Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

«Το Υπουργείο θα συνεχίσει αποφασιστικά τους ελέγχους»


Απάντηση υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστή Μουσουρούλη

Με αφορμή σημερινές δηλώσεις στη Βουλή, του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κ. Μουσουρούλη, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση:


«Η απόφαση για την ακινητοποίηση των πλοίων που υπάγονται στο Ρωσικό   Νηογνώμονα υπαγορεύθηκε από ένα και μόνο κριτήριο: την ασφάλεια των πολιτών στις θαλάσσιες μετακινήσεις και το αξιόπλοο των πλοίων.
Εκπτώσεις σε τέτοια θέματα δεν νοούνται σε καμία περίπτωση, όποια κι αν είναι τα εμπλεκόμενα ή θιγόμενα συμφέροντα. Παιχνίδια με την ανθρώπινη ζωή δεν επιτρέπονται. Αυτό θα όφειλε να το γνωρίζει ο κ. Μουσουρούλης, που με τη σημερινή παρέμβασή του, ουσιαστικά συνηγόρησε στην παραίτηση της Πολιτείας από τις υποχρεώσεις της έναντι των πολιτών.

Το Υπουργείο θα συνεχίσει αποφασιστικά τους ελέγχους, και ταυτόχρονα θα κινήσει όλες τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών και ολοκλήρωσης του πορίσματος για τους όρους εισόδου και δραστηριοποίησης του Ρωσικού Νηογνώμονα στην Ελληνική αγορά από το 2009».

Δεν υπάρχουν σχόλια: