Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Χρεώσεις … 5 Αστέρων!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τα τελευταία χρόνια σιγά σιγά και ύπουλα έβαλαν στην ζωή μας τα περίφημα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα με τις “υπέρογκες” χρεώσεις. 

Όλοι ενθυμούμαστε ότι αυτό το τηλεφωνικό πλιάτσικο ξεκίνησε πρώτα από ανόητες κουτσομπολίστικες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές οι οποίες καθιέρωσαν αυτή την μορφή επικοινωνίας (για την αποστολή SMS) με δόλωμα κάποια γελοία και ...
χαμηλού κόστους δώρα για να βγάλουν τα έξοδα τους αλλά και για να αφήσουν μεγάλα κέρδη στους βαρόνους των Media.
Μετά πήγαν στις πληροφορίες του τηλεφωνικού καταλόγου και μετά επεκτάθηκαν σε κάθε λογής πληροφορία που το κόστος της τείνει να φτάσει πλέον στα επίπεδα των περίφημων “ροζ” τηλεφώνων όπου κάποιοι "φαντασιώνονται" στο άκουσμα μιας εκπαιδευμένης “λάγνας” φωνής (που πολλές φορές είναι και τηλεφωνητής) η οποία μπορεί να ανήκει στην οποιαδήποτε κουτσή, στραβή και άσχημη γυναίκα!
Θα μου πείτε βέβαια ότι σε αυτή την περίπτωση κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να σχηματίσει αυτά τα νούμερα αλλά αυτό πέστε το στον περίεργο έφηβο ή στον μοναχικό άνθρωπο που ψάχνει απελπισμένα να βρει έστω και μια εικονική συντροφιά!
Τέλος πάντων για να επανέλθουμε στο θέμα μας όλα αυτά τα αναφέρω για να καταλήξω στα σημερινά όπου οι κύριοι αυτοί με το έτσι θέλω μας επέβαλλαν σε οικονομικά δύσκολους καιρούς να καλούμε στα πενταψήφια νούμερα τους για το πολυτιμότερο όλων των αγαθών δηλ. αυτό της υγείας μας.
Μιας υγείας που την έχει ανάγκη ο υπέργηρος, ο χαμηλοσυνταξιούχος αλλά και ο χαμηλόμισθος μια και οι κατέχοντες την εξασφαλίζουν στα πανάκριβα ιδιωτικά θεραπευτήρια του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Μάλιστα οι κυβερνώντες για να ξεπληρώσουν τις κατά καιρούς χορηγίες αλλά και για να εξασφαλίσουν και την περαιτέρω στήριξη όλων αυτών των κυρίων, τους μοίρασαν τα νούμερα των πληροφοριών του ΕΟΠΥΥ για να οικονομήσουν ... όλοι τους.
Φυσικά αυτές τις μέρες μας βομβαρδίζουν με τηλεοπτικά σποτ για να εμπεδώσουμε την νέα τους αλχημεία η οποία θα ξεκοκαλίσει ακόμα περισσότερο το ήδη πενιχρό εισόδημα μας!

Υποσημείωση
Παράκληση!.. όσο μπορείτε περιορίστε τις πενταψήφιες κλίσεις σας για να αντισταθούμε στον εκβιασμό και την αισχροκέρδεια τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: