Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Να φύγουν οι Λιμενικοί και από τις ΑΕΝ?

Φίλοι της θάλασσας, της ναυτιλίας και της ναυτοσύνης

Έχει κάποιος την εντύπωση ότι οι "Κλαράτοι" και μη, λιμενικοί, που ακόμη βρίσκονται και υπηρετούν στις ΑΕΝ, αποτελούν πρόβλημα ή εμπόδιο ή είναι η αιτία του κακού των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)?
Αν είναι δυνατόν να το πιστεύετε.
Στις ΑΕΝ υπάρχουν ελάχιστοι ακόμη λιμενικοί, οι οποίοι ουσιαστικά "τύποις παρίστανται" και απλά προσπαθούν να διατηρήσουν τις Σχολές του Ε.Ν σε κάποιο αξιοπρεπές επίπεδο από πλευράς λειτουργικότητας και στοιχειώδους πειθαρχίας, αφού, είναι γνωστό τοις πάσι, ότι ακόμη και στα κότερα η πειθαρχία είναι βασικότερος κανόνας.
Δανείζομαι από την Βικπαιδεια "Χαρακτηριστική είναι η παλαιά αγγλική ναυτική παροιμία που λέγεται μεταφορικά για την αναγκαιότητα της πειθαρχίας επί πλοίου: "Calm on board, any sea calm", όπου σ΄ ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται «Κάλμα επί του πλοίου είναι πάντοτε μπουνάτσα (στη θάλασσα), αντίθετα: αν καταιγίδα επί του πλοίου τότε και η μπουνάτσα αποτελεί (για το πλοίο) καταιγίδα. Αφού με απείθαρχο πλήρωμα και σε άπνοια ακόμη το πλοίο κινδυνεύει."
Θυμάστε φυσικά ότι και από το ΝΑΤ έφυγαν κάποτε οι Λιμενικοί και ορισμένοι πανηγύριζαν, πρόσκαιρα όμως, καθώς, στην πορεία διαφάνηκε το μεγαλείο του Δημόσιου υπαλληλισμού.
Για 23 λιμενικούς προσλήφθηκαν εκατοντάδες υπάλληλοι με υπερωριακή απασχόληση, δημοσιουπαλληλίστηκα τερτίπια και ωράρια...............
Εάν φυσικά πιστεύετε πως έτσι θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της Ελληνικής ναυτιλίας και ότι δεν θα καταντήσει και αυτή όπως η Παιδεία μας, Εθνική ή Μη, τα Πανεπιστήμια μας, τα σχολειά, η υγεία, οι Πολεοδομίες, οι εφορίες και τόσες άλλες καταταλαιπωρημένες Εθνικές δομές, μάλλον δεν εκτιμήσατε σωστά τα αποτελέσματα, εκτός και εάν είστε ικανοποιημένοι από αυτά! Παιδιά μεγαλώνουμε όλοι άλλωστε και τα βιώνουμε.


Μην υπερβάλετε όμως, γιατί ο κόσμος γνωρίζει και θα χάσει την εμπιστοσύνη του στα όσα γράφονται από "Πειρατικούς" και μη, στον "έγκριτο" κατά τα άλλα ιστοχώρο σας, αν και με την σφοδρή επίθεση σε συγκεκριμένο Αξιωματικό, αλλά και σε οιονδήποτε άλλον, ΔΕΝ μας βρίσκετε σύμφωνους, αφού αμφιβάλλουμε εάν πράγματι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για την επιμονή σας αυτή, την οποία διαπιστώνουμε ότι καλλιεργείτε αρκετοί από εσάς.
Υπερβολή και εμπάθεια πλημυρίζει τα δημοσιεύματα σας και αναρωτιομαστε, εάν τελικά, εκτός από το "γραφείο αντιμετώπισης αυθαιρεσίας" για τους πολίτες, πρέπει να συσταθεί και ένα αντίστοιχο για τους "ένστολους πολίτες" αυτης της έρημης χώρας, οι οποίοι συχνά γίνονται στόχος εμπαθών πολιτών, αντεκδικήσεων, υπερβολής, αλλά ...... και περιπτώσεων όπου για να ικανοποιηθεί το «βύσμα» η «γνωριμία» και το «κονέ» πρέπει να ενταφιάσουν την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό και την υπηρεσιακή τους, εκ του νόμου υποχρέωση.


Πώς αλλοιώς θα γίνουν αρεστοί οι φυσικοί ή πολιτικοί τους προϊστάμενοι ή ανώτεροι? Τέτοιο γραφείο για τους ένστολους πολίτες, θα υπαρξει άραγε?

Υ.Γ 'Εχουμε διαπιστώσει άλλωστε, ότι το παρόν βήμα, έχει δώσει πρωτοποριακές προτάσεις και ορθολογικές απόψεις, τόσο που ο ΥΠΡΟΠΟ πρότεινε την δημιουργία ανάλογου site. Από εδώ ξεκίνησαν φυσικά και τόσες προτάσεις μας που οριμάζουν και ίσως να δούμε καλλίτερες λευκές μέρες, έστω και χωρίς να χιονίσει.... 

Αναμένουμε!!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιεύουμε την αποψή σου, αγαπητέ, γιατί δεν μας ενοχλεί.
Απλώς θα σου απαντήσω, γιατί, ούτε υπερβολικοί είμαστε, ούτε ψέμματα γράφουμε, ούτε εμπάθειες έχουμε ...
Παρουσίασε εσυ λοιπόν, τα στοιχεία σου για το αδιαφισβήτητο για εμάς γεγονός, πως ο ΚΟΝΤΟΣ....καλεί σε απολογία λιμενικούς,συνεχίζει το..κυνήγι και...ασχημονεί.
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.
απεδειξε μας, ΠΩΣ δεν ΕΘΑΨΑΝ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, ΠΩΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΣΑΣ, ΠΟΥ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ , ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕ ΤΟ Λ.Σ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ,
ΕΛΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ, ΜΙΑ-ΜΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.
ΟΧΙ, ΑΥΤΗ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.
ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ,ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 20 ΠΑΡΑΠΙΣΩ.
ΔΕΧΌΜΑΣΤΕ ΚΑΛΌΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΉ ΣΟΥ, ΣΕΒΌΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΉ ΣΟΥ,
ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ...

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΤΟ ΛΕΝΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΟΥ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ...

ΕΔΩ, ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΚΑΛΕ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ...ΑΛΛΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ Λ.Σ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΘΕΤΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ, ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ, Η...ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΟΥΣ.
και οποιος θιγεται, το βημα μας ειναι ανοιχτο, να απαντησει, να διαψευσει, να μιλησει, οποτε θελει.
λογος και αντιλογος, για να προοδευει ο κοσμος.
μας αποκαλείς εμπαθείς, αλλα δεν το αποδεικνύεις, ...
σε καλώ, φιλικά, να το κάνεις, λοιπόν.
ειμαστε στη διαθεση σου.
ρωτα τους συναδέλφους σου
και μακρια απο εμας, οι εμπαθειες και οι υπερβολες.
τα συκα συκα και την σκαφη-σκαφη,
γιατι, αυτο υπαγορευει το δημοσιογραφικο μας χρεος
και η αγαπη μασ προς την αλήθεια.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ