Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Το ελβετικό δημοψήφισμ​α για το μεταναστευ​τικό

Καλά κρατεί η κουλτούρα των δημοψηφισμάτων στην Ελβετία, για σοβαρά και ουσιώδη ζητήματα, σε αντίθεση με τα όσα προωθούν κάποιοι στην χώρα μας, για κακές αντιγραφές δημοψηφισμάτων.
Έτσι, μετά το Δημοψήφισμα που απαγόρευσε τους μιναρέδες στα τζαμιά, άλλο ένα δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 28 Νοεμβρίου,
τη φορά αυτή για να αποφασίσει ο λαός για το αν θα πρέπει να αποστέλλονται πίσω στις χώρες καταγωγής τους οι μετανάστες που κατοικούν στην Ελβετία και δεν συμμορφώνονται με τους νόμους της χώρας.


To κόμμα SVP, που στο προηγούμενο δημοψήφισμα που έγινε το Νοέμβριο του 2009 ήταν αντίθετο στο χτίσιμο μιναρέδων στην Ελβετία, τώρα, για να υποστηρίξει τη θέση του, που είναι υπέρ της απέλασης εκείνων των μεταναστών που παραβιάζουν τους νόμους της Ελβετίας, κυκλοφόρησε δυο αφίσες. Η μία δείχνει τέσσερις γυμνές κοπέλες σαν τα κρύα νερά να μπαίνουν στη λίμνη της Ζυρίχης και η άλλη, μερικές μουσουλμάνες που έχουν μπει με τα ρούχα τους σε κάποια χαβούζα στην Τουρκία. Η φωτογραφία με τις τουρκάλες στη χαβούζα συνοδέυεται από την λεζάντα "Σε περίπτωση που πεις ναι στο δημοψήφισμα, μια τέτοια φωτογραφία θα τραβηχτεί στην λίμνη της Ζυρίχης του 2030. Γι' αυτό σκέψου καλά και αποφάσισε ανάλογα".

ο λαός για το αν θα πρέπει να αποστέλλονται πίσω στις χώρες καταγωγής τους οι       μετανάστες που κατοικούν στην Ελβετία και δεν συμμορφώνονται με τους νόμους της χώρας.
To κόμμα SVP, που στο προηγούμενο δημοψήφισμα που έγινε το Νοέμβριο του 2009 ήταν
αντίθετο στο χτίσιμο μιναρέδων στην Ελβετία, τώρα, για να υποστηρίξει τη θέση του, που είναι υπέρ της απέλασης εκείνων των μεταναστών που παραβιάζουν τους νόμους της Ελβετίας, κυκλοφόρησε δυο αφίσες:
Η μία δείχνει τέσσερις γυμνές κοπέλες σαν τα κρύα νερά να μπαίνουν στη λίμνη της Ζυρίχης και η άλλη, μερικές μουσουλμάνες που έχουν μπει με τα ρούχα τους σε κάποια χαβούζα στην Τουρκία.
Η φωτογραφία με τις τουρκάλες στη χαβούζα συνοδεύεται από σχετική λεζάντα:
"ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, 
ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ, ΤΟ 2030.

ΓΙ' ΑΥΤΟ  ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ"


ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑ ΜΑΣ..........