Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Έφυγε από τη ζωή ο Δάσκαλος, Νεοκλής Σαρρής. Το Πατριωτικό Μέτωπο, υποκλίνεται και πενθεί.


Σε ηλικία 71 ετών πέθανε σήμερα τα ξημερώματα ο καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νεοκλής Σαρρής, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδινε τη μάχη με τον καρκίνο. 


Ο Νεοκλής Σαρρής γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα.
 

Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ).
 

Ειδικός επί ελληνοτουρκικών θεμάτων, εκτός από πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος, διατέλεσε και καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 

Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.
 

Η κηδεία του Νεοκλή Σαρρή θα γίνει από το Πρώτο Νεκροταφείο την Τρίτη στις 3 το απόγευμα.
 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ        
___________________________________________________________

Το Πατριωτικό Μέτωπο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αθήνα 19 Νοεμβρίου 2011


Έφυγε από τη ζωή ο Δάσκαλος, Νεοκλής Σαρρής. Το Πατριωτικό Μέτωπο, υποκλίνεται και πενθεί.

Έφυγε από τη ζωή, ο Δάσκαλός μας, Νεοκλής Σαρρής.
Υποκλινόμενοι στη σωρό του, πενθούμε και υποσχόμαστε το κεράκι της Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας που μας άφησε, να το κρατήσουμε αναμμένο.
 
Αιωνία σου η μνήμη Δάσκαλε. Ελαφρό το χώμα που θα σε σκεπάσει. 

Στη ...γειτονιά των Αγγέλων όπου πας, να πεις σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, πως συνεχίζουμε τον αγώνα μας, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».


Πηγή

σ.σ: Καλό ταξείδι στους ουράνιους ωκεανούς Δάσκαλε Νεοκλή Σαρρή. Θα μας λείψει ο νοήμων άνθρωπος, ο άρτιος επιστήμονας, ο σπουδαίος & αγνός πατριώτης.
Οι μαθητές σου & εκείνος ο μικρός τόπος που αγάπησες θα σε θυμούνται πάντα!!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: