Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Ποιοι επώνυμοι εκλέχτηκαν και ποιοι έμειναν εκτός Βουλής;

Αρκετοί ήταν οι επώνυμοι που και σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία κατάφεραν να μπουν στη Βουλή. Την τιμητική τους έχουν ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις από το αποτέλεσμα της κάλπης.
Έτσι ενώ κάποιοι είχαν κερδίσει τη μάχη του… σταυρού στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αυτή τη φορά λόγω των λιστών δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Όπως ο Παύλος Κοντογιαννίδης που στις προηγούμενες εκλογές είχε βγει στην Β’ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τώρα όμως που το κόμμα του έχασε σε ποσοστά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Αντίθετα ο Πύρρος Δήμας θα ορκιστεί για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα βουλευτής, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και ο Τέρενς Κουίκ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στην Α’ Αθηνών εκλέγεται και πάλι η Φωτεινή Πιπιλή με τη Νέα Δημοκρατία, όπως επίσης και η Έλενα Κουντουρά με το κόμμα του Π. Καμμένου.

Η Λιάνα Κανέλλη διατηρεί την έδρα της στην Α’ Αθήνας, ενώ στη Β΄ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η Σοφία Σακοράφα, όπως και ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Με τη Νέα Δημοκρατία εξελέγησαν ο δημοσιογράφος Α. Ντινόπουλος και η αθλητικογράφος Άννα Καραμανλή.

Με τη Δημοκρατική Αριστερά στη Β΄ Αθηνών εκλέχτηκε ο Γ. Ψαριανός, όπως και ο Γ. Δημαράς με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στο Υπόλοιπο Αττικής εκλέγεται ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου, αλλά και ο Γ. Πάντζας, και οι δύο υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για δεύτερη φορά θα ορκιστεί βουλευτής και ο Παύλος Χαϊκάλης που επανεξελέγη στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ το τι θα γίνει με την Εύα Καϊλή εξαρτάται από το εάν ο Ε. Βενιζέλος επιλέξει ή όχι την έδρα της Θεσσαλονίκης.

Ο Γ. Βαρεμένος εξελέγη στην Αιτωλοακαρνανία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ εκλέγεται η Ελένη Γερασιμίδου.

Στα έδρανα της Βουλής θα κάτσει επίσης η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Αχαΐας, ενώ χάρη στις λίστες εκλέγεται τελικά στην Κέρκυρα και η Άντζελα Γκερέκου που στις προηγούμενες εκλογές είχε μείνει εκτός Βουλής.

Στην Πιερία με τη Νέα Δημοκρατία, εκλέγεται ο Κ. Κουκοδήμος, ενώ ο Γ. Κυρίτσης εξελέγη στο Ν. Τρικάλων με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Αντίθετα η Βάνα Μπάρμπα και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν κατάφερε να εκλεγεί, αφού το ΛΑΟΣ δεν μπήκε στη Βουλή. Στους άτυχους της εκλογικής αναμέτρησης είναι επίσης η Μαίρη Βιδάλη και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ενώ εκτός Βουλής μένει επίσης και ο Γ. Μπέζος που βρισκόταν σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ.

Τέλος δεν κατάφεραν να εκλεγούν ο Α. Λιάρος που έβαζε υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ στο Υπόλοιπο Αττικής, αλλά και ο μετεωρολόγος , Ν. Καντερές που ήταν επίσης υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια, αλλά με τη Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: Μεσημεριανή Μελέτη
____________________________________________________________


Σχόλιο: Την 18-10-2011 γράφαμε: "..... Σκεφθείτε λοιπόν, φίλοι & φίλες μας, τι γίνεται με όλα αυτά τα ψώνια του lifestyle, της showbizz & λοιπών κοινωνικών ομάδων, άσχετων περί των διεθνών, εθνικών ή κοινών ζητημάτων, που συμπληρώνουν τα βουλευτικά έδρανα από κάθε κόμμα. Και αναρωτιέστε ύστερα τις πταίει & αυτός ο τόπος πάει κατά διαόλου...". Διαβάστε ολόκληρη την παρέμβαση εδώ

Αλήθεια κ. Πρόεδρε, εκείνη η γοργόνα, που ήρθε από το εξωτερικό για να μπει στην Βο(υ)λή, εγκαταλείποντας, μετά το τζιπ που κατάσχεσαν για τις ακάλυπτες επιταγές & την οικογένεια εκεί στα ξένα, μήπως γνωρίζεις πόσα μας φέσωσε? Και το πόπολο (μάλλον μόμολο) την έβγαλε & πρώτη!!!!
Γιαυτό λένε ότι .....τέτοιος λαός είμαστε τέτοιοι πολιτικοί μας αξίζουν!! 
Φταίει λοιπόν το ζαβό το ριζικό μας? Φταίει ο θεός που μας μισεί? Φταίει το κεφάλι το κακό μας? 
Κάθε απάντηση δεκτή!!!

ΜΘΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια: