Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ποιοι είναι οι αρθρογράφοι μας, ποιους αναγνώστες θέλουμε να ικανοποιούμε....

Επειδή ορισμένα σχόλια "επώνυμων", μέσα στην ανωνυμία τους, αναγνωστών, των οποίων την άποψη εκτιμούμε βαθύτατα, αναφέρθηκαν στην ποιότητα & προέλευση των "αρθρογράφων" μας, θέλουμε να κάνουμε την ακόλουθη τοποθέτηση προς κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη μας.




Στο ιστολόγιο μας δεν αναρτούν απόψεις & παρεμβάσεις κανένας πολυπράγμων εξειδικευμένος, μηδέ διαπιστευμένος αρλουμπολόγος, δήθεν αδέσμευτος αλλά στην ουσία ακραία κομματικός, φασίζουσας νοοτροπίας & σαφώς ελεγχόμενος κοντυλοφόρος. 
Απλοί συνάδελφοι ή επώνυμοι αναγνώστες ή με κάποιο ψευδώνυμο (nickname), μπορούν να αναρτούν απόψεις, παρεμβάσεις & σχόλια που δεν θα σπιλώνουν την τιμή, την υπόληψη & την αξιοπρέπεια προσώπων, είτε στελεχών του Λ.Σ, είτε άλλων εργαζομένων, αναγράφοντας φήμες & κουτσομπολιά που ακούνε εδώ & εκεί.
Τα κείμενα που αναρτούμε ή αναπαράγουμε, σχεδόν στο σύνολό τους, σκοπό έχουν την προώθηση της ναυτικής ιδέας, της συνεργασίας των φορέων, του πολιτικού στοχασμού & της καλοπροαίρετης συζήτησης. 
Ανατρέχοντας στο διαδικτυακό μας ημερολόγιο, μπορείτε αυτό να το διαπιστώσετε, κυρίως από τις προσωπικές "παρεμβάσεις" των συντελεστών του.
Σχόλια & απόψεις των συντακτών, των σχολιαστών & επιστολογράφων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας & δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. 
Το ηλεκτρονικό μας βήμα  είναι ελεύθερο & στη διάθεση όλων, με ανοικτά σχόλια!!!
Μπορεί να μην διαθέτουμε τα υψηλά ποσοστά αναγνωσιμότητας άλλων blogs αλλά ουδόλως μας ενοχλεί. Άλλωστε εμείς κυρίως δημοσιεύουμε αναρτήσεις -"παρεμβάσεις" των συντελεστών του διαδικτυακού μας ημερολογίου, ενώ κάποιοι άλλοι αρέσκονται να αναδημοσιεύουν ή αναρτούν συχνά κακόβουλες, δήθεν καταγγελτικές επιστολές.
Εντύπωση πάντως, προξενεί το γεγονός ότι ελάχιστοι αναγνώστες σχολιάζουν στο Exantas, σε αντίθεση με άλλα, φιλικά, ιστολόγια όταν αυτά αναδημοσιεύουν  ή αναπαράγουν άρθρα "παρεμβάσεις" μας.
Αναγνωρίζουμε ότι για κάποιους "ελεεινολόγους" bloggers & τα γνωστά ζόμπι της δημοσιογραφίας το Exantas είναι κόκκινο πανί, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε την αιτία & σε εμάς αποδίδουν τα περισσότερα κοσμητικά επίθετα...


Αναμένουμε σχόλια και άρθρα & από άλλους αναγνώστες με τεκμηριωμένη άποψη & αξιοπρεπείς προσεγγίσεις, όπως το "ακροδεξιό φάντασμα", "ελεύθερος φαροφύλακας", κλπ, που έχουν μέχρι σήμερα επιδείξει μεστό και ουσιαστικό λόγο, με κριτική σκέψη & παραγωγική άποψη. Ζητάμε να "επεμβαίνετε" δυναμικά χωρίς ακρότητες, χωρίς εξάρσεις, υπερβολές & αλαζονείες, αλλά με θηλυκή σκέψη, ορθή έκφραση & γλώσσα βουτηγμένη στο μελάνι του μυαλού & της αλήθειας. 
Επιδιώκουμε άλλωστε τη καλόπιστη, ευπρεπή και τεκμηριωμένη διαφωνία & δεν θα αποκρύψουμε τυχόν έκφραση της εκ μέρους οποιουδήποτε.


Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: