Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για τον Ρωσικό ΝηογνώμοναΟ υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προέβη στην παρακάτω δήλωση: 

«Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με τα πιστοποιητικά κλάσης που παρέχει ο Ρωσικός Νηογνώμονας σε ορισμένα πλοία, θέμα που ήδη διερευνά η Δικαιοσύνη. Επειδή πάνω απ΄ όλα βάζουμε την ασφάλεια των πολιτών, την αξιοπλοΐα των πλοίων και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι μονόδρομος για εμάς η άμεση ακινητοποίηση των πλοίων αυτών" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Στην συνέχεια ο κ. Μ. Χρυσοχοίδης επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου έλαβαν εντολή και δουλεύουν σε 24ωρη βάση ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα και πολύ σύντομα να δοθούν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Για το λόγο αυτό, συνέχισε ο κ. Μ. Χρυσοχοίδης, έχουμε ήδη λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να ενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες έκτακτης επιθεώρησης πλοίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, με την υποστήριξη εξωτερικών επιθεωρητών και προσθέτει:
"Επειδή είμαστε μια χώρα όπου οι νόμοι λειτουργούν και πρέπει να λειτουργούν προς κάθε κατεύθυνση, προχωρούμε άμεσα σε καταγγελία του Ρωσικού Νηογνώμονα σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και ταυτόχρονα σε διακοπή της σύμβασής του σε πρώτη φάση για ένα μήνα, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβασή του.
Ταυτόχρονα, ήδη από σήμερα το πρωί οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποιούν έλεγχο για τις συνθήκες εισόδου και δραστηριοποίησης του Ρωσικού Νηογνώμονα στην Ελλάδα.
Τέλος, ανασυντάσσουμε πλήρως την εθνική νομοθεσία μαζί και την αρμόδια για την επιθεώρηση πλοίων υπηρεσία. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, εφαρμόζοντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές που υπάρχουν διεθνώς».


Σχόλιο Exantas: Σιγά κ. Χρυσοχοΐδη "μην σκίσετε κανένα καλτσόν". Αγνοείτε προφανώς το γεγονός ότι δεν μπορεί να προκόψει ο τόπος αν δεν θίξουμε τα κακώς κείμενα, που είναι δυστυχώς πολλά στη χώρα μας. Και αυτά τα κακώς κείμενα, που πολλές φορές είναι κατοχυρωμένα, όχι μόνο τα ξέρουμε όλοι μας, αλλά & συνεχώς τα καταγγέλλουμε. Επαναστατούμε όμως, όταν θίγονται εκείνα που αφορούν εμάς τους ίδιους. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση αναμόρφωσης της νομοθεσίας & της αρμόδιας Υπηρεσίας. 
Σας το έχουμε επανειλημμένως επισημάνει ότι αν δεν σπάσετε αυγά....ομελέτα δεν φτιάχνεται.


Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

1 σχόλιο:

Exantas είπε...

Σιγά κ. Χρυσοχοΐδη "μην σκίσετε κανένα καλτσόν".
Αγνοείτε προφανώς το γεγονός ότι δεν μπορεί να προκόψει ο τόπος αν δεν θίξουμε τα κακώς κείμενα, που είναι δυστυχώς πολλά στη χώρα μας. Και αυτά τα κακώς κείμενα, που πολλές φορές είναι κατοχυρωμένα, όχι μόνο τα ξέρουμε όλοι μας, αλλά & συνεχώς τα καταγγέλλουμε. Επαναστατούμε όμως, όταν θίγονται εκείνα που αφορούν εμάς τους ίδιους. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση αναμόρφωσης της νομοθεσίας & της αρμόδιας Υπηρεσίας.
Σας το έχουμε επανειλημμένως επισημάνει ότι αν δεν σπάσετε αυγά....ομελέτα δεν φτιάχνεται.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς