Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Στη «Διαύγεια» μεταθέσεις, αποσπάσεις και εξοπλιστικά


Με αφορμή την δημοσίευση στο ιστολόγιο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ, άρθρο της Π+13 σχετικά με την εκ μέρους του ΥΕΘΑ απόφαση για τα κριτήρια προαγωγών κλπ.κλπ, έχουμε την ευκαιρία να απευθυνθούμε στον κ. ΥΕΘΑ.....
____________________________

Αξιότιμε κ. Υπουργέ της ΕΘΝΙΚΗΣ (ακόμη) Άμυνας & όλοι εσείς οι Υπουργοί & εθνοπατέρες που "φροντίζετε", με τον τρόπο που πολύ καλά γνωρίζετε, να τακτοποιείτε τα δικά σας παιδιά & μόνο, αφήστε τις διαύγειες & τις (α)διαφάνειες.

Η αξιοκρατική μεταχείριση, η ισονομία & η έντιμη μεταχείριση των αρίστων & όχι μόνο των αρεστών, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ διαύγειες & αναρτήσεις στο διαδίκτυο για να πείσουν τους άλλους για την καλή σας πρόθεση & τα αξιοκρατικά σας κίνητρα. 
Δείτε, στον ένα & μισό  χρόνο της διακυβέρνησης σας, ποιους & γιατί τους επαναφέρατε, ποιους & πώς τους αποστρατεύσατε, με τι κριτήρια, με πόσο καλά δομημένες αιτιολογικές αποφάσεις το πράξατε, ποια & τι μόρια ελήφθησαν υπόψη & πώς τα αξιοποιήσατε, ιδίως στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη,  στην (δήθεν) ΕΛ.ΑΚ, που τα μόρια εφαρμόζονται ήδη από ετών. Και αφού τολμήσετε να αναρτήσετε στο διαύγεια τις ενέργειές σας αυτές, (ακόμη & τις Υ.Α που προβλέπουν να μην δημοσιοποιηθούν), υλοποιήστε & την "υπόσχεση-απειλή σας" για περισσότερη ΔΙΑΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ! 


Η σοσιαλιστική, στα χαρτιά, κυβέρνηση σας ανέκαθεν μας παραμύθιαζε για εφαρμογή κριτηρίων, για ισονομία, αξιοκρατία & ίσες ευκαιρίες. Για την ανάγκη επιβράβευσης των στελεχών που διακρίνονταν για την αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα & ζήλο. Για την προώθηση των στελεχών που διαθέτουν επαγγελματικές γνώσεις, ικανότητες & δεξιότητες. Δεν φαίνεται έως σήμερα ότι είστε πιστοί στο κυβερνητικό σας πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος σας για την δημόσια διοίκηση που ήταν  η αντιμετώπιση της διαφθοράς, η εμπέδωση όρων διαφάνειας, λογοδοσία στην άσκηση εξουσίας, αυτονομία του πολιτικού συστήματος, που θα λειτουργεί για τον πολίτη κλπ.κλπ»
Εν τέλει μέχρι σήμερα με τις πλάτες σας αναρριχώνται μόνον στελέχη που διατηρούν υψηλή αντίληψη των ικανοτήτων τους και πολύ χαμηλή εκτίμηση για τους άλλους & μάλιστα τους συναδέλφους τους!

Αμελείτε προφανώς, κ. ΥΕΘΑ & όχι μόνον εσείς, ότι όσοι μόνιμα αδικούν στελέχη με ευνοϊκές μεταθέσεις, αποστολές, και προαγωγές είτε λόγω προηγούμενης συνυπηρεσίας, είτε λόγω παρεμβολής πλαγίων μέσων & κομματικών κριτηρίων, πικραίνουν τα στελέχη και υπονομεύουν τη συνοχή. Η κοινωνία πρέπει να λειτουργεί συντονισμένη στον ανταγωνισμό και όχι σε προνομιακές ευεργετικές διατάξεις. Υποχρεούμεθα να υπενθυμίσουμε ακόμη μια φορά ότι οι ασφαλέστερες συγκρίσεις είναι εκείνες που γίνονται με τις πράξεις του παρελθόντος & όχι με τις υποσχέσεις του μέλλοντος κ. Υπουργέ…
Και εάν αναρωτιέστε γιατί τόση καχυποψία & αμφιβολία για τις καλές σας προθέσεις μπορείτε να απευθυνθείτε, χωρίς όμως να αντιγράψετε τις μεθόδους & μεθοδολογία τους, στους συντρόφους σας που πέρασαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που πρωτοστάτησαν στην ανήθικη & επιλεκτική εφαρμογή της αξιοκρατίας και ενεργοποίησαν τις παλιές τακτικές προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα!!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια. Εύχομαι να συνεχίσεις ακούραστος και ενθουσιώδης. Ν.Ν.

Ανώνυμος είπε...

V.Solegna είπε...

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο.

Όλα αυτά των πολιτικών είναι λόγια του αέρα.
Από το 1988-89 το Μηχ.Κέντρο του ΓΕΣ έχοντας μια δυνατή ομάδα 6-7 Αξιωματικών Προγραμματιστών (ήμουν και εγώ ένας) είχε μηχανογραφήσει πλήρως και τις μεταθέσεις και τις προαγωγές.
Αποτέλεσμα ήταν -όταν τα φτιάξαμε- να μας πει η Ηγεσία (η οποία το είχε ζητήσει), ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΤΕ ΤΑ DELETE.
Αποτέλεσμα ήταν κάποιοι να παραιτηθούν (σέβονταν τον εαυτό τους) και κάποιοι να αποχωρήσουν και να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους με αυστηρώς στρατιωτικά καθήκοντα.