Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

"Ο Άδωνις άλλαξε τις πινακίδες στο υπουργείο...." (???)

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Δεν θα αναφερθούμε στο στυλ γραμματοσειράς ή στο γλωσσικό των πινακίδων που αναρτήσατε, καθώς δεν ιδεολογικοπολιτικοποιούμε το πολυτονικό σύστημα γραφής της γλώσσας, του οποίου είμαστε θαυμαστές, όμως......

κ. Υφυπουργέ,
αμελείτε προφανώς ότι η θητεία σας, ως (υφ)υπουργού, δεν πρόκειται να διαρκέσει περισσότερο από εκείνη των προκατόχων σας, αφού είναι περίπου γνωστή η ημερομηνία λήξεως. Επομένως δεν δικαιολογείται η σπουδή σας να ξεκινήσετε τις αλλαγές από τις ταμπέλες & μάλιστα με τρόπο που δυστυχώς προκαλεί. Ξέρετε πόσο αρέσκονται στην ...."κοινωνική κριτική" οι .. θαλασσινοί & ιδιαίτερα εκείνοι της στεριάς!
Όπως θυμάστε, σε παλαιότερες δημόσιες παρουσίες σας, είχατε καυτηριάσει το γεγονός ότι σε στενά γεωγραφικά όρια, είναι εντελώς αντιαισθητικό & βάναυσο για την αισθητική, η ύπαρξη ποικίλων χρωμάτων & επιλογών. Όμως αυτό δεν το ακολουθήσατε στην νέα σας θέση. 
Με την αλλαγή αυτή των πινακίδων που αποφασίσατε, πυρπολείται η αισθητική του επισκέπτη, καταστρέφεται, με την πολυχρωμία, η όρασή του & αναδύεται άρωμα λαϊκίστικου εντυπωσιασμού!! 
Πώς να αμυνθεί κανείς, στη σχιζοφρενική πολυχρωμία των επιλογών σας?
Αν κάτι διέθετε το ταλαίπωρο αυτό υπουργείο & κτίρο, που το έκαναν να ξεχωρίζει από άλλα δημόσια όμοια του, ήταν η ομοιομορφία της εσωτερικής του οπτικής, πλην των επίπλων του, που & αυτή δικαιολογείτο από την χλιδή των Πληβείων (Ταγών) & την απαξία των Πατρίκιων (υπαλλήλων)

κ. Υφυπουργέ,

Ένας ηγέτης είναι χαρισματικός όταν μπορεί να εμπνέει και να δίνει στο επιτελείο του μια προοπτική. Αλλά στο τέλος ο ηγέτης δεν κρίνεται από τη χαρισματικότητά του, αλλά από το τι έχει αφήσει ως έργο και τι τομές έχει κάνει. 
Και θα σας αδικούσε κ. Υφυπουργέ το γεγονός να αφήσετε ως έργο μόνον πινακίδες διαφορετικού χρώματος & αισθητικής, όπως συνέβη με ορισμένους προκατόχους σας.


Συνεργάτης Χωρίς Όνομα


Υ.Γ: Μην θέλοντας να σας αδικήσω καταχωρώ την ανακοίνωση σας, επισημαίνοντας ότι από τις φωτογραφίες του διαδικτύου φαίνεται αληθής. Εύχομαι η αλλαγή να είναι μόνον προσωρινή:



Δεν υπάρχουν σχόλια: