Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΛΕΣΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΥΔΡΑΣ

10 Οκτωβρίου 2012
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Λέσχης με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο


Το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Λέσχης μας, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο Ευάγγελο Τσιγκάρη, τον Β’ Αντιπρόεδρο Δημήτριο Παπαχαρίση, το Γεν. Γραμματέα Αθανάσιο Ζεύκη και το μέλος Δημοσθένη Παπαδόπουλο, με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Κατά τη συνάντηση αυτή μάς δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε διά του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Τσιγκάρη τη βαθιά ανησυχία όλων των μελών και φίλων του Συλλόγου, σχετικά με τη φημολογούμενη διακοπή λειτουργίας, μεταφορά ή μετεγκατάσταση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και να ζητήσουμε την κατανόηση της Πολιτείας στο δίκαιο αίτημα χιλιάδων αποφοίτων της Σχολής αλλά και της τοπικής κοινωνίας του νησιού, ότι για λόγους ιστορικούς και εθνικής ναυτικής παράδοσης, επιβάλλεται να διατηρηθεί η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας ζωντανή και να συνεχίσει να λειτουργεί στο χώρο που γεννήθηκε κι αντρώθηκε. Επίσης ο κ. Τσιγκάρης αναφέρθηκε στις ελλείψεις της Ακαδημίας σε διδακτικό προσωπικό (τονίζοντας παράλληλα και την ανάγκη επιμόρφωσης του υπάρχοντος διδακτικού προσωπικού ώστε ν’ ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της ναυτιλίας) και υλικοτεχνική υποδομή και ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας για την κάλυψη των ζωτικών αυτών αναγκών.

Απαντώντας ο κ. Υπουργός, κατ’ αρχήν μάς διαβεβαίωσε με τρόπο κατηγορηματικό ότι δεν υπάρχει θέμα διακοπής λειτουργίας, μεταφοράς ή μετεγκατάστασης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας. Η Ακαδημία θα συνεχίσει να λειτουργεί στο χώρο που γεννήθηκε στο ιστορικό νησί της Ύδρας. Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος στις ελλείψεις που επεσήμανε ο κ. Τσιγκάρης, μας παρέπεμψε στα πρακτικά της κοινής συνέντευξης που πριν λίγες ώρες είχε παραχωρήσει μαζί με το συνάδελφό του Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη στους εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, επισημαίνοντας τις εξής κοινές αποφάσεις των δύο Υπουργείων:
1) Να μεταφερθεί ποσό ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η σίτιση των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.
2) Να διατεθεί μέσω κρατικών και κοινοτικών πόρων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ποσό εικοσιπέντε εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καλυφθούν χωρίς καθυστέρηση οι επείγουσες ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Οπότε και οι αντίστοιχες ανάγκες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας θα καλυφθούν σύντομα.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα φιλική συζήτηση με τον κύριο Υπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράσαμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την καλή του διάθεση να μας δεχθεί και ν’ ακούσει τα αιτήματά μας και τον παρακαλέσαμε, όποτε μπορέσει στο εγγύς μέλλον, να επισκεφθεί τη Ναυτική Σχολή της Ύδρας για να γνωρίσει από κοντά το μεγαλείο της ελληνικής ναυτικής ψυχής που η φημισμένη αυτή ιστορική γωνιά κρύβει μέσα της. Απαντώντας ο κ. Υπουργός μάς υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να παραστεί στην τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών της Ακαδημίας, που συνήθως πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου ή το πρώτο του Δεκεμβρίου. Μακάρι να τα καταφέρει. Η διοίκηση και το διδακτικό προσωπικό της Ακαδημίας, οι νέοι πρωτοετείς σπουδαστές, οι γονείς, συγγενείς και φίλοι των σπουδαστών που θα παρίστανται στην εκδήλωση και εμείς οι απόφοιτοι της αγαπημένης μας Σχολής θα τον περιμένουμε. Η παρουσία του θα είναι τιμή για όλους μας!!!


Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ευάγγελος Τσιγκάρης              Αθανάσιος Ζεύκης
Πρόεδρος                                 Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: