Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Αρχηγείο Ακτοφυλακής ή... Χαρτοφυλακής?

Αν και είχαμε αποφασίσει να μην ασχοληθούμε ξανά με τα δρώμενα εντός Λ.Σ – της Ελληνικής Ακτοφυλακής εννοούμε, δεν ήταν δυνατόν να αποφύγουμε τον πειρασμό να αναφερθούμε στην ομάδα που ανέλαβε την σύνταξη του Οργανογράμματος και αρμοδιοτήτων του Αρχηγείου …???????… .

Όταν μάλιστα διασταυρώθηκε η πληροφορία, ότι η Ομάδα αυτή απαρτίζεται από 3-4 απόστρατους της ΕΛΑΣ, από ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς και ορισμένους «μη μπαρουτοκαπνισμένους και άκαπνους» Αξιωματικούς Λ.Σ, είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα…….
Δεν πάμε, φίλοι, σύντροφοι, συνάδελφοι και αδέλφια (έστω και ετεροθαλή) για ένα εύρωστο ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ αλλά για ένα σύγχρονο Αρχηγείο "Χαρτοφυλακής"! Πληροφορίες, ακόμη αδιασταύρωτες, μιλάνε ότι οι μεν απόστρατοι είναι της πρώην Αστυνομίας Πόλεων και ουχί της Χωροφυλακής, κανείς δε εκ των λιμενικών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιχειρησιακός αφού ουδείς έχει γράψει έστω και ένα ναυτικό μίλι για επιχειρήσεις, αλλά μόνον ως επιβάτης σε επιβατηγό και κανείς δεν μέτρησε ποτέ του μπίντες σε λιμάνια!!

Μα καλά! κανείς Επιχειρησιακός δεν ήταν διαθέσιμος, όπως τουλάχιστον, θα προτιμούσε το σύνολο των στελεχών του Λ.Σ για να νοιώθει ότι εργάζονται προς όφελος τους??
Και τόσα σχέδια επί σχεδίων, έστω και επί χάρτου, που είχατε φτιάξει επί πρώην επίτιμου ΑΛΣ, τι απέγιναν?
Κανένα δεν άρεσε στον απόστρατο της ΕΛΑΣ σύμβουλο?
Καλά λοιπόν έκαναν και στην ιστοσελίδα του ΥΠΡΟ-πΟ,, ακόμη περιμένουμε τις πληροφορίες περί Λ.Σ (υπό διαμόρφωση ακόμη μας λένε), έβαλαν το Λ.Σ (Ελλάδος, παρακαλώ) σε σειρά αρχαιότητος μετά την Πυροσβεστική στο "διαδικτυακό πληροφοριακό δελτίο παροχής απόψεων", και μετά την ΕΥΠ στο συγκεντρωτικό πάνελ.

Γιατί άραγε? Ποιός και με τι κριτήρια καθορίζει τη σειρά των Υπηρεσιών αυτών?
Μήπως, δυστυχώς, επαληθευτεί η ανάρτηση μας!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: