Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων


Δεν είμαι από τους ανθρώπους που λένε "γιατί αυτός παίρνει τόσα κι εγώ λιγότερα, θάθελα κι εγώ να έπαιρνα τα ίδια".
Είμαι από τους ανθρώπους που λένε "Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης" αλλά πού τέτοιο πράγμα.Τριάντα οχτώ χρόνια ένστολος ήμουν, αλλά ειδικό μισθολόγιο δεν 
είδα πουθενά, γιατί όταν λέμε "ειδικό" έχει και τις απολαβές του και τις απαλλαγές του.
Μακάρι να γίνει το  μισθολόγιο για τους ένστολους γιατί τη δουλειά που προσφέρουν οι πολισμάνοι, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι ιπτάμενοι, οι πεζικάριοι και οι ναυταίοι δεν είναι εύκολη. Δεν είναι εύκολο να "πετροβολιέσαι" με περιθωριακούς στα Εξάρχεια, ούτε να σβήνεις φωτιές καλοκαιριάτικα και πολύ περισσότερο, μα κάνεις αναχαιτίσεις στο Αιγαίο χειμώνα καλοκαίρι κι όλα αυτά μ' ένα μισθό πείνας.
Ναι κύριοι της συγκυβέρνησης τώρα και οι άλλοι νωρίτερα με τα μνημόνια σας, εκεί τους φέρατε κόψε από εδώ, κόψε από εκεί, εκεί τους καταντήσατε. Να κινδυνεύουν στο Αιγαίο με τους γείτονες για 1.600 ευρώ.
Δεν μπορεί κύριοι ο δόκιμος πολισμανάκος που η υπηρεσία του για τις ανάγκες της τους βγάζει στους δρόμους με 300 ευρώ το μήνα κι αυτά να θέλετε να τα πετσοκόψετε. Δεν μπορεί ο αναχαιτιστής πιλότος που κινδυνεύει και η οικογένεια του που ζει με την αγωνία, αν θα γυρίσει να του λέει ο κ. αντιπρόεδρος ότι δεν προσφέρει έργο.
Δεν μπορείτε για τους ένστολους να μιλάτε για ειδικά μισθολόγια σε σύγκριση με άλλους που τάχουν με /όλα τα συμπαρομαρτούντα, ας σοβαρευτούμε κάποτε σε τούτο το τόπο. Δεν μπορείτε κύριοι για 350 εκατομμύρια που σας ζητά η τρόικα με το νέο μνημόνιο να θέλετε να τα πάρετε από μισθωτούς, συνταξιούχους και ένστολους λες και δεν υπάρχουν υπουργεία να περικόψουν τις δαπάνες, λες και δεν υπάρχουν Ανεξάρτητες Αρχές. Με τόσες δαπάνες τί τις θέλετε;
Δεν μπορείτε κύριοι του κοινοβουλίου να περικόψετε τις αποδοχές σας κατά 50% όπως δήλωσε συνάδελφος σας παρά μόνο 10% λες και είστε ένστολοι, αλλά έχετε βρει τα θύματα. Αλήθεια, τί προσφέρουν παραπάνω από τους ένστολους οι εργαζόμενοι στο ελληνικό κοινοβούλιο, γιατί τέτοιες διακρίσεις;
Δεν υποβαθμίζω το αξιόμαχο των ενστόλων γενικά, όμως από ηθικό δεν είναι και στο ζενίθ και με το δίκιο τους με τόσα που τραβάνε και όταν ο κόσμος πιστεύει ότι είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους Έλληνες.
Δεν αντέδρασαν οι ηγήτορες του στρατεύματος πριν καιρό στην "κατάπτυστη εγκύκλιο" του κ. Μπεγλίτη που τους απαξίωνε στα μάτια των κατωτέρων, παρά μόνο όταν τους αποστράτευσαν άρχισαν να "ψελλίζουν" στα τηλεοπτικά παράθυρα για τους λόγους που τους αποστράτευσαν. αυτά βλέπουν οι πολιτικοί κι έχουν ξεφύγει του σεβασμού προς τους ένστολους. Αυτά βλέπουν οι κατώτεροι και χάνετε η πειθαρχία. Έτσι, που να το βρουν το ηθικό. "Αρχή άνδρα δείκνυσι" συμπατριώτες μου Δημήτρη και Σπύρο.
Η τρόικα και ο "ναζιστής" υπουργός Οικονομικών κάνουν τη δουλειά τους, εσείς κ. Πάγκαλε τί κανατε για να περιορίσετε την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με τους ζημιογόνους οργανισμούς. Ήσασταν επόπτης κ. αντιπρόεδρε, αρμόδιος για την εξυγίανση και τον περιορισμό του κράτους.
Δεν κάνατε τίποτα απ' ότι λένε γιατί απλούστατα έχετε τους εύκολους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ένστολους, κατηγορίες ανθρώπων που δεν μπορούν ν' αντιδράσουν. Ξεζουμίστε τους λοιπόν.
Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
επίτιμος υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: