Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: Θέμα αξιοκρατίας για Προξενικούς Λιμενάρχες


Θέμα αξιοκρατίας και διαφάνειας θέτει εκ νέου ο Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, με ερώτημα του προς τον ΥΠΟΠΡΟ κ. Παπουτσή αναφορικά με τη περίπτωση Προξενικού Λιμενάρχη σε μεγάλο ευρωπαϊκό λιμάνι.


Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη “ο εν λόγω Αρχιπλοίαρχος έλειψε αδικαιολόγητα σχεδόν ένα μήνα από το πόστο του, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιλογή Επιθεωρητών Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελικά –πληροφορούμαστε ότι- πέτυχε το στόχο του και, πλέον, ορίστηκε Επιθεωρητής Αλιείας, χωρίς ωστόσο να έχει παραιτηθεί ακόμη του αξιώματός του στο Λ.Σ, μην επιθυμώντας προφανώς να μειωθεί η σύνταξή του και προτιμώντας στις ερχόμενες κρίσεις να αποχωρήσει ως «ευδοκίμως τερματίσας».

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Ισχύει ότι ο εν λόγω Αρχιπλοίαρχος ορίστηκε Επιθεωρητής Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Αν ναι, από πότε;

-Το Λιμενικό Σώμα είχε ενημερωθεί για τη συμμετοχή του στην επιλογή Επιθεωρητών και την απουσία του από τη θέση του; Είχε δοθεί σχετική άδεια στον Προξενικό Λιμενάρχη;

-Έχει παραιτηθεί ή όχι του αξιώματος του και αν ναι, πότε;

-Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει γνώση της συγκεκριμένης περίπτωσης και, αν ναι, σε τι ενέργειες έχει προβεί τόσο για την περίπτωση του Αρχιπλοιάρχου, όσο και απέναντι σε όσους ίσως τον καλύπτουν;".



Δεν υπάρχουν σχόλια: