Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Η αποναυτικοποίηση του Λιμενικού (??)

Φίλοι Λιμενικοί, Ακτοφύλακες, άνθρωποι της θάλασσας & της ναυτοσύνης.
Με αφορμή τόσο τις επικείμενες προσλήψεις στο Λ.Σ, όσο & τους αδιάκοπους διαξιφισμούς & συναδελφικά, κάτω από τη μέση, χτυπήματα μεταξύ των στελεχών (Αξιωματικών ΣΝΔ (ΓΥ), ΕΥ, Υπξκών, κλπ, κλπ), παραθέτουμε άρθρο του καπετάν Φρίξου Δήμου, ο οποίος από το 2002 είχε αντιληφθεί ότι επιχειρείτο η αποναυτικοποίηση του Λιμενικού & κατέθεσε τις δικές του απόψεις, που κάθε άλλο παρά διαψεύστηκαν.
Σήμερα, που στην ανώτερη & ανώτατη ιεραρχία του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ το 80% των Αξιωματικών δεν προέρχεται από το Ε.Ν ποιαν Ακτο- (Χαρτο) φυλακή οραματίζονται οι συντελεστές της???
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι μόνοι που αναμοχλεύουν το θεμα των αξιωματικών άπο ΑΕΝ και της ανασύστασης του ΥΕΝ ειναι ο ΕΞΑΝΤΑΣ , ο ΣΝΔ ΑΞ της ΠΕΑΛΣ ,και η ΕΕΕ .....
ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΊΝΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΑ .......
ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ...............

Exantas είπε...

Αναμοχλεύω =επαναφέρω στην επιφάνεια παλιές και ξεχασμένες ιστορίες, έριδες, πάθη κλπ (βικιλεξικό).
Ούτε η επανασύσταση του ΥΕΝ ούτε το έλλειμμα έμπειρων περί τα πλοία στελεχών είναι παλιά ή έχουν ξεχαστεί, καλέ μας αναγνώστη/στρια. Όμως οι απόψεις μας για την συνύπαρξη όλων, με ανάλογους γνωστικού πεδίου τομείς δράσης, με στελέχη που να έχουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες να είναι αποτελεσματικοί & χρήσιμοι, έχουν κατατεθεί εκ μέρους μας (μόνον γραπτώς -verba volant scripta manent-) στην "διακοσμητική" διαβούλευση και στο ιστολόγιο μας.
Έτσι, όσο κι αν το πείσμα δεν αποτελεί ένδειξη πολιτικής ωριμότητας, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση θα βρει τη δύναμη να διορθώσει τα λάθη της. Εξ ίσου σημαντικό, πάντως είναι το ζήτημα "γιατί γίνονται αυτά τα λάθη?"

ΜΘΧ