Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Ποιοι είναι οι αρθρογράφοι μας, ποιους αναγνώστες θέλουμε να ικανοποιούμε....

Επειδή ορισμένα σχόλια "επώνυμων", μέσα στην ανωνυμία τους, αναγνωστών, των οποίων την άποψη εκτιμούμε βαθύτατα, αναφέρθηκαν στην ποιότητα & προέλευση των "αρθρογράφων" μας, θέλουμε να κάνουμε την ακόλουθη τοποθέτηση προς κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη μας.
Στο ιστολόγιο μας δεν αναρτούν απόψεις & παρεμβάσεις κανένας πολυπράγμων εξειδικευμένος, μηδέ διαπιστευμένος αρλουμπολόγος, δήθεν αδέσμευτος αλλά στην ουσία ακραία κομματικός, φασίζουσας νοοτροπίας & σαφώς ελεγχόμενος κοντυλοφόρος. 
Απλοί συνάδελφοι ή επώνυμοι αναγνώστες ή με κάποιο ψευδώνυμο (nickname), μπορούν να αναρτούν απόψεις, παρεμβάσεις & σχόλια που δεν θα σπιλώνουν την τιμή, την υπόληψη & την αξιοπρέπεια προσώπων, είτε στελεχών του Λ.Σ, είτε άλλων εργαζομένων, αναγράφοντας φήμες & κουτσομπολιά που ακούνε εδώ & εκεί.
Τα κείμενα που αναρτούμε ή αναπαράγουμε, σχεδόν στο σύνολό τους, σκοπό έχουν την προώθηση της ναυτικής ιδέας, της συνεργασίας των φορέων, του πολιτικού στοχασμού & της καλοπροαίρετης συζήτησης. 
Ανατρέχοντας στο διαδικτυακό μας ημερολόγιο, μπορείτε αυτό να το διαπιστώσετε, κυρίως από τις προσωπικές "παρεμβάσεις" των συντελεστών του.
Σχόλια & απόψεις των συντακτών, των σχολιαστών & επιστολογράφων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας & δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. 
Το ηλεκτρονικό μας βήμα  είναι ελεύθερο & στη διάθεση όλων, με ανοικτά σχόλια!!!
Μπορεί να μην διαθέτουμε τα υψηλά ποσοστά αναγνωσιμότητας άλλων blogs αλλά ουδόλως μας ενοχλεί. Άλλωστε εμείς κυρίως δημοσιεύουμε αναρτήσεις -"παρεμβάσεις" των συντελεστών του διαδικτυακού μας ημερολογίου, ενώ κάποιοι άλλοι αρέσκονται να αναδημοσιεύουν ή αναρτούν συχνά κακόβουλες, δήθεν καταγγελτικές επιστολές.
Εντύπωση πάντως, προξενεί το γεγονός ότι ελάχιστοι αναγνώστες σχολιάζουν στο Exantas, σε αντίθεση με άλλα, φιλικά, ιστολόγια όταν αυτά αναδημοσιεύουν  ή αναπαράγουν άρθρα "παρεμβάσεις" μας.
Αναγνωρίζουμε ότι για κάποιους "ελεεινολόγους" bloggers & τα γνωστά ζόμπι της δημοσιογραφίας το Exantas είναι κόκκινο πανί, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε την αιτία & σε εμάς αποδίδουν τα περισσότερα κοσμητικά επίθετα...


Αναμένουμε σχόλια και άρθρα & από άλλους αναγνώστες με τεκμηριωμένη άποψη & αξιοπρεπείς προσεγγίσεις, όπως το "ακροδεξιό φάντασμα", "ελεύθερος φαροφύλακας", κλπ, που έχουν μέχρι σήμερα επιδείξει μεστό και ουσιαστικό λόγο, με κριτική σκέψη & παραγωγική άποψη. Ζητάμε να "επεμβαίνετε" δυναμικά χωρίς ακρότητες, χωρίς εξάρσεις, υπερβολές & αλαζονείες, αλλά με θηλυκή σκέψη, ορθή έκφραση & γλώσσα βουτηγμένη στο μελάνι του μυαλού & της αλήθειας. 
Επιδιώκουμε άλλωστε τη καλόπιστη, ευπρεπή και τεκμηριωμένη διαφωνία & δεν θα αποκρύψουμε τυχόν έκφραση της εκ μέρους οποιουδήποτε.


Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: