Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

"Ανοιχτή επιστολή στον Υφ. Ναυτιλίας, Αδωνη Γεωργιάδη"


"Κύριε υπουργέ είμαι εργαζόμενος στη ζώνη περάματος 22 χρόνια. 
Δέν είμαι συνδικαλιστής, ούτε ανήκω σε κάποιοι πολιτικό κόμμα, ούτε φυσικά αποκοσκοπώ σε κάτι άλλο και σας γράφω αυτή την επιστολή. 
Οταν αναλάβατε το υπ.ναυτιλίας πραγματικά πίστεψα ότι κάτι μπορεί να....
αλλάξει στον κλάδο μας ο οποίος βρίσκεται σε τέλμα από το 2008. Μετά λύπης μου σας είδα στα δελτία ειδήσεων να επιτίθεστε στους εργαζόμενους της ΝΕΖ Περάματος με άδικες κατηγορίες. Και λέω άδικες γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτά πού είπατε είναι η γνώμη της Ενωσης επισκευαστών πλοίων. Με άλλα λόγια ότι σας σέρβιραν στο πιάτο αυτά είπατε στα κανάλια χωρίς να μπείτε στον κόπο να διασταυρώσετε τα στοιχεία πού σας έδωσαν. Τα οποία στοιχεία είναι όχι μόνο ψευδή αλλά και προβοκατόρικα.

Όπως καταλαβαίνετε έχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα και είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσετε τη δική σας έρευνα για το τι γίνετε στη ΝΕΖ. Θα αναφέρω μόνο ότι το ημερομίσθιο των τεχνίτων είναι 76ευρώ και δεν έχει αλλάξει από το 2010.Το ωράριο εργασίας μας είναι 7ωρο με ένα διάλειμα 15λεπτο στις 10.00 και ένα 20λεπτο στις 12.00.Δέν ζητήσαμε καμία αύξηση ούτε καμία αλλαγή στα θεσμικά. Ολα τα άλλα είναι παραπληροφόρηση από κάποιους πού θέλουν να λέγοντε επιχειρηματίες και χρωστάνε στο ελληνικό δημόσιο τεράστια ποσά από ασφαλιστικές εισφορές και φόρο εισοδήματος.

Ελπίζω να αποκαταστήσετε την αλήθεια και να σταματήσει εδώ το παιχνίδι πού στρέφετε την κοινή γνώμη εναντίον σε όποιον δεν μπορείτε να υποδουλώσετε με άλλο τρόπο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: