Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ποιοι ευθύνονται για την κατάντια των ΑΕΝ? Θέλουν Επιχειρησιακή ή Θεωρητική Ακτοφυλακή?


Φίλοι Λιμενικοί - Ακτοφύλακες, "Θεωρητικοί", και Εμποροπλοίαρχοι.


Με αφορμή την επικείμενη προκήρυξη για προσλήψεις Αξιωματικών και την ένταση & έκταση των αντιπαραθέσεων για την προέλευση των υποψηφίων, θα θέλαμε να κάνουμε ακόμη μια "παρέμβαση" για την διαμάχη μεταξύ "θεωρητικών" Αξιωματικών (επιτελικοί αρέσκονται να αποκαλούνται) και εξ Εμπορικού Ναυτικού (επιχειρησιακοί επί της ουσίας),  χωρίς περιστροφές για να γίνει κατανοητό. 
Είναι πανελληνίως, αν όχι παγκοσμίως, γνωστό ότι οι ΑΕΝ έχουν υποβαθμιστεί αρκετά, τόσο που να μην  συγκρίνονται πλέον με ορισμένα ΑΕΙ. Μπορεί όμως να μας διευκρινίσει κάποιος αρμόδιος ή μη, εάν αυτό δεν οφείλεται και στο γεγονός ότι ΜΟΝΟΝ Αξιωματικοί θεωρητικών κατευθύνσεων στελέχωναν ή ήταν πάντοτε στο τιμόνι των Διευθύνσεων που είχαν σχέση με τις ΑΕΝ? Και επειδή ουδεμία εξειδικευμένη γνώση, εμπειρία & κυρίως ηθική δέσμευση είχαν με τις σχολές αυτές, το ενδιαφέρον και τα οράματα τους ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ και μονίμως "εκτελούσαν προθύμως & άνευ αντιλογίας" τα κελεύσματα των πολιτικών ή άλλων συμφερόντων για την απαξίωση & την υποβάθμισή τους. Απόδειξη ότι απόφοιτοι  ΔΣΕΝ 2ετούς διάρκειας  εισήγοντο συχνά και χωρίς κατατακτήριες παλαιότερα σε ΑΕΙ. Σήμερα τι ισχύει???? 
Όταν λοιπόν στην ιεραρχία των Ανωτάτων Αξιωματικών υπάρχουν μόνο 3-4 Αξκοί εξ Ε.Ν, τι ακτοφυλακή διατείνεστε ότι θέλετε ? 
Με ποιών θεωρητικών ή νομικών "ειδικών συμβούλων"  όραμα θα διεκδικήσετε την επικράτηση στο Αιγαίο και στα θαλάσσια σύνορα του?? 
Μήπως με την επιχειρησιακή, αλλά μόνον επί χάρτου, πολυετή εμπειρία τους?? 


Προς θεού, δεν προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε την επιτυχία στις αποφάσεις, στις  ενέργειες ή στις επιλογές της σημερινής Κυβερνητικής Ηγεσίας ή του υπουργείου (πολιτικής & Στρατιωτικής), απλώς χρειάζονται πραγματικά έμπειροι & διορατικοί Ηγέτες, για να δώσουν ένα ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ στους Λιμενικούς ή & Ακτοφύλακες. Γιατί αν μείνουμε στο να σφαζόμαστε μεταξύ μας για το ποιος είναι ο καλύτερος, ο πλέον χρήσιμος ή ο πιο σοφός, θα καταλήξουμε (αν δεν είμαστε ήδη) χαφιέδες των ηγετικών, μιντιακών & συναφών συμφεροντολογικών ομάδων & συντεχνιών.
Φίλοι μας, Τα «πλωτά μοναστήρια» τα βρίσκουμε πιο σωστά, με λιγότερες αμαρτίες, σε ήθελαν παλικάρι. Η μιζέρια, ο φθόνος, η κακία απλώνονται πιο εύκολα στο χώμα, ζυμώνονται με αυτό πιο άνετα και φτιάχνουν λάσπη , που μερικοί «καλόγεροι», αρέσκονται να πετούν κομμάτια της στους άλλους.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas 

Δεν υπάρχουν σχόλια: