Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Κ. Μητσοτάκης: Κομματικό μπρα ντε φερ η παραίτηση Παμπούκη


"Στο κυβερνών κόμμα επικρατεί
συνήθως μια συγκεκριμένη κουλτούρα"

Για «κομματικό μπρα ντε φερ» στο κυβερνών κόμμα, στο οποίο νίκησε μία συγκεκριμένη κουλτούρα, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην παραίτηση του Χάρη Παμπούκη από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας. 


Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε οπαδός της συναίνεσης, αλλά με κάποιες «κόκκινες γραμμές».
«Πάντα υπήρξα οπαδός της συναίνεσης, αν μπορούμε να βρούμε ένα κοινό τόπο να το κάνουμε το πετύχαμε στην παιδεία» σημείωσε..

Ο βουλευτής χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την ψήφιση του νόμου για την Παιδεία επειδή «είναι σημαντικό να υπάρχει συνέχεια σε αυτές τις πολιτικές που κόβει το βήχα σε όσους ενθαρρύνουν διάφορους να μην εφαρμοστεί ο νόμος».

Για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων είπε ότι το ΠΑΣΟΚ αλλάζει στάση μετά την Τίνα Μπιρμπίλη. «Εφόσον άλλαξε γραμμή το ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε λόγο να μη συναινέσουμε (...). Όταν υπάρχει διάθεση μπορούμε να βρούμε έναν καλό τόπο» είπε. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από την κυβέρνηση άλλη φορολογική πολιτική.

Όσον αφορά την οικονομία, ο βουλευτής τόνισε ότι οι προβλέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιώθηκαν. «Ο κ. Βενιζέλος κάνει πολιτική διαχείριση της κρίσης, αλλά αυτό δεν αρκεί, δεν μπορεί να κρατήσει πάνω από τρεις μήνες» εκτίμησε. 


Πηγή www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: