Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΣΜΕΧΑ καλεί Βενιζέλο για Χ.Α.

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία υποστηρίζει ότι «οι προσπάθειες της Κυβέρνησης και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα είναι μάταιες αν δεν σταματήσει άμεσα» η χρηματιστηριακή απαξίωση, απέστειλε ο Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης. 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


«Προς κ. Ευάγγελο Βενιζέλο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης & Υπουργό Οικονομικών.




Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε & Υπουργέ Οικονομικών, Η εμπιστοσύνη των επενδυτών για την οικονομία αντικατοπτρίζεται με την αξία των τίτλων στις χρηματιστηριακές αγορές. Σημειώνεται ότι βάσει διεθνών θεωριών επενδύσεων οι «αξίες» διατηρούνται σε όλους τους οικονομικούς κύκλους και υπεραποδίδουν στους θετικούς. Όμως στην Ελλάδα οι χρηματιστηριακές τιμές καταρρέουν συνεχώς τον τελευταίο μήνα, ακόμη και σε μη τραπεζικές εταιρίες που δεν έχουν σχέση με την διακράτηση του δημόσιου χρέους και ενδεχόμενο «κούρεμα». Υπογραμμίζεται ότι και οι ελληνικές Τράπεζες έχουν πολύ μεγαλύτερη εσωτερική αξία από τις τρέχουσες χρηματιστηριακές αποτιμήσεις με πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και τη δυνατότητα άμεσης προσφυγής στα 30 δισ. του ΤΧΣ, που δεν έχουν αξιοποιήσει ακόμη. Κανείς αρμόδιος δεν παρεμβαίνει, ούτε και οι διοικήσεις της επιλογής της Κυβέρνησης. 
Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα είναι μάταιες αν δεν σταματήσει άμεσα αυτή η χρηματιστηριακή απαξίωση. 
Είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις, εάν επιθυμείτε να εμπιστευθείτε και να συμβουλευθείτε τους επαγγελματίες του χώρου και την γνώση του μεγάλου τμήματος της αγοράς, που εκπροσωπεί 1,5 εκατομμύριο επενδυτές και δεν έχει συγκρούσεις συμφερόντων, ενώ επιθυμεί διακαώς την σωτηρία της χώρας. 


Αναμένουμε τις ενέργειες σας, ως κατεξοχήν αρμόδιου για τον συντονισμό όλης της ελληνικής οικονομίας». 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: