Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η αποτίμηση... των αποστρατειών στην ΕΛ.ΑΣ


Email αναγνωστών

Στην καθημερινότητά μας συναντούμε ένστολους, που ελάχιστες φορές μας έχουν απασχολήσει για τα επαγγελματικά τους. Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις φετινές αποστρατείες στην Ελληνική Αστυνομία, που κορυφώθηκαν την Κυριακή της Αποκριάς! Παλαιοκομματικές πρακτικές και μεθοδολογίες, που δεν ταιριάζουν σ’ έναν πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο, όπως ο νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την οικονομική διάσταση του θέματος, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την βούληση του Πρωθυπουργού για μείωση των κρατικών δαπανών και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
Αποστρατεύθηκαν φέτος 145 αξιωματικοί όλων των βαθμίδων (Αντιστράτηγοι-Υποστράτηγοι-Ταξίαρχοι- Αστυνομικοί Διευθυντές – Αστυνόμοι Α΄), μ’ένα μέσο όρο ηλικίας που δεν ξεπερνά τα 55 έτη!!
Το εφάπαξ που θα πάρει ο κάθε ένας από τους παραπάνω για την προσφορά του στην ΕΛ.ΑΣ., θα κινηθεί κατά μέσο όρο στα 75.000Ε. Αν υπολογίσουμε και την μηνιαία σύνταξή του που θα κυμανθεί στα 2.000Ε, γίνεται αντιληπτό ότι θα χρεωθούμε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για να ικανοποιηθούν πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές προσδοκίες. Δεν πρέπει να μας διαφεύγουν και οι χαμένες ασφαλιστικές εισφορές που χάνει το κράτος, εξαιτίας της πρόωρης συνταξιοδότησης των 145 περίπου αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Όμως ο κ.Υπουργός, παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες το σχέδιο για την τοποθέτηση του φράχτη στον Έβρο, που ήταν δουλεμένο και εμπνευσμένο από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και τους συνεργάτες του. Θα βοηθούσε στον περιορισμό της παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Την Κυριακή της Αποκριάς για να τον επιβραβεύσει ο κ.Υπουργός τον αποστράτευσε!!

Σας ανέφερα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης διοίκησης και πολιτισμικότητας. Αδυνατώ να αντιληφθώ την προχειρότητα με την οποία λειτουργούν πολλοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και κυρίως μου είναι αδιανόητο να φανταστώ ότι παραμένουν ακόμη στα υπουργεία τους, παραβλέποντας τις εντολές του Πρωθυπουργού της χώρας!!
Η ουσία είναι ότι αυτά τα 250.000.000 Ευρώ περίπου, που θα πληρώσει το κράτος για της αποστρατείες του κ.Παπουτσή, θα μπορούσαν να είχαν δοθεί για να ενισχύσουν χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, που με τη σειρά τους θα τα κατανάλωναν στην αγορά.

Αφήνουμε αναξιοποίητους στη πιο παραγωγική τους ηλικία, 50-55 ετών, αξιωματικούς άριστα εκπαιδευόμενους και καταρτισμένους, ενώ θα μπορούσαμε να τους έχουμε στην ενεργό δράση, τουλάχιστον για μια 10ετία ακόμη.
Αυτούς τους δείκτες δεν τους παρακολουθεί ο Υπουργός Οικονομικών; Πως συμβιβάζεται ο Πρωθυπουργός με απείθαρχα στελέχη, που δεν συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας;
Αξίζει στους Έλληνες πολίτες για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ελλάδα, που θα σέβεται το κάθε ευρώ του έλληνα φορολογούμενου.
Αξίζει στους παλαιοκομματικούς πολιτικούς, ταχύτατη τοποθέτηση στο περιθώριο.
Αξίζει στη νέα γενιά, ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών της.


Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης
Δημοσιογράφος 


Δεν υπάρχουν σχόλια: