Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

"Όποιος εφευρίσκει πραξικοπήματα παρανομεί !"

Σκληρή και καθαρή ήταν η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν υπάρχουν πραξικοπήματα...που δεν έγιναν», σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ενώ επισημαίνει ότι η στρατιωτική ηγεσία που αποστρατεύθηκε εξακολουθεί να κατέχει κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις...


Στην μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «με την σημερινή ανακυκλούμενη επαναφορά στην τρέχουσα επικαιρότητα του κλίματος του Νοεμβρίου 2011, το ''Βήμα'' σαφώς επιδιώκει να επιβεβαιώσει αναδρομικά την τότε φημολογία για σχεδιαζόμενο ''στρατιωτικό πραξικόπημα που δεν έγινε'' και το οποίο - σύμφωνα με το δημοσίευμα - απετράπη τελικώς χάρη στην ευρείας κλίμακας αποστρατεία της τότε ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ηγεσία, όμως, της οποίας κορυφαία στελέχη ανέλαβαν στη συνέχεια και εξακολουθούν να κατέχουν κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις πολιτικού ελέγχου των ΕΔ και μάλιστα με τη συναίνεση αυτών, που έναν χρόνο πριν τους αποστράτευσαν!»

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή, που όλοι ανεξαιρέτως οι αρμόδιοι, που τότε και τώρα είχαν και έχουν την πολιτική και την επιχειρησιακή ευθύνη για τις ΕΔ διαψεύδουν, το ερώτημα είναι πού θα αναζητηθεί η αυθεντική δημοκρατική και τεκμηριωμένη απάντηση, εάν δεν υπάρξει τουλάχιστον παρέμβαση της Δικαιοσύνης; Προσθέτει επίσης, ότι η ελληνική κοινωνία δικαιούται να λάβει σαφείς, αξιόπιστες απαντήσεις. Αυτό ζητά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά, ακόμα και οι πιθανότατες πολιτικές σκοπιμότητες, είτε για να εκβιαστεί ο αγωνιζόμενος ελληνικός λαός με το δίλημμα Σαμαράς ή τανκς, είτε για να εκβιαστούν οι ένστολοι να αποδεχθούν τις περικοπές του Μνημονίου, συνιστούν, με τον τρόπο που μεθοδεύονται, σοβαρότατα και επικίνδυνα ποινικά αδικήματα. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν υπήρξαν σχέδια ή «σκέψεις», εφησυχασμός ή συγκάλυψη δεν δικαιολογείται. Υπογραμίζει όμως στη συνέχεια, ότι «εάν δεν υπήρξαν, όποιος τα εφευρίσκει παρανομεί επικίνδυνα. Σε μια συγκροτημένη και πραγματική δημοκρατία, ιδιαίτερα σε συνθήκες πολύπλευρης κρίσης, οι ΕΔ πράγματι έχουν καθήκον να διασφαλίζουν ή να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας, πάντα όμως, στο αυστηρό πλαίσιο τήρησης του Συντάγματος, δηλαδή της κατοχύρωσης και της διασφάλισης των ελευθεριών του ελληνικού λαού» και καταλήγει: «Αυτούς τους στόχους και τις αξίες υπηρετεί σταθερά η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από όποια θέση ευθύνης, με ειλικρινή σεβασμό στην αξιοπρέπεια των στελεχών των ΕΔ, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις και σκοπιμότητες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απέναντι σε κινδυνολογικές μεθοδεύσεις, ο ελληνικός Λαός δεν πρόκειται να εκβιαστεί και να υποκύψει».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: