Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΕΧΟΥΝ Η ΟΧΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ?

Μπορεί η ανάρτηση του Peiratikoreportaz, αλλά ιδιαίτερα το σχόλιο για τους απόστρατους που προαλείφονται για Γενικοί Γραμματείς, να μη με βρίσκει απολύτως σύμφωνο,
καθώς πιστεύω ότι η γνώσεις και εμπειρίες τους, μπορούν κάλλιστα να προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό και να είναι προστιθέμενη αξία για τους άπειρους και αδαείς, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα αποφάσεων τους εκπεφρασμένων με τα αντίστοιχα π.δ.

Άλλωστε και ο Στρατηγός του ΥΕΝ (Αρχιστράτηγος των Ο.Α) ως απόστρατος μας κατέφθασε, για να λύσει τα "άλυτα προβλήματα" του Λιμενικού Σώματος. 


Ιδιαίτερα, επειδή διακρίνουμε απέραντη προχειρότητα, μεγάλη σύγχυση αλλά και ακατανόητη σπουδή, στην απόφαση για αποσύνθεση και διάλυση ενός, αν όχι τέλεια λειτουργούντος Υπουργείου και φορέα (Λ.Σ), στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε, αλλά, αναμφισβήτητα, μακράν ο καλλίτερος και αδιαλείπτως λειτουργόν Κρατικός μηχανισμός της Ελληνικής επικράτειας.

Χωρίς ωράρια (24 ώρες επί 7 ημέρες εβδομαδιαία), χωρίς υπερωρίες και με χιλιάδες απλήρωτες εργατοώρες για το σύνολο σχεδόν των απασχολούμενων, κυρίως των ένστολων υπαλλήλων τους, "Λιμενικούς υπαλλήλους", όπως αρέσκονται κάποιοι νεωτεριστές, να τους αποκαλούν. 


Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην αναρωτηθούμε, σε ποίους άραγε απόστρατους είναι δυνατόν να αναφέρεται η δημοσίευση?? Μήπως σε εκείνους που αδίστακτα και χωρίς κανένα "ανταποδοτικό τέλος", παρά μόνον προς ίδιον όφελος, προσέφεραν γήν και ύδωρ σε ορισμένους "εφ' όπλου ληστές" (εφοπλιστές),ή σε νηογνώμονες ή σε off shore εταιρείες, κλπ Και εάν πρόκειται γι' αυτούς, τότε τι άλλο απέμεινε να προσφέρουν στο αποσαθρωμένο υπουργείο και λιμενικό σώμα από τις νέες τους θέσεις, εκτός από στάχτη και ορυμαγδό.

Εάν πρόκειται για εκείνους..... ας κοπιάσουν.... γνωριζόμαστε καλά και ... έχουμε πολλά να πούμε.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,

Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: