Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Λύση σε σοβαρά ζητήματα της Ναυτιλίας φιλοδοξεί να δώσει νέο νομοσχέδιο


Τις προτεραιότητες για τον τομέα της ναυτιλίας όπως αυτές διατυπώνονται
στα υπομνήματα που έχει υποβάλει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Επικρατείας ανάλυσε ο υφυπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας διευκρίνισε ότι στα υπομνήματα περιλαμβάνονται το θέμα της επανασύστασης του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με την ενσωμάτωση του Λιμενικού Σώματος, τη γρήγορη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπισης της πειρατείας, αλλά και την ταχεία επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων για την νηολόγηση περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία.
Επιπλέον όπως σημείωσε ο υφυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο που λάβει χώρα αύριο θα τεθούν τα θέματα που αφορούν στο θαλάσσιο τουρισμό με πρώτο αυτό της κρουαζιέρας. Πρόσθεσε ότι όλα αυτά θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη βουλή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

Νίκος Πλακάς είπε...

Σχέδιο νόμου για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς σε εμπορικά πλοία.
'Αρθρο 01, παράγραφος 2.
"Η παροχή υπηρεσιών ενόπλων ιδιωτών φρουρών κατά τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο δεν υποκαθιστά τη λήψη και εφαρμογή μέτρων στο πλοίο σύμφωνα με τις συνιστώμενες Πρακτικές Βέλτιστης Διαχείρισης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού".
Κατά συνέπεια η διαχειρίστρια εταιρεία θα πρέπει να αποδείξει ότι εφαρμόζει τις Best Management Practices for protection against Somalia based piracy, Version 4 - August 2011, BMP4,
http://www.icc-ccs.org/images/stories/pdfs/bmp4.pdf