Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Διδακτικό προσωπικό Λ.Σ:«Πληβείοι & Πατρίκιοι»


Γιατί η Διοίκηση συμπεριφέρεται σαν μεσαιωνικός Ηγεμόνας  & αδιαφορεί για τα  ήδη οικονομικώς ρημαγμένα στελέχη υποχρεώνοντας τα να κάνουν τους  «καθηγητές», μακριά από τα σπίτια τους, χωρίς τα προαπαιτούμενα?


Φίλοι λιμενικοί - ακτοφύλακες, κύριοι της  Ηγεσίας

Συχνά αναρωτιούνται πολλοί γιατί σε αυτό το δύσμοιρο, όπως κατάντησε, Λιμενικό Σώμα, οι αντιπαραθέσεις, οι κοκορομαχίες & λασπολογία, μεταξύ "ετεροθαλών αδελφών" & στελεχών δείχνουν ένα Σώμα, όπου η συναδελφικότητα, η ευγενής άμιλλα & η αλληλεγγύη, είναι λέξεις & έννοιες άγνωστες ή ξεπερασμένες.

Αναμφίβολα, ένας ευνομούμενος & υγιής Οργανισμός πρέπει να λειτουργεί με τους κανόνες νομιμότητας, δικαιοσύνης, ισότητας, αμεροληψίας, καλής πίστης, και χρηστής Διοίκησης. Αυτό επιβάλλεται, αφ’ ενός γιατί η δομή και η διαφάνεια του στρατιωτικά συντεταγμένου Λ.Σ, κάνουν ορατή κάθε παρανομία και κάθε νομοθετική δολιχοδρομία και αφ’ ετέρου γιατί το αίσθημα της αδικίας υποσκάπτει το ηθικό υπόβαθρο, που είναι αναγκαίο για την ύπαρξη αξιόμαχου προσωπικού. Η αρχή όμως, ιδιαίτερα της ίσης μεταχείρισης και η προστασία όλων των διοικούμενων από διακρίσεις αποτελεί βάσιμη υποχρέωση των διοικούντων!!
Τελευταίο δείγμα της κακο διοίκησης, της παντελούς έλλειψης διοικητικής μέριμνας & της άδικης μεταχείρισης, που επικρατεί στο Λ.Σ, και με την σημερινή Ηγεσία, (πολιτική & φυσική), των αυλικών, των λόμπι & των επιγόνων, είναι η επιλογή καθηγητών για την σχολή Υπαξιωματικών Λ.Σ που λειτουργεί στον Πόρο.
Κάποιοι ανεγκέφαλοι μανδαρίνοι, και ρατσιστικοί εγκέφαλοι αποφάσισαν να ορίσουν ως καθηγητές ορισμένους Αξιωματικούς με αναπληρωτές, χωρίς όμως να προβλέψουν & να εξασφαλίσουν την άμεση οικονομική τακτοποίηση αυτών ή γιατί δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουμε. Αποτέλεσμα αυτού είναι να ξεσπιτώνουν ανθρώπους με οικογένεια & παιδιά  χωρίς ή με μικρές προκαταβολές & στέγη. 
Όπως πάντα, ΟΛΑ ΧΥΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ!
Είναι, αν μη τι άλλο γνωστό στους παροικούντες στο πρώην ΥΕΝ & στο λιμάνι, ότι σε πολλά θέματα & κυρίως πρόνοιας, στο Λ.Σ ο καθείς πράττει κατά το δοκούν και αυτοσχεδιάζει!! Ανεξάρτητα με το τι προβλέπουν οι νόμοι, ουδέποτε για το "πόπολο" εφαρμόστηκε δίκαιη κρίση, μεταχείριση και αξιολόγηση. Αμελώντας ότι, όσοι μόνιμα αδικούν στελέχη με ευνοϊκές επιλογές, θέσεις και μεταθέσεις, πικραίνουν τα στελέχη και υπονομεύουν τη συνοχή.

Με αφορμή την όλη ειδησεογραφία που αφορά και στον πρόσφατο διαγωνισμό για κατάταξη Αξιωματικών Λ.Σ, με τα γνωστά παρατράγουδα, καταθέτουμε τις ακόλουθες σκέψεις & απορίες:
  • Με ποια κριτήρια και διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής επιλέγεται το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολών?
  • Γιατί, ως καθηγητές, εξεταστές, βαθμολογητές, ορίζονται νεαροί Αξιωματικοί & μάλιστα άπειροι για τον ρόλο αυτόν?
  • Σήμερα στο Λιμενικό (συγνώμη …..Ακτοφυλακή) υπηρετούν αρκετοί απόφοιτοι ΑΕΙ με γνωστικό πεδίο εκπαιδευτικού (φιλόλογοι, μαθηματικοί , γυμναστές, κλπ), οι οποίοι διαθέτουν περισσότερη εμπειρία στην διεξαγωγή διδασκαλίας & εξετάσεων. Πού βρίσκονται όλοι αυτοί?
  • Πώς είναι παιδαγωγικά σωστό και κοινωνικά δίκαιο να..... ορίζονται οι «καθηγητές»?
  • Ποιοι & πώς πιστοποιούνται να είναι καθηγητές & εξεταστές?
  • Με τι ψυχική διάθεση & δύναμη θα μιλήσουν στους νεοεισελθόντες δόκιμους, τι να τους πουν για την κατάσταση που επικρατεί στο Σώμα που επέλεξαν να υπηρετήσουν & αυτοί προσφέροντας κοινωνικό έργο?

Κύριοι της Ηγεσίας, μήπως δεν γνωρίζετε ότι εάν δεν έχεις βύσμα ή δεν ανήκεις στα γνωστά λόμπυ, στο "σύστημα" & τις παρεούλες, τότε τραβάς το γολγοθά της αδικίας μόνος σου? Είτε γιατί μονίμως κάποιος δεν πηγαίνει στον Πόρο κριθείς υπό του "μέντορα" του ως αναντικατάστατος ή ως απαραίτητος, είτε γιατί «οι της απέξω» θεωρούνται παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Κι αυτό, γιατί πρέπει να αφήνουν την φαμίλια μακριά τους, θα πάρουν τα έξοδα μετακίνησης & αποζημίωσης του «Αγίου Κάποτε», ενώ θα έχουν στερηθεί τα χρήματα αυτά από την οικογένεια & να πληρώσουν, συν τοις άλλοις, τα χαράτσια, τα νοίκια, τα μαθήματα & τους παιδικούς σταθμούς των παιδιών τους.

Ποιες δυνάμεις και ποιες σκοπιμότητες καταστρατηγούν βάναυσα τις Αρχές της «Ίσης Μεταχείρισης» των «Ίσων Υποχρεώσεων & Δικαιωμάτων» και δημιουργούν «πατρικίους και πληβείους» στο Σώμα?
Αιδώς Ταγοί!!


Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas