Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Τα ......... Ελλαδικά Πάθη

Τα Άγια Πάθη, όπως γνωρίζουμε, διαρκούν μία βδομάδα μόνο και ακολουθούνται πάντοτε από την Ανάσταση του Κυρίου. Τα βάσανα όμως του λαού μας, που οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού από την αδιαφορία την ανικανότητα και την ιδιοτέλεια των πολιτικών «του», θα τον τυραννούν, δυστυχώς για πολλά χρόνια ακόμη.



Οι μετά την μεταπολίτευση πολιτικοί μας μάς φλόμωσαν και εξακολουθούν να μάς φλομώνουν με ψέματα όπως: «Θωρακισμένη οικονομία», «λεφτά υπάρχουν», για προσομοίωση με τον ...Τιτανικό, ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές στην ...άδεια και τα δώρα, πως δεν θα μπούμε στο Δ.Ν.Τ., κλπ. Εκτός όμως απ' αυτά τα χοντρά ψέματα υπάρχουν και κάποιες αλήθειες. Δηλαδή οι μίζες και μάλιστα στον πιο ευαίσθητο τομέα, την εθνική μας άμυνα. Η ανομία επίσης που επικρατεί στη χώρα, η μάστιγα της ανεργίας, η κατάληψη του εδάφους μας από τους λαθρομετανάστες και ο τερατώδης γιγαντισμός του δημόσιου τομέα. Ακόμη η καταρρακωμένη παιδεία, το τέρας της γραφειοκρατίας, οι απίθανες καταστάσεις τύπου Κερατέας και πάμπολλες κακοφορμισμένες πληγές στο κορμί της ταλαίπωρης Ελλάδας...


Οι πρώτοι που «σταυρωθήκανε» από τους «εθνοπατέρες» τους είναι οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι φυσικά. Τα ... «περήφανα γηρατειά» δηλαδή.
Στα πέτρινα εκείνα χρόνια που περάσαμε υπήρχε πάντοτε μια ελπίδα! Τα παιδιά του πολέμου και της κατοχής με την ελπίδα της νίκης και το όραμα της ειρήνης κατορθώσαμε να επιζήσουμε, υπερνικώντας τα δεινά του πολέμου, να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και να ξαναζωντανέψουμε την πατρίδα. Και για να μην ξεχνάμε τη θάλασσα, το στυλοβάτη της εθνικής μας οικονομίας, η πιο πάνω γενιά ήταν αυτή που με το μυαλό και τον ιδρώτα της δημιούργησε το ναυτιλιακό θαύμα της Ελλάδας και για το οποίο κομπάζουν βέβαια οι πολιτικοί μας αλλ' όμως φρόντισαν να διαγράψουν ή καλύτερα να αποκαθηλώσουν το λογότυπο «Εμπορική Ναυτιλία» από το σχετικό Υπουργείο.


Η μόνη ελπίδα πια που μας απομένει είναι η βοήθεια του Θεού. Ο καλός Θεός της Ελλάδας που σε όλες τις πολύ δύσκολες στιγμές έβαλε το χεράκι Του! Μόνο που σ' αυτή τη ζοφερή εποχή που ζούμε το Άγιο χέρι Του πρέπει να οπλιστεί με το φραγγέλιο και να περιλάβει τους Πολιτικούς και Σταυρωτές μας.


Φρίξος Δήμου, 
απόμαχος πλοίαρχος Ε.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: