Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΥ ΠΑΜΕ?

Email στο theexantas@gmail.com


Γράφει ο Μάριος Χριστοφορίδης*



Κύριε διευθυντά,
Η πατρίδα μας διαλύεται. 

Σκουπίδια στους δρόμους, αλλά το πιο σοβαρό «σκουπίδια» παντού. Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία, Δημόσια Διοίκηση, ΜΜΕ, Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, Μεταφορές. 
Τίποτα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Πού πάμε; Ισως μια χαρτορίχτρα θα γνωρίζει περισσότερα από τους διοικούντες. Πώς φθάσαμε έως εδώ; Ας αρχίσουμε με τους πρασινοφρουρούς που αντικατέστησαν τους διευθυντές παντού.

Ο παπανδρεϊκός λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο διέλυσε την οικονομία, εκτίναξε στα ύψη το δημόσιο χρέος, ο κοινωνικός ιστός έγινε κομμάτια, η αναίδεια και ο αριστερός φασισμός εδραιώθηκαν κι εμείς οι λεγόμενοι δεξιοί της αστικής τάξης, στριμωγμένοι στη γωνία δεν τολμήσαμε να τους αντισταθούμε, αφού και οι δικοί μας ηγέτες το παπανδρεϊκό μοντέλο ακολουθούσαν.

Η Αριστερά επικράτησε πλήρως, καθώς δημιούργησε σύστημα ενοχής στην αστική τάξη με την υπερβολή για τα ξερονήσια, τους βασανισμούς και τις διακρίσεις και όποιοι τόλμησαν να αναφέρουν τις αγριότητες των αριστερών θεωρήθηκαν χουντικοί και τους εξαφάνισαν από όλα τα μέσα επικοινωνίας.

Οι επιχειρηματίες χαρακτηρίστηκαν εχθροί του λαού, οι εφοπλιστές εγκληματίες, οι βιομήχανοι κλέφτες και μόνο αν δήλωνες αριστερός μπορούσες να πας μπροστά. Το Δημόσιο διογκώθηκε με περίπου 500.000 υπαλλήλους που δεν χρειαζόταν, τις ΔΕΚΟ τις διοικούσαν άσχετοι πασοκοσυνδικαλιστές, τη γεωργική παραγωγή πρασινοσυνεταιρισμοί, το κράτος μη αντέχοντας τα έξοδα εδανείζετο όλο και περισσότερα και τώρα που ήλθε ο λογαριασμός όλοι αυτοί δεξιοί και αριστεροί νίπτουν τας χείρας τους, τα ρίχνουν στους «κακούς» Ευρωπαίους που μας βάζουν όρους και δεν μας αφήνουν στην ησυχία μας.

Η Ελλάδα βέβαια ποτέ δεν πεθαίνει, το λέει και το τραγούδι, φοβάμαι όμως ότι οι κάτοικοί της θα δυστυχήσουν.

Μαριος Χριστοφορίδης / Παλαιό Ψυχικό

* Ο Μάριος Χριστοφορίδης είναι Πλοίαρχος Ε.Ν απόφοιτος της σχολής Ναυτιλίας Ύδρας 1956

Δεν υπάρχουν σχόλια: