Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ...ΚΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ...ΚΟΥΜΠΟ....ΤΡΥΠΕΣ...

Πλανώνται πλάνην οικτράν, όσοι νομίζουν ότι με την διάλυση του ΥΕΝ και την αποψίλωση των αρμοδιοτήτων του ΛΣ, θα σώσουν την χώρα από τις τελευταίες θέσεις ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, που την έφεραν, όχι τόσο οι πολίτες της αλλά όσο οι πολιτικοί της και η πολιτική τους.


Και μην διανοηθείτε ότι η Επιθεώρηση πλοίων και τα ¨κουμπιά" της ακτοπλοΐας έφεραν την Ελλάδα ουραγό στην κατάταξη για την διαφάνεια!!!!
Τα άρθρα, που δεν είναι και λίγα τα τελευταία χρόνια, που περιγράφoυν την ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΑ & ΡΕΖΙΛΙΚΙ είναι αποκαλυπτικά, χειρότερη θέση και από την ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ, πού την ανακάλυψαν άραγε, κατέλαβε η χώρα μας, ΝΤΡΟΠΗ & ΟΝΕΙΔΟΣ!


Έλεος κ. Πρωθυπουργέ, κάντε κάτι ΑΜΕΣΑ και εσείς «εκπρόσωποι του κυρίαρχου λαού» στο Κοινοβούλιο και εσείς ταγοί των πάσης φύσεως κοινωνιών της χώρας τούτης (εργαζομένων, βιομηχάνων, πλοιοκτητών, ακαδημαϊκών, δημοσίων και ιδιωτικών φορέων και οργανώσεων). Δεν πάει άλλο μας έχουν πλέον για τους χειρότερους Βαλκάνιους και όχι για ευρωπαίους. Τελικά ποιοί είμαστε; Οι Ευρωπαίοι της Ανατολής ή οι ανατολίτες της Ευρώπης? Οι αναπτυγμένοι του Νότου ή οι υπανάπτυκτοι του βορρά; Οι (κατευθείαν) απόγονοι των Αχαιών ή η πανσπερμία της βαβυλωνίας;


Και εάν νομίζουν ορισμένοι, ακούτε εκπαιδευτικοί των περί την ναυτιλία ΑΕΙ? ότι με την «αποστρατικοποίηση», όπως λέγεται, της ναυτιλίας και της απομάκρυνσης των Λιμενικών από τις ΑΕΝ, θα επιφέρουν με την αποσύνθεση ενός από τους πλέον υγιείς Οργανισμούς της εγχώριας Δημόσιας διοίκησης,"εξορθολογισμό του συστήματος" και πως έτσι θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της Ελληνικής ναυτιλίας και ότι δεν θα καταντήσει και αυτή όπως τόσες άλλες Εθνικές Δομές, μάλλον γελαστήκανε και απατώνται. Αμέτρητα τα δημοσίευματα και οι φωνές που επισημαίνουν το υπαρκτό, πλέον πρόβλημα όπως ανάλογα κι εμείς έχουμε πολλάκις αναφερθεί.


Ο δε βερμπαλισμός των αρθρογράφων, που συνηγορούν στην ορθότητα της απόφασης αυτής, αλλά και τα ρητορικά ερωτήματα που θέτουν, δημιουργούν περισσότερη ανησυχία, αμφιβολία και σύγχυση σε χιλιάδες απασχολούμενους με την ναυτιλία, αλλά και πικρό μειδίαμα σε όσους έχουν την γνώση και την αντίληψη για την απόσταση που χωρίζει την θεωρία από την πράξη. Ορθώς λοιπόν ο Ν. Δήμου στο έργο «Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας» αναφέρει:


•Αξίωμα: Ένας Έλληνας κάνει ότι μπορεί για να μεγαλώσει το άνοιγμα ανάμεσα επιθυμία και πραγματικότητα.
•«Σύμπτωμα ουσιαστικό της νεοελληνικής ψυχής: η μυθοπλασία»
•«Η ελληνική παιδεία: Μηχανισμός μαζικής βεβιασμένης τροφοδότησης γνώσεων, που τον κινούν αμόρφωτοι, άμουσοι και υποαμοιβόμενοι εκπαιδευτικοί»


Με θαλασσινούς χαιρετισμούς


Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: