Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

«Η εμπορική ναυτιλία είναι εθνική υπόθεση»


"Η εμπορική ναυτιλία είναι Εθνική υπόθεση", δήλωσε
o αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ, Γιάννης Πλακιωτάκης
«Φτάνει πια με τα “παιχνίδια”, σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας τομέα, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Η εμπορική ναυτιλία δεν είναι απλά ένας κλάδος της οικονομίας μας. Είναι εθνική υπόθεση».
Τη θέση της ΝΔ για το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας υπογράμμισε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας,  Γιάννης Πλακιωτάκης:
«Μετά από δύο χρόνια συνεχόμενων πειραματισμών, είναι καιρός η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει, επιτέλους, ότι το περιθώριο λανθασμένων και αποτυχημένων συνταγών έχει προ πολλού εξαντληθεί.
Μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να παραιτήθηκε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Η ακτοπλοΐα “βρίσκεται στο κόκκινο”, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό των ναυτικών παραμένει στον αέρα, η λιμενική πολιτική υπάρχει μόνο στα χαρτιά, η εκπροσώπηση στους διεθνείς οργανισμούς είναι ανύπαρκτη, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής σημαίας ελαττώνεται, ενώ ο νόμος για το καμποτάζ απέτυχε» και προσέθεσε:  
«Και η μόνη διέξοδος από αυτό το αλαλούμ είναι η άσκηση ρεαλιστικής πολιτικής. Η διαμόρφωση ενός σταθερού πλαισίου που μόνο η επανίδρυση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά και η επανασύνδεσή του με το διοικητικό του βραχίονα, το Λιμενικό Σώμα, μπορεί να εξασφαλίσει. Ένα σχήμα δοκιμασμένο και αποδοτικό».




Πηγή www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: