Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

OIKONOMIA & ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Τα πλουτοπαραγωγικά κοιτάσματα
της χώρας έμειναν αναξιοποίητα
(Μέρος 2ο)

Σημερινή  πραγματικότητα

Αυτό εξηγεί την επιθυμία των Επικυρίαρχων της Γης, να κρατήσουν σαν απόθεμα για δύσκολους καιρούς τα πετρέλαια της Ελλάδος, με ποσοστά 100% δικά τους. Είναι αρπακτικά. Δεδομένου ότι η πυρηνική ενέργεια είναι δύσκολα διαχειρίσιμη από τον άνθρωπο, αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην  πηγάζουσα ενέργεια από τα έγκατα της Γης.
Έτσι οι Έλληνες οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία. Οι διάφορες κυβερνήσεις που κατά καιρούς κυβέρνησαν αυτό το τόπο, σαν δοσίλογοι που ήταν, δεν ήθελαν να εκμεταλλευθούν αυτό τον υπόγειο και υποθαλάσσιο θησαυρό της Ελλάδος, για την ευημερία του λαού μας αφού τα μεγάλα αφεντικά τους το απαγόρευσαν.
Οι λόγοι που οι αχυράνθρωποι πολιτικοί μας απέτυχαν, ήταν η φοβία, δειλία, ατολμία, γονυκαμψία, οσφυοκαμψία, και ο ραγιαδισμός μπροστά στους Κοσμοκράτορες με αντάλλαγμα την εξουσία. Όμως τι να την κάνεις την εξουσία, όταν ο λαός σας πήρε χαμπάρι σαν εφιάλτες του Ελληνισμού;;;

Τα πλουτοπαραγωγικά κοιτάσματα της χώρας έμειναν αναξιοποίητα και ανεκμετάλλευτα, όχι μόνο τα πετρέλαια, αλλά και τα άλλα στερεά πολύτιμα ορυκτά. Τα φυλάνε για να τα πάρουν οι Σλάβοι Σκοπιανοί και Τούρκοι για να τα δώσουν στους Εξουσιαστές του πλανήτη, όσο νάναι κάποιο κοκαλάκι θα γλύψουν και αυτοί. Τόσο «Μακάκες» είναι οι πολιτικοί μας. Μια άλλη απόδειξη αυτού του χαρακτηρισμού είναι ότι δεν τολμούν να οριοθετήσουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. μέσα στην οποία κείται το μέγιστο του όλου ενεργειακού θησαυρού της Ελλάδος, αλλά την αφήνουν να τη νέμονται οι άρπαγες γείτονες.
Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου & Ιονίου πελάγους, από τα βιβλία «Τα πετρέλαια της Ελλάδος» του κ. Κώστα Κόλμερ, και «Ο Άγνωστος ορυκτός πλούτος της Ελλάδος» & «Πολύτιμοι λίθοι και Στρατηγικά ορυκτά της Ελλάδος» του Ιωάννη Παπαζήση, αντλούμε τη πληροφόρηση ότι πρόκειται περί ποσοτήτων στο μεν Αιγαίο άνω των 2 δις. βαρελίων, και στο Ιόνιο άλλα τόσα άνω των 2 δις. χώρια τις τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην υπόλοιπη Α.Ο.Ζ. Με αυτά τα δεδομένα μόνο για το Αιγαίο+Ιόνιο, έχουμε ως βάση τα 4 δις. βαρέλια, Χ $ 120 ανά βαρέλι διεθνή τιμή, = $484 δις. διά 2 (μισά των αναδόχων  και μισά του δημοσίου) θα εισέρεε στα δημόσια ταμεία ποσό 250 δις.δολ. περίπου, μόνο από το πετρέλαιο!!!.
Έτσι λύναμε το οικονομικό πρόβλημα, και το τεράστιο χρέος δεν θα είχε δημιουργηθεί. Όμως αυτό οι Κοσμοκράτορες δεν το ήθελαν, επιθυμούν όλα τα κοιτάσματα δικά τους, βρήκανε τους δοσίλογους πολιτικούς, και κάνουν τη δουλειά τους.
Για την εκμετάλλευση των Ελληνικών πετρελαίων και φυσικού αερίου,
απλώς χρειάζεται αποφασιστικότητα, πατριωτισμός, διπλωματία, και κινητοποίηση των υπερδυνάμεων του αντιπάλου δέους, προσόντα που δυστυχώς οι δοσίλογοι πολιτικοί μας δεν διαθέτουν.
Οι πολιτικοί μας είναι απλώς φαφλατάδες που λέει ο λαός, και βρίσκουν την εύκολη λύση ψάχνοντας για πενταροδεκάρες στις τσέπες των υποζυγίων. Νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντα των Επικυρίαρχων, για να τους διατηρούν στην εξουσία, και ο λαός στη χρεοκοπία. Δεν υπάρχει χώρα στο πλανήτη η οποία να βρήκε πετρέλαια, και τα άφησε ανεκμετάλλευτα, αυτά μόνο στην Ελλάδα του Jeffrey συμβαίνουν. Οι πολιτικοί μας αξίζουν βραβείο Νόμπελ υποτέλειας επί των εθνικών θεμάτων και συμφερόντων.
Καλά στο Αιγαίο φοβούνται τους Τούρκους, στο Ιόνιο και στην υπόλοιπη Ελληνική Α.Ο.Ζ. ποίον φοβούνται;;; δεν είναι εκεί Ελληνική επικράτεια;;; Οι επικυρίαρχοι της Γης, περιμένουν τη χρεοκοπία της Ελλάδος, για να προχωρήσουν στη κατάσχεση του Ελληνικού ορυκτού πλούτου. Στο τύπο διαβάζουμε «Κοιτάσματα πετρελαίου ίσα με το 75% των αποθεμάτων της Σαουδικής Αραβίας, εντόπισαν οι ΗΠΑ στην ΑΟΖ της Ελλάδος». Το σχέδιο των Εξουσιαστών του πλανήτη «Ο φάρος της Ανατολής» θέτει σε άμεσο κίνδυνο αρπαγής των ορυκτών αυτών. Τα γεγονότα στη Τυνησία-Αίγυπτο-Λιβύη-Συρία, αλλά και η χρεοκοπία της Ελλάδος, ομιλούν αφ΄εαυτών, και μας δείχνουν ότι η υλοποίηση του σχεδίου αυτού ευρίσκεται εν εξελίξει.
Τα αποτελέσματα ερευνών που έκαναν οι ΗΠΑ στη λεκάνη της Αν.Μεσογείου είναι συγκλονιστικά. 
Οι αριθμοί που δίνουν οι Αμερικανοί στη δημοσιότητα «ζαλίζουν». Η λεκάνη της Αν.Μεσογείου χαρακτηρίζεται ως ο νέος Περσικός Κόλπος.

Παραγωγή και Εκμετάλλευση

Στη δυσκολότερη καμπή της σύγχρονης Ιστορίας της, η Ελλάς βρέθηκε με τη χειρότερη δυνατή κυβέρνηση. Κυβέρνηση αχυρανθρώπων της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας. Παρόλα αυτά η απάντηση στην ερώτηση εάν η Ελλάδα έχει δυνατότητες παραγωγής και εμπορίας-εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων είναι θετική, υπό τη προϋπόθεση  η Ελλάς να έχει μια εθνική πατριωτική κυβέρνηση στην εξουσία. Οι ενδείξεις ύπαρξης πετρελαίων στις γεωτρήσεις, οι ανακαλύψεις πετρελαιοφόρων πεδίων σε Ανατολική και Δυτική Ελλάδα
επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενεργών πετρελαϊκών συστημάτων και συνηγορούν στις πιθανότητες ύπαρξης πετρελαιοφόρων πεδίων στο Ελληνικό υπέδαφος και στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και Α.Ο.Ζ.
στα έγκατα του φλοιού της Γης. Οι μέχρι σήμερα έρευνες είχαν σπουδαία συνεισφορά στον εντοπισμό ενεργών πετρελαϊκών συστημάτων σε αρκετές περιοχές των υπόγειων-υποθαλάσσιων οριζόντων της χώρας. Οι πιθανότητες για τη Δ. Θράκη αυξάνονται από το γεγονός ότι οι γείτονες Τούρκοι έχουν ανακαλύψει περίπου 20 κοιτάσματα φυσικού αερίου τα τελευταία 10 χρόνια στην Ανατ. πλευρά του Έβρου. Αυτοί τα εκμεταλλεύονται, σε μας όμως απαγορεύουν, θαυμάστε λογική!!! Αυτοί οριοθέτησαν την δική τους ΑΟΖ στη μαύρη θάλασσα, σε μας απαγορεύουν. Απαιτήσεις Σουλτάνου προς ραγιάδες. Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας, ραγιάδες, φαφλατάδες, και οσφυοκάμπτες, υποτάσσονται στις απαιτήσεις ποίων;; των Τούρκων.!!!
Το υγρό αργό πετρέλαιο (CRUDE OIL), συγκεντρώνεται σε υπόγειες-υποθαλάσσιες λεκάνες-ταμιευτήρες που το αποταμιεύουν, με πετρώματα υδατοστεγή που το σφραγίζουν και δεν το αφήνουν να χυθεί 
Η σημερινή εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει την εξερεύνηση και οικονομική εκμετάλλευση βαθύτερων στόχων, οι οποίοι θεωρούνται υψηλής προτεραιότητος δημιουργώντας νέες προοπτικές.
Έτσι το Β. Αιγαίο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για έρευνα και εκμετάλλευση, λόγω των σημαντικών πληροφοριών από το γειτονικό κοίτασμα του Πρίνου, και όχι μόνο.
Το 1998 αποφασίστηκε η συγχώνευση των εταιρειών της ΔΕΠ  και η ίδρυση των ΕΛ.ΠΕ Α.Ε. Η ΔΕΠ-ΕΚΥ έγινε διεύθυνση στην ΕΛ.ΠΕ ΑΕ
Οι κρατικές αρμοδιότητες για την έρευνα και παραγωγή πετρελαίων,
και οι παραχωρημένες σε αναδόχους περιοχές μεταφέρθηκαν στην ΕΛ.ΠΕ Α.Ε. η οποία ιδιωτικοποιήθηκε το 1998
Αργότερον, το 2005 αφαιρέθηκαν από τα ΕΛ.ΠΕ. τα δικαιώματα παραχώρησης εξόρυξης ορυκτών και περιήλθαν στο κράτος, διότι τη πλειοψηφία των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ. αγόρασε ιδιώτης επενδυτής.
Υπάρχουν γεωλογικές ενδείξεις για πιθανά κοιτάσματα νότια της Κρήτης, μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ. Μία από τις πλέον σημαντικές ενδείξεις για το πλούτο που ενδεχομένως κρύβει η Κρήτη, είναι πρόσφατη σεισμική μελέτη Ευρωπαϊκής πετρελαϊκής εταιρείας που έφτασε στα χέρια των αρμοδίων.
Γιαυτό το λόγο οι Κοσμοκράτορες θέλουν να μας πάρουν τη Κρήτη, να τη κάνουν ανεξάρτητη, και μετά να τη κατασπαράξουν όπως έκαναν με τη Κύπρο. Δηλαδή όποιο κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας διαθέτει ορυκτό πλούτο, το θέλουν δικό τους. Τη Μακεδονία για το χρυσό, τη Θράκη για το ουράνιο, το Αιγαίο για τα πετρέλαια, την Ελληνική ΑΟΖ για τα ενεργειακά κοιτάσματα. Θαυμάστε ηθικές αξίες που διαθέτει η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση. Ηθικές αξίες αρπακτικού.
Μιλάμε για κλέφτες , δολοφόνους, και άρπαγες του πλούτου των λαών της Γης. Όποιος πολιτικός ηγέτης δεν τους κάνει, τον δολοφονούν.
Είναι αχόρταγοι, όλα τα θέλουν τζάμπα, δικά τους.
Σχεδόν διπλάσιο από το κοίτασμα του Πρίνου, είναι αυτό που ανακαλύφθηκε στο Πατραϊκό Κόλπο. Το εκεί φρέαρ πετρελαίου υπολογίζεται στα 200 εκ. βαρέλια. Ο ορυκτός πλούτος μπορεί να μας κάνει πρωταγωνιστές στη παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα, αρκεί οι αδαείς και οσφυοκάμπτες πολιτικοί μας να βάλλουν τη χώρα στο παγκόσμιο χάρτη των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, σαν μέλος του ΟΠΕΚ. Τεράστιο κοίτασμα στην Ελληνική ΑΟΖ δείχνουν Αμερικανοί και Γάλλοι εξερευνητές. Πάνω από 6 τρις. κ.μ. φυσικό αέριο υπολογίζουν ότι κρύβονται στη λεκάνη του Ηροδότου, το βόρειο κομμάτι της οποίας βρίσκεται εντός της Ελληνικής ΑΟΖ.
Γάλλοι ειδικοί εκτιμούν ότι το Ελληνικό τμήμα κρύβει τόσα πιθανά αποθέματα όσα και η θάλασσα της Λεβαντίνης.
Η Θάλασσα της Λεβαντίνης είναι όλες μαζί οι ΑΟΖ του Ισραήλ, Λιβάνου, Συρίας. Γενικά η Αν. Μεσόγειος όσον αφορά τα ενεργειακά κοιτάσματα, έχει διαιρεθεί σε πέντε κύριες λεκάνες, τη λεκάνη του Ηροδότου,  Λεβιάθαν, Ερατοσθένους (νότια της Κύπρου), Λεβαντίνης,  τη λεκάνη των εκβολών του Νείλου που ανήκει στην Αίγυπτο, και σε άλλα πετρελαϊκά θαλάσσια οικόπεδα, όπως π.χ. το οικόπεδο Νο.12
Ο υποθαλάσσιος χώρος που βρίσκεται μεταξύ Κρήτης, Κύπρου, Ισραήλ, & Αιγύπτου, θα μπορούσε να περικλείει πιθανά αποθέματα υδρογονανθράκων της τάξης των 15 τρις. κ.μ. λέγουν οι επιστήμονες.
Με όλα αυτά αποδείξαμε σε τι ανεκτίμητο θησαυρό ανεκμετάλλευτο κάθεται η Ελλάς, ενώ παράλληλα χρεοκοπεί, και αποβάλλεται από τη κοινωνία των κρατών της Ε.Ε. ενώ διαθέτει πλούτο τόσο που δεν έχουν τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης.
Γίναμε χλεύη φίλων και εχθρών, για τους ανάξιους και ανίκανους πολιτικούς, οι οποίοι τώρα απειλούν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος, εάν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, μαζί με τα άλλα μεσοπρόθεσμα και μνημόνια που θα ακολουθήσουν για τις επόμενες δόσεις δανείων.
Οι ανίκανοι πολιτικοί μας βλέπουν το δένδρο, και δεν βλέπουν το δάσος των ορυκτών, για να βγάλουν τη χώρα μια για πάντα από τη χρεοκοπία.
Έτσι παραμένουμε μια «φτωχή, μικρή, αλλά έντιμος Ελλάς» σύμφωνα με το δόγμα των δοσίλογων πολιτικών μας, που παραμένουν πιστοί στις εντολές των δήθεν φίλων και συμμάχων της Σιωνιστικής  Ν.Τ.Π.
Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;;;

                                      ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                            Διεθνολόγος.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: