Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Έχουμε τρελαθεί τελείως?

Αφορμή της παρέμβασης μου αποτελεί επιστολή σε blog και η αναπαραγωγή του από διάφορα λιμενικο-ναυτιλιακής προέλευσης ιστολόγια, όπου κάποιοι πολυπράγμονες "εξειδικευμένοι", εγκαλούν τους αρμόδιους υπουργούς για την απόφαση τους να κοπεί το facebook από το πολυ-υπουργείο! (ΥΘΥΝΑΛ, ΥΠΡΟΠΟ, ΛΣ-ΕΛΑΚ κ.α)
Υπερβάλλουν δε σκοπίμως για να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα το πόπολο, τους ανυποψίαστους αναγνώστες και τους Διοικούντες το Σώμα.
Είναι βέβαιον ότι σε όλες τις μεγάλες εταιρίες, σοβαρούς Οργανισμούς και στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, το MSN, το FB, twitter και όλα που διαθέτουν chatting, είναι κομμένα. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να εργάζονται και όχι να κάνουν πως εργάζονται καθισμένοι μπροστά στην οθόνη τους για "κοινωνική δικτύωση". Αυτά μπορούν να τα κάνουν στο σπίτι ή από το ιδιωτικό γραφείο του πατέρα τους.
Τόσο οι τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης όσο και τα blogs δεν είναι μέρος της ενημέρωσης ή της ηλεκτρονικής υποστήριξης των σοβαρά εργαζομένων, ιδιαίτερα των δημοσίων υπαλλήλων και καμιά κραυγή δεν πείθει κανέναν για το αντίθετο. Όπως, προφανώς διαπίστωσαν αρκετοί ώριμα σκεπτόμενοι αναγνώστες
Παρά τις εύλογες & αξιόπιστες τεχνικές απαντήσεις ειδικού, ως φαίνεται περί του θέματος αναγνώστη, εμπαθής θεραπαινίδα της πληροφόρησης, επιμένει με την εξειδικευμένη ασχετοσύνη της να προκαλεί διατηρώντας τον τελευταίο, πάντα κομματικά κατευθυνόμενο, λόγο.
Ο δε αρμόδιος Υπουργός(οι), ο οποίος αρέσκεται να παραβρίσκεται σε συνεστιάσεις bloggers, δεν φρόντισε τόσο καιρό να προστατέψει τους ένστολους εξυβριζόμενους υφισταμένους του, ανεχόμενος ακόμα και κριτικές και προτάσεις τοποθετήσεων στελεχών, οι οποίες εκ του πονηρού και με γνώμονα προσωπικές εμπάθειες ή συμπάθειες δημοσιεύονται, ας λουστεί τώρα και τις "απειλές" και ύβρεις ορισμένων από τους εξειδικευμένους κομματικούς κοντυλοφόρους, που αρέσκονται να παραπέμπουν στη χούντα, αμελώντας προφανώς τι γίνεται στις χώρες των οποίων θαυμάζουν το πολίτευμα. Και να μας πουν εάν εκεί είναι ελεύθερη & ανεξέλεγκτη η πρόσβαση στο διαδίκτυο, εάν γίνονται απεργίες, καταλήψεις που ακρωτηριάζουν βασικές οικονομικές βιομηχανίες, δέρνονται ένστολοι, εξυβρίζονται αρχές & θεσμοί. Και αν αυτό δεν γίνεται εκεί, γιατί θα πρέπει να γίνεται εδώ; Μήπως για να αποδειχτεί η χρεωκοπία της Δημοκρατίας; Οι κομμουνιστές, ανέκαθεν, μιλούσαν για δημοκρατία, ενώ ουσιαστικά επεδίωκαν την δικτατορία του προλεταριάτου.
ΣΧΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: