Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Σκόπιμη ... δημόσια ταλαιπωρία!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Προσωπικά τα τελευταία χρόνια κινούμαι (στις διαδρομές για την δουλειά μου αλλά για τις άλλες μου δραστηριότητες) με την μοτοσικλέτα μου οπότε τα παρακάτω που γράφω προέρχονται από αφηγήσεις και συζητήσεις με φίλους και γνωστούς που κινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες και ειδικά με τα λεωφορεία!

Το τελευταίο λοιπόν καιρό στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στην περιοχή του ενιαίου δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης παρατηρείται το φαινόμενο της μη εύρεσης εύκολα σημείων πώλησης εισιτηρίων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και ειδικά οι μεγαλύτεροι να ταλαιπωρούνται αφάνταστα στις μετακινήσεις τους!
Επίσης λόγω μείωσης των δρομολογίων έχουμε μεγάλη αναμονή στις στάσεις και μετά “σαρδελοποίησει” με ότι κακό συνεπάγεται από αυτό δηλ. αφόρητη μπόχα, κλεψιές αλλά και άλλου είδους “παρενοχλήσεις” ειδικά στις νεαρές κοπέλες και κυρίες!

Από ότι όμως πληροφορούμαι παρόμοιες αλλά ακόμα και χειρότερες καταστάσεις συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας οπότε πιστεύω ότι οι πολιτικουπεύθυνοι αλλά και κάποιοι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές με μεθοδευμένες ενέργειες (ακριβά εισιτήρια, αραιά δρομολόγια και συχνές απεργίες) οδηγούν στην απαξίωση τις δημόσιες συγκοινωνίες. Σκοπό έχουν να εξαγριώσουν τον Ελληνικό λαό δηλ. το επιβατικό κοινό (το οποίο πολλές φορές έρχεται σε σφοδρή αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους) για να δεχτεί και πιθανόν να απαιτήσει την ιδιωτικοποίηση του εν λόγω οργανισμού!
Γνωστά κόλπα των κρατούντων οι οποίοι εδώ και χρόνια δημιούργησαν πολλούς τέτοιους οργανισμούς (τις περισσότερες φορές με πλεονάζον προσωπικό το οποίο κρατούσαν σε κομματική ομηρία) και τους οποίους οργανισμούς εξόπλισαν (παίρνοντας και τις μίζες τους κάποιοι υπουργοί, υφυπουργοί γραμματείς και Φαρισαίοι) αλλά και τροφοδοτούσαν με χρήματα του Ελληνικού λαού!
Τώρα λοιπόν τους υποβαθμίζουν κατηγορώντας συστηματικά τους εργαζόμενους με σκοπό να τους πουλήσουν αντί πινακίου φακής στους εγχώριους και ξένους “φίλους” και σπόνσορες τους … παίρνοντας φυσικά για άλλη μία φορά … την απαραίτητη … μίζα τους!


Σ.Σ: Απορούμε γιατί εδώ και χρόνια,  αφού διαπιστώνουν τέτοια ελλείματα στα ταμεία τους, δεν έχουν τοποθετήσει, κυρίως τις ώρες αιχμής, εισπράκτορες στα λεωφορεία, ενώ στο μετρό θα ήταν εύκολη η τοποθέτηση κλειστών κιγκλιδωμάτων που θα άνοιγαν με την εισαγωγή εισητηρίου ή κάρτας. Ακόμη και στις αναπτυσσόμενες Ασιατικές χώρες, το σύστημα αυτό λειτουργεί από δεκαετίες ήδη. Μήπως λοιπόν, πράγματι, κάτι "ύποπτο" συμβαίνει στο ΕΛΛΑΝΤΑ, στην χώρα τηε φαιδράς πορτοκαλέας????? Απλά ερωτούμε........

ΣΧΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: