Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Όχι δεν τα φάγαμε μαζί

Η ... «προοδευτική» απροθυμία περιστολής των υπέρογκων δαπανών του δημοσίου και η «χρονιά» ανικανότητας των φορολογικών υπηρεσιών να συλλάβουν τη φοροδιαφυγή οδήγησαν, η πολύ εύκολη λύση, τη «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση να βάλει χέρι και στις συντάξεις.
Έτσι με την πρόφαση της επιδότησης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ.) μειώνονται κάθε χρόνο και μέχρι εξαθλίωσης, οι αποδοχές των απόμαχων του κύματος που κάποτε τους ονομάζανε και «περήφανα γηρατειά»!


Το ΝΑΤ (έτος ιδρύσεως 1861), ένα από τα πιο πλούσια ταμεία, με περίσσευμα 381 εκ. δολλάρια το 1982, καταληστεύτηκε από τη μικροπολιτική που εφαρμόστηκε, τα κυβερνητικά σφάλματα και την εγκληματική αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνώντων και έτσι κατάντησε να επιδοτείται από το δημόσιο!
Αναφέρονται ενδεικτικά κάποια ολέθρια κυβερνητικά σφάλματα που επιδείνωσαν δραστικά τα οικονομικά του Ταμείου: η καταστροφική πλημμυρίδα στις τάξεις των συνταξιούχων διαφόρων κατηγοριών ομογενών προσφύγων, ιδιαίτερα κατά την πρώτη διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολλών άλλων «αλεξιπτωτιστών» χωρίς φυσικά να καταβληθούν οι ανάλογες εισφορές!
Η κατάθεση των συναλλαγματικών αποθεμάτων του στην Τράπεζα της Ελλάδος με επιτόκιο μόλις 1% και στη συνέχεια η δραχμοποίησή τους.
Η διοίκηση του Ταμείου από διορισμένους κομματικούς και άσχετους προέδρους και διοικητικό συμβούλιο.
Αλλά και το χάσιμο τεραστίων ποσών από την «αμέλεια» είσπραξης των οφειλόμενων εργατικών εισφορών!
Ανεξαρτησία με το παραπάνω και ενώ οι πολιτικοί μας κομπάζουν για το τεράστιο μέγεθος του εμπορικού μας στόλου, αδιαφορούν τελείως για τον αφελληνισμό του!!
Έτσι η αντιστοιχία εργαζομένων και συνταξιούχων εκτός από την επαύξηση του ελλείμματος του ΝΑΤ, ζημιώνει αφάνταστα και την εθνική μας οικονομία με την εκτροπή των εμβασμάτων των ξένων ναυτικών στις πατρίδες τους και όχι στην Ελλάδα!
Έχουν επίσης αφήσει τις παραγωγικές σχολές πλοιάρχων και μηχανικών, της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, καταρρακωμένες και εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης!
Εκτός από την παιδεία όμως ένα άλλο κίνητρο για την επιστροφή των νέων στη θάλασσα θα ήταν και η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας των αξιωματικών Εμπορικών Ναυτικού, αφού κατά τον πόλεμο, επιστρατευμένοι, εκτελούν τις πολεμικές μεταφορές και όσοι βρίσκονται εκτός αυτών, μπορούν άνετα να επανδρώσουν πολεμικά πλοία με μια μικρή στρατιωτική εκπαίδευση, που θα τους είχε παρασχεθεί κατά τη φοίτησή τους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
Και περαίνοντας τονίζουμε, στους αξιότιμους κ.κ. αντιπροέδρους της κυβέρνησης, στον μεν πρώτο πως εμείς οι ναυτικοί δεν τα φάγαμε, ούτε μαζί ούτε χωριστά, αλλά μας τα φάγατε και μας τα τρώτε και στο δεύτερο πως το το άρθρο 44 του μεσοπρόθεσμου θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο τη νεολαία από τη θάλασσα με αποτέλεσμα τον τελικό αφελληνισμό της ναυτιλίας μας.
Η καινούργια αυτή φουρτούνα, δεν είναι σαν τις άλλες που αντιμετωπίσαμε στις θάλασσες, αλλά έχουμε ιερό καθήκον για την ελληνικότητα της ναυτιλίας μας και της δικής φυσικά επιβίωσης να αγωνιστούμε και να νικήσουμε!!

Με τιμή, 

Φρίξος Δήμου 
Πλοίαρχος ΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: