Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εκλογές? Πόθος πεινασμένων ή πρόταση αγωνίας?

Επειδή πολλοί ζητούν προσφυγή στις κάλπες, αναρτάμε και πάλι την παρέμβαση μας! 
--------------------------------------------------
Πολλές φωνές, ψίθυροι, χελιδονίσματα, αλλά μάλλον κρυφοί πόθοι ορισμένων, ακούγονται από παντού με το επιχείρημα - αίτημα - πρόταση  να  οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές!!


Και ερωτούμε ......... Γιατί να πάμε σε εκλογές? 


Για να κάνουμε νέες σπατάλες ως κράτος υπέρ εκείνων που αποκλειστικά ευθύνονται για την κατάντια μας? 


Ο Εμ Ροΐδης πολύ ορθά διατύπωνε ..... "Ο ελληνικός λαός αναλίσκει τον χρόνο του εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και άπαν το χρήμα του δαπανά εις συντήρησιν κοπαδίου κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου"


Εάν επρόκειτο σήμερα οι βο(υ)λευτές να μειωθούν σε 100 -150, όπως, θυμηθείτε, θα συμβεί το 2013-14, τότε να το συζητούσαμε......!! 


Εάν επρόκειτο να μην δαπανηθεί ούτε ένα λεπτό (σεντ) από τον κρατικό κορβανά, τότε να το σκεφτόμαστε.....!!


Εάν επρόκειτο η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση χωρίς τους "μάγους", τους "νομπελίστες της χημείας", τα τρωκτικά της εξουσίας, τους τυχάρπαστους, που την κυβερνάνε σχεδόν 40 χρόνια τώρα, άντε να το "βλέπαμε" !!!!


Εάν επρόκειτο ο επόμενος Πρωθυπουργός να εξαγγείλει οράματα όπως του Ιωάννη  Καποδίστρια, που έλεγε:


"Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»
«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το  μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».


Τότε ναι, να κάνουμε εκλογές ....... 


..... Διαφορετικά ουδείς  σοβαρός ή αναγκαίος λόγος υφίσταται!!!!


Τα κόμματα άλλωστε έχουν ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΕΙ τις επιδοτήσεις τους μέχρι το 2014!!!! 
Τούτη την δύσκολη περίοδο όλοι θα πρέπει να μείνουμε μακριά από τα κόμματα γιατί οι θέσεις και οι απόψεις τους διαστρεβλώνουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας, δεν μας λένε την αλήθεια & εξυπηρετούν μόνα τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα.


Εξάλλου όλοι τους είναι άλλοι λιγότερο ή περισσότερο συνυπεύθυνοι για τα χάλια μας. 


Συνεπώς δεν χρειάζονται εκλογές αλλά ένα ηχηρό ράπισμα!!!! 


Τον τρόπο ..... προτείνετε τον εσείς!!!


Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: