Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ......... ΕΛΛΑΔΟΣ

Έλεος !!!!
Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας του ΥΠΡΟ-ΠΟ ανάρτησαν στον ιστότοπο του Υπουργείου τον θυρεό του Λιμενικού αναφέροντας αυτό σαν «ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ».


Υπερβολή? Άγνοια?? αφού κανένα άλλο Λιμ.Σώμα, όπως της Αντίγκουα, του Καμερούν ή της Αμερικής για παράδειγμα, δεν θα μπορούσε να αναρτηθεί σε Ελληνικό υπουργείο κάτω από τη στέγη αυτού! Η δικαιολογία ότι και στο Πυροσβεστικό Σώμα, στον ίδιο ιστότοπο, κόλλησαν ανάλογο διευκρινιστικό προσωνύμιο (ΕΛΛΑΔΟΣ) δεν ικανοποιεί, τουλάχιστον όσους παροικούν εντός Ελλάδος !!!


Κανείς τους δεν είχε ακούσει τόσα χρόνια ότι η διευκρίνιση ΕΛΛΑΔΟΣ δεν ήταν αναγκαία, αλλά μόνο πρόσφατα, στο ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ, καταγράφηκε έτσι, θέλοντας προφανώς να μεταφραστεί, το HELLENIC COAST GUARD? Και την διευκρίνιση αυτήν (Hellenic)τη χρησιμοποιούμε μόνο στο εξωτερικό, όπου είναι αναγκαίο να προσδιοριστεί η προέλευση του κάθε Σώματος.


Έλεος! συνάδελφοι τη ΕΛΑΣ, λυπηθείτε μας. Μην μας αλλάξετε και το όνομα τώρα και ψάχνουμε, εκτός των αρμοδιοτήτων, και για καινούργιο θυρεό, Άλλωστε το δικό σας, Ελληνική Αστυνομία, προέκυψε από την συνένωση της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων. Από αυτά, κατάργησαν τα «δεύτερα» και σχηματίσθηκε το ΕΛΑΣ, ή κάνουμε λάθος?


Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,


Exantas

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα σε απογοητεύσω, exanta αλλά το θεωρώ σταγόνα στον ωκεανό το συγκεκριμένο ατόπημα, αν λάβει κανείς υπόψη ότι όπως πάει η δουλειά, το λιμενικό θα γίνει παράρτημα της αστυνομίας εντός ολίγου...ή ακόμα χειρότερα ο φτωχοσυγγενής του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ

Η "αναδελφοποιήση" 'έχει ξεκινήσει για τα καλά.... Κλούβες των ΜΑΤ μέσα στο πρώην ΥΕΝΑΝΠ όταν έχει πορείες....περιπολίες αστυνομικών μέσα στο λιμάνι και προσαγωγές συνδικαλιστών των ναυτικών.... μέχρι και κλήση σε λιμενικό έμαθα ότι έδωσαν "τροχαίοι" μέσα στο λιμάνι κι αν αληθεύει κι αυτό...........βράσε, βράστε κι ας βράσουμε όλοι μαζί ρύζι!

Δώρα Βογιατζάκη