Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 6ης ΜΑΙΟΥ 2012


Φίλες και Φίλοι,
Απλά θέλω να σας παραθέσω μια ''γενική προτροπή'' εν όψει των μεθαυριανών εθνικών μας εκλογών.
Ξέρω ότι..... το να προτείνει κάποιος σε έναν άλλο τι κόμμα ή ποιον υποψήφιο να ψηφίσει είναι αποκοτιά, ανοησία ή και προσβολή.

Μπορεί να γέρασα αλλά δεν ξεκούτιανα ακόμη.
Τα όσα γράφω - κατ`αντιγραφή- αφορούν τους νέους και τις νέες, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Στις ερχόμενες εκλογές σας δίνεται η ευκαιρία να σαρώσετε κάθε τι σάπιο, κάθε τι αρτηριοσκληρωτικό, κάθε τι βρώμικο που υπάρχει στην πολιτική σκηνή.
Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει όλοι, μα όλοι, να πάτε στις κάλπες.
Ψηφίστε όποιο κόμμα πιστεύετε ότι σας εκπροσωπεί, όποιο κόμμα πιστεύετε ότι καλύπτει τις απαιτήσεις σας για το αύριο.
Η παραλία και το μπανάκι την Κυριακή 6η του Μάη σημαίνει διαβατήριο και ξενητιά, σημαίνει ανεργία και εξαθλίωση, σημαίνει τέλος στα όνειρα που πιθανόν κάνατε μέχρι σήμερα.
Ο δρόμος προς την κάλπη σας δίνει τη δυνατότητα να καθαρίσετε την κόπρο του Αυγείου, σας δίνει τη δυνατότητα να βάλετε Εσείς για Εσάς, θεμέλια για μια καλύτερη Ελλάδα.
Μπορείτε κάλλιστα να πάτε να ψηφίσετε όποιο κόμμα προτιμάτε και μετά με ήσυχη συνείδηση να πάτε για μπανάκι.
Αυτό που θα τολμούσα να προτείνω στους νέους και στις νέες είναι ποιον ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσουν.
Σε ποιον πρέπει να μην επιτρέψουν την είσοδο στην βουλή.
Τα ήδη φθαρμένα και διαβρωμένα πρόσωπα που φιγουράρουν στις οθόνες και αυτοαποκαλούνται σωτήρες. Τους ήδη δοκιμασμένους και αποτυχημένους. Τους κλέφτες και τους διαπλεκόμενους.
Ψηφίστε τους νέους και τις νέες υποψηφίους των κομμάτων, αυτούς που στο κάτω κάτω είναι πιο κοντά στην ηλικία σας και πιθανά σκέφτονται σαν εσάς. Αυτούς που τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν πρόλαβαν να μπλεχτούν με την διαπλοκή, τα συμφέροντα, τους νταβατζήδες και τα λαμόγια.
Καταδικάστε με την ψήφο σας κάθε παλιό, αρτηριοσκληρωτικό, σάπιο που στυλιζαρισμένο σας παρουσιάζεται στα ΜΜΕ σαν οσία παρθένα και εύελπις διασώστης.
Καταδικάστε τη γενιά μου και την προδοτική γενιά του πολυτεχνείου που ξεπουλήθηκε για μια κωλοκαρέκλα και σας αφαίρεσε το μέλλον, σας πήρε τα όνειρα και τα σκόρπισε στους τοκογλύφους, ντόπιους και ξένους, σας αναγκάζει να βγάλετε διαβατήριο για να γίνετε μετανάστες. Ανατρέψτε τις επιλογές των γέρων, ακόμη και τη δική μου.
Πιθανά θα αντιτάξει κάποιος, γιατί αν πάω να ψηφίσω θ' αλλάξει κάτι;
Η απάντηση δεν είναι εύκολη ούτε μονολεκτική του τύπου ναι-όχι.
Οι εκλογές από μόνες τους δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα άμεσα, μπορούν όμως να βάλουν στέρεες βάσεις για την επίλυσή του στο άμεσο μέλλον. Μπορούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο πολιτικό σκηνικό με πιθανότητες και δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος.
Η επανεκλογή των γνωστών υπεύθυνων για το σημερινό χάλι δεν εγγυάται την επίλυση του προβλήματος αλλά την διαιώνιση και την χειροτέρευσή του. Οι δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές δεν είναι για ξαναμαγείρεμα.
Επειδή σαν γερογκρινιάρης γράφω τα ίδια και τα ίδια οφείλω να δηλώσω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους νέους και τις νέες, στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου, εμπιστεύομαι την κρίση τους, εμπιστεύομαι τις επιλογές τους αρκεί να πάνε στην κάλπη μέσω της οποίας μπορούν να σαρώσουν το σάπιο πολιτικάντικο σύστημα φέρνοντας το νέο, το καινούριο, την ανανέωση.
Όλοι στην κάλπη, ΝΑΙ στους νέους, ΟΧΙ στο παλιό. ΝΑΙ στο σταυρό της προτίμησής σας. ΟΧΙ  ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ ψηφοδέλτιο.

Υγεία, γερά και την 6η Μάη καλό σάρωμα.
  
Συνεργάτης Χωρίς Όνομα

Δεν υπάρχουν σχόλια: