Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Γέμισε από... γραφεία "πρώην" το Κοινοβούλιο


της Μαρίνας Μάνη

Αυξάνονται και πληθύνονται οι χώροι του Κοινοβουλίου που διατίθενται στους πρώην κορυφαίους θεσμικούς αξιωματούχους – είτε παραμένουν βουλευτές είτε όχι.


Στους υπάρχοντες προστέθηκε πλέον κι αυτός που θα στεγάζει πλέον τον Γιώργο Παπανδρέου για όσο χρόνο ο ίδιος το επιθυμεί.

Δεδομένου ότι έρχονται εκλογές και ουδείς μπορεί να προβλέψει (ακόμη) το αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι του Μεγάρου προβληματίζονται για το πού θα στεγαστούν … οι καινούργιοι «πρώην» που θα προκύψουν, ενώ παρατηρούν πως «το κτίριο σε λίγο θα θυμίζει Μουσείο».

Γραφεία (με προθάλαμο και χώρο υποδοχής) διαθέτουν: Ο Κων. Μητσοτάκης (στο ισόγειο) ο οποίος βρίσκεται εκτός Βουλής από το 2007. Ο Κώστας Σημίτης (στο ισόγειο, επίσης) ο οποίος δεν είναι βουλευτής από το 2009. Ο Κώστας Καραμανλής (στον πρώτο όροφο) όπου περνά αρκετές ώρες όποτε υπάρχει σοβαρή συνεδρίαση στη Βουλή δεδομένου ότι διατηρεί βουλευτική ιδιότητα. Και, τώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου (στο ισόγειο και... σε απόσταση αναπνοής από το πρωθυπουργικό γραφείο) όπου, κατά δήλωσή του, θα βρίσκεται πολύ συχνά.

Όσο για τους πρώην προέδρους της Βουλής; Στο ισόγειο (αλλά με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους) διατηρούν άνετα γραφεία (με χώρο υποδοχής) ο Απόστολος Κακλαμάνης και η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Στον πρώτο όροφο βρίσκεται... το οροφοδιαμέρισμα του Δημήτρη Σιούφα - αποκαλείται έτσι διότι αποτελείται από 120 τ.μ. τα οποία προέκυψαν από συνένωση τριών μικρότερων γραφείων με γκρέμισμα τοίχων.

Στα γραφεία των «πρώην» προστέθηκε κι εκείνο ενός «νέου»: Στον Ευ. Βενιζέλο παραχωρήθηκε το γραφείο που διατηρούσε η στενή συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ως υπεύθυνη για την κοινοβουλευτική ομάδα.

Εννοείται ότι όλα είναι στελεχωμένα από υπαλλήλους (της Βουλής ή μετακλητούς) και διαθέτουν πλήρη υλικοτεχνική-επιστημονική υποδομή.Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: