Ο νέος ....????


σ.σ: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην θέση των ερωτηματικών του θέματος, κατά την ολοκλήρωση της θητείας του ως επικεφαλής της μεταβατικής Κυβέρνησης, θα βάλουμε την λέξη ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ & όχι εκείνη του ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ. (είναι δυνατόν να τον αφήσουν οι πολιτικοί?)
Το ευχόμαστε!!
===================================
Βιογραφικά στοιχεία
Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από την Δεσφίνα Φωκίδας και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), απ' όπου αποφοίτησε το 1970, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (1972) και πραγματοποίησε διδακτορικό (1978) στα οικονομικά.
Παράλληλα εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ. Το1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.[1] Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 - 1993). Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002.[1] Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.[1] Να σημειωθεί ότι έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.[1]
Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε[1] επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.[1] Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.[2]
Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.[3]
Τον Νοέμβρη του 2011 μετά την συνάντηση και καταρχήν συμφωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργούΓιώργου Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, το πρόσωπό του αναφέρθηκε στον Τύπο ως η επικρατέστερη επιλογή για την πρωθυπουργία της χώρας κατά την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.


σ.σ: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην θέση των ερωτηματικών του θέματος, κατά την ολοκλήρωση της θητείας του ως επικεφαλής της μεταβατικής Κυβέρνησης, θα βάλουμε την λέξη ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ & όχι εκείνη του ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ. (είναι δυνατόν να τον αφήσουν οι πολιτικοί?)
Το ευχόμαστε!!


ΜΘΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια: