Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Πως έγινε το ξήλωμα της ηγεσίας του στρατεύματος


Στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης κάλεσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο και
μετά τους αρχηγούς των τριών όπλων (ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασίλη Κλόκοζα, ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη) στους οποίους ανακοίνωσε ότι μετά από απόφαση του πρωθυπουργού και του ιδίου τους θέτει σε αποστρατεία.
Όπως τους σημείωσε είχε αποφασίσει το καλοκαίρι να προχωρήσει σε κρίσεις στο στράτευμα αλλά τελικώς αυτές δεν έγιναν εξαιτίας της έντασης στις ΑΟΖ και τις επικείμενες έρευνες σε περιοχή στη Κύπρο.


Η παρέμβαση αυτή στο στράτευμα έχει δημιουργήσει αναταραχή μιας και όπως σημειώνουν ανώτατοι αξιωματικοί το στράτευμα είναι το μοναδικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που δείχνει να είναι σταθερό και ανέγγιχτο από την κρίση.
Θόρυβο έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι οι διάδοχοι των αρχηγών έχουν ελλειπή εμπειρία. 
O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα αναγνωρίσει μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος.


Σχόλιο Exantas Αντιλαμβανόμενοι προφανώς ότι εγκαταλείπουν τις υπουργικές καρέκλες & τα οφίτσια, τακτοποιούν υποσχέσεις & εκρεμμότητες που όφειλαν σε μικρή μερίδα των αυλικών τους ή εκείνους με τους οποίους είχαν δημιουργήσει «υποχρεώσεις» και ανίερες συμμαχίες. Επί των ημερών τους και συνεπεία της αδιαφορίας τους, συντελέστηκε η μεγαλύτερη εκκροή ανώτερων & ανώτατων αξιωματικών, ανάλογη της οποίας δεν υπήρξε ποτέ.
Όπως κατεδάφισαν & απαξίωσαν την ναυτιλιακή βιομηχανία θέλουν να εξωβελίσουν & το στράτευμα. Η παρανόηση σε όλο το μεγαλείο της ……… ή φοβούνται & ανησυχούν για κάτι????

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

2 σχόλια:

Exantas είπε...

Αντιλαμβανόμενοι προφανώς ότι εγκαταλείπουν τις υπουργικές καρέκλες & τα οφίτσια, τακτοποιούν υποσχέσεις & εκρεμμότητες που όφειλαν σε μικρή μερίδα των αυλικών τους ή εκείνους με τους οποίους είχαν δημιουργήσει «υποχρεώσεις» και ανίερες συμμαχίες. Επί των ημερών τους και συνεπεία της αδιαφορίας τους, συντελέστηκε η μεγαλύτερη εκκροή ανώτερων & ανώτατων αξιωματικών, ανάλογη της οποίας δεν υπήρξε ποτέ.
Όπως κατεδάφισαν & απαξίωσαν την ναυτιλιακή βιομηχανία θέλουν να εξωβελίσουν & το στράτευμα.
Η παρανόηση σε όλο το μεγαλείο της ……… ή φοβούνται & ανησυχούν για κάτι????
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

"Συνεργάτης Χωρίς Όνομα" είπε...

Μήπως ο Μπεγλίτης φοβήθηκε ότι με την πορεία που είχε πάρει ο "ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ" τους, αντί για Ιθάκη θα εύρισκαν Γυάρο ή Μακρόνησσο (long island)?

σχο