Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τα "πυρά" του πρώην ΑΓΕΣ στον Π.Μπεγλίτη


Για το προσφερόμενο έργο της ηγεσίας του στρατού μίλησε ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος. Βολές σε Π. Μπεγλίτη για το "ξήλωμα" των επικεφαλής. Δείτε το σχετικό βίντεο


Εκρηκτικές οι δηλώσεις του απερχόμενου αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, το περασμένο Σάββατο και στην οποία - όπως ήταν φυσικό - έγινε εκτενής αναφορά στα έργα που έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Στρατός.
"Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πιστοί στη Δημοκρατία και στο Σύνταγμα. Μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, φανερά συγκινημένος.
Ο Στρατηγός έκανε εκτενή αναφορά στα πρόσωπα της ηγεσίας του Στρατού και της 1ης Στρατιάς, πρώην και νυν, ενώ συνεχάρη τους νέους Στρατηγούς, επισημαίνοντας τα έργα που είναι αναγκαία να εκτελεστούν.
Στο βίντεο - "χείμαρρος" μίλησε για την παρούσα εχθρική απειλή και την αποκάλυψη του σχεδίου "Βαριοπούλα", υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει σωστός συντονισμός από εδώ και στο εξής στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.
"Ορθώς επεβλήθη η κάθετη δομή διοίκησης. Τα πράγματα έτσι, θα είναι καλύτερα. Και αυτά τα λέω γιατί ελέχθη κάποτε πως δεν είναι και παραγωγικός ο στρατός. Ε, όχι αυτό δεν το δεχόμαστε. Σε καμία περίπτωση", ανέφερε ο ίδιος, υπονοώντας τους λόγους καθαίρεσής του από τον υπ. Εθνικής Αμύνης Πάνο Μπεγλίτη και την ταυτόχρονη αλλαγή σύσσωμης της ηγεγίας των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ενώ συνέχισε ότι "πολλοί από εμάς εργαζόμαστε πρωί και βράδυ, χωρίς κανένα κέρδος", αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ήταν ασήμαντο το έργο επί της δικής του στρατηγίας.
Στη συνέχεια, είπε πως "με θάρρος θα πάμε μπροστά και το αύριο θα είναι καλύτερο".
Και συνέχισε: "Μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάν πολιτισμό, μας χρωστάν ηθικές αξίες, αρχές και να μην πω μας χρωστάνε και αυτά που μας πήρανε το ’41. Γι’ αυτό μπορούμε να κοιτάμε κατάματα όλο τον κόσμο".
Ο Στρατηγός σε ερώτηση για το τί θεωρεί επιτυχία, ανέφερε:
"Να μπορέσουμε να πάρουμε τα 2,5 δισεκατομμύρια δωρεάν στρατιωτικό υλικό να συνεχίσουμε τα εξοπλιστικά μας, να έρθουν τα πυρομαχικά των 120 χιλιοστών να φτιάξουν των 40 χιλιοστών, να πάρουμε τα πυρομαχηκά που χρειαζόμαστε για τα ελικόπτερα, να γίνει η αναβάθμιση των Απάτσι".


Σχόλιο: Δικαιώθηκαν όσοι μιλούσαν για σκοπιμότητες & ...... ανησυχίες.......