Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση τεχνοκρατών σχημάτισε ο Μάριο Μόντι


Τόσο μικρή & ευέλικτη Κυβέρνηση κάναμε, 
υποστηρίζει ο Μαριο Μόντι, σε αντίθεση 
με τους Έλληνες συναδέλφους του

Μετά από δυόμισι ώρες συνάντησης με τον ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο Μάριο Μόντι αποδέχθηκε και τυπικά τη θέση του πρωθυπουργού και ανακοίνωσε τη σύνθεση της κυβέρνησής του, που όπως είχε προαναγγείλει αποτελείται από τεχνοκράτες. 

Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρέσβης στις ΗΠΑ Τζούλιο Τέρτσι Ντι Σαντ' Άγκατα. Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει η Άννα Μαρία Καντσελιέρι, νομάρχης στην Μπολόνια και υπουργός δικαιοσύνης η Πάολα Σεβερίνο, δικηγόρος και υποδιευθύντρια του πανεπιστημίου Luiss, που ανήκει στην Ένωση Βιομηχάνων.
Για το υπουργείο Παιδείας επελέγη ο Φραντσέσκο Προφούμο, επικεφαλής του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών και για εκείνο της Άμυνας ο ναύαρχος Τζαμπάολο Ντι Πάολα, πρόεδρος της αμυντικής επιτροπής του ΝΑΤΟ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ιντέζα Σαν Πάολο, Κοράντο Πάσερα, είναι ο νέος υπουργός Υποδομών και Οικονομικής Ανάπτυξης. Η Έλσα Φορνέρο, οικονομολόγος στο πανεπιστήμιο του Τορίνο, αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας.
Οι υπουργοί, είναι, συνολικά, έντεκα, ενώ ο Μόντι αναλαμβάνει προσωπικά το υπουργείο Οικονομικών. Πέντε πρόσωπα ονομάστηκαν υπουργοί άνευ χαρτοφυλακίου--πρόκειται επίσης για τεχνοκράτες.
Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Μάριο Μόντι τόνισε ότι η απουσία πολιτικών θα βοηθήσει την κυβέρνηση να ριζώσει στο κοινοβούλιο και στις πολιτικές δυνάμεις. Οι πολιτικές δυνάμεις, έχουν, άλλωστε, πλήρη επίγνωση της δύσκολης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα.
Ο Μόντι, τόνισε πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υποδομών και Οικονομικής Ανάπτυξης θα είναι ενιαίο για να επιτευχθεί ουσιαστικότερο αποτέλεσμα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η παρουσία τριών γυναικών σε υπουργεία-κλειδιά θα είναι βασικής σημασίας για την επιτυχία της κυβέρνησης.

Πηγή iefimerida.gr
________________________________________________

σ.σ: Δυστυχώς για την χώρα μας, οι περικοπές προσωπικού & μισθών, οι απολύσεις & η εφεδρεία, δεν "ακούμπησαν" τους πολιτικούς & την νεόδμητη Κυβέρνηση, οι οποίοι .... περί άλλων τυρβάζουν.

ΜΘΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια: