Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Έρχονται μεγάλες αλλαγές...

Γράφει ο Γ. Λοβέρδος (....και συνυπογράφουμε!!!)

Στην Ελλάδα έρχονται μεγάλες αλλαγές. Ο κόσμος που ξέραμε δεν υπάρχει πλέον. Κι όσο κι αν αντιστεκόμαστε, το βέβαιο είναι ότι χρειάζεται να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα και να πράξουμε αναλόγως. Οι αλλαγές θα πλήξουν τους πάντες.

Και είναι προφανές ότι το λάιφ στάιλ, δηλαδή η πλέον επιπόλαιη, αρνητική και ανόητη πλευρά της αμερικάνικης κουλτούρας, θα αρχίσει να υποχωρεί. Και νομίζουμε ότι η συρρίκνωση των αμοιβών των διαφόρων τηλεστάρ, που δεν έχουν οποιαδήποτε λάμψη και περιεχόμενο στην πραγματικότητα, αλλά και η εύκολη απομάκρυνση από τα κανάλια τους ορισμένων από αυτούς, όπως συνέβη τις τελευταίες μέρες με την Τατιάνα Στεφανίδου, καταδεικνύουν το μέγεθος των αλλαγών που επέρχονται.

Ακόμα και την τηλεόραση, που, κακά τα ψέματα, έχει γίνει ο καθρέπτης της κοινωνίας μας.

Βεβαίως, η σαχλαμάρα ακόμη αντιστέκεται. Δυστυχώς ακόμη το στείρο κουτσομπολιό υπερέχει της ουσίας. Και δυστυχώς η ασημαντότητα βαπτίζεται μέσα στη μηχανή που καλείται τηλεόραση, και, φευ, είναι ο καθρέπτης μας, "γκλαμουριά". Αλίμονο αν αυτοί είναι οι λαμπεροί σταρ της εποχής μας.

Κάποτε στην Ελλάδα ασχολούμασταν με πραγματικούς σταρ, που όντως διέθετε η Ελλάδα.

Ο Ωνάσης, η Νάνα Μούσχουρη, η Μαρία Κάλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Τσαρούχης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Κουν, η Μελίνα Μερκούρη ή ακόμη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ήταν πραγματικά αστέρια, που έλαμπαν παγκοσμίως. Με αυτούς ασχολούνταν τα περιοδικά και οι λεγόμενοι "παπαράτσι". Ενδιαφέρον είχαν οι γυμνόστηθες φωτογραφίες που πήραν οι "παπαράτσι", με κίνδυνο ακόμη και της σωματικής τους ακεραιότητας, από την περίφημη Τζάκι Ο στον Σκορπιό.

Κι όχι βέβαια οι στημένες πόζες της Ελένης Μενεγάκη από τη Μύκονο, όπου προσκαλούνται οι φωτογράφοι των σκανδαλοθηρικών η των λάιφ στάιλ περιοδικών για να προβάλουν σχεδόν ανύπαρκτες προσωπικότητες, που η μοναδική τους… λάμψη" περιορίζεται στις εμφανίσεις τους υπό μορφή ανόητης ξανθιάς στα πρωινάδικα ή στα μεσημεριανά των καναλιών.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα έχουμε εξυψώσει σε επίπεδο σταρ, πρόσωπα που άλλοτε δεν θα ασχολείτο μαζί τους ούτε καν ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους. Κι όμως, σήμερα μετριότητες, χαζές ξανθιές, ψώνια, ημίτρελοι στα όρια της νοσηλείας τους σε κάποιο ψυχιατρικό κατάστημα, κάνουν "καριέρα" στην τηλεόραση, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού. Φθάσαμε να κάνουμε σταρ ακόμη και την Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία κατά δήλωσή της κάνει σεξ επ' αμοιβή. Κάποτε, τη συμπεριφορά αυτή την χαρακτηρίζαμε ως πορνεία, κι ακόμα κι αν γνωρίζαμε ότι υφίσταται δεν τη διαφημίζαμε ούτε αναδεικνύαμε τις γυναίκες που ασχολούνταν με το επάγγελμα αυτό σε πρότυπα της κοινωνίας στο σύνολό της.

Κι όμως, στην Ελλάδα του σήμερα, στην Ελλάδα του Αλέξανδρου Πετρίδη, της Μαρίας Μπεκατώρου, της Ρούλας Βροχοπούλου, της Σάσας Μπάστα, ακόμα κι αυτές οι συμπεριφορές μπαίνουν στη λογική του χαβαλέ και της σαχλαμάρας και γίνονται ακόμα κι επαινετές. "Αφού τα κονομά γιατί να μην κάνει σεξ επί πληρωμή;", λένε πολλοί. Κι αυτό αποτελεί πρότυπο για πολλά ανόητα κοριτσάκια, σε μια κοινωνία που έχει πάψει να ανάγει σε είδωλα ανθρώπους που ξεχώρισαν για τα χαρίσματά τους, τα ταλέντα τους και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους.

Με την ίδια λογική που εκλέγουμε βουλευτές επειδή είναι προϊόντα του λάιφ στάιλ και μόνον. Εκλέγουμε την Ελενα Ράπτη και την Εύα Καϊλή, για να αναφέρω μόνον δύο παραδείγματα, επειδή ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους και τη σεξουαλικότητά τους και όχι για την πολιτική τους άποψη, που μας είναι εντελώς άγνωστη. Και μετά διαμαρτυρόμαστε γιατί η πολιτική μας ηγεσία είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Τοιούτου λαού, τοιούτοι και οι αρχιερείς.

Αναδημοσιεύουμε από axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: