Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Παράδοση - Παραλαβή Κ.Λ.Π

"Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ασφάλειας – Ναυσιπλοΐας του Υπ. Προστασίας της Ποντοπόρου κ. Αθανάσιου Χριστόπουλου, καθώς και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα, .................... Παρόντες στην τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ήταν ακόμα ο τ. Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνος Καμμένος,(απόλυτα αλλαγμένος) καθώς και πλήθος κόσμου........".
Έχουμε πλέον την πεποίθηση ότι ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά αντιστοιχεί με τον Αρχηγό Στόλου του Π.Ν. Θέση, την οποία καταλαμβάνει ο δεύτερος την τάξη Ανώτατος Αξιωματικός του Π.Ν, μετά τον Αρχηγό ΓΕΝ. Τέτοια μεγαλοπρέπεια, πλοία, αγήματα, ταρατατζούμ, συνωστισμό λαού, ενστόλων, & πλήθος δημοσιοσχεσίτικων εκδηλώσεων, δεν βλέπουμε ούτε στην παραλαβή Υπαρχηγών, ούτε άλλων αξιωματούχων του Λ.Σ. Το μόνο που απουσιάζει από την τελετή είναι η ........ κωπηλασία λέμβου!!!! Δικαίως λοιπόν, πολλοί ανώτατοι θα προτιμούσαν την θέση του ΚΛΠ, αντί όλων εκείνων των λοιπών ανωτάτων που διαθέτουν γραφείο και επιτελείο ενός οδηγού & μιάς δυό, το πολύ, γραμματέων. Εντύπωση πάντως προκαλεί ο συνωστισμός ανωτάτων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, καθώς δύο Αρχιπλοίαρχοι, της ίδιας τάξης μάλιστα, ορίστηκαν να το διοικούν ....Σημεία των καιρών λόγω της υπερπροσφοράς ανωτάτων? αδυναμία εφαρμογής της δίκαιης μεταχείρισης? ή επειδή κάποιοι έχουν ριζώσει στις θέσεις τους & οι άλλοι περισσεύουν? Υπάρχουν λύσεις κύριοι, τόλμη, αποφασιστικότητα & απογαλακτισμός από τις συντεχνίες χρειάζεται..... Από μέρους μας, ευχόμαστε καλή επιτυχία, που θεωρείται δεδομένη λόγω της πολυετούς πείρας & του τσαγανού του, στον εκ Χίου ορμώμενο νέο Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά. Γιατί όπως λένε ......, το λιμάνι δεν διοικείται αν δεν έχεις μετρήσει τις μπίντες, τις προβλήτες & τα κρηπιδώματα του, μέτρο-μέτρο. Η διοίκηση του από τα γραφεία, οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, σε λάθη & στην αποτυχία.
Υ.Γ: Θεωρούμε αναγκαίο να υπενθυμίσουμε, ότι πρέπει εκτός των εθιμοτυπικών εκδηλώσεων, να αντιγράψετε, από τους γνήσιους στρατιωτικούς & πολλά άλλα κύριοι του Λ.Σ, & ο καθείς, ανεξαρτήτως θέσως να μην πράττει κατά το δοκούν & αυτοσχεδιάζοντας, χωρίς μάλιστα να προβλέπεται & από κάπου. Και ο νοών νοείτω..αφού με το νέο περί Αρχηγείου διάταγμα, μπορείτε να διορθώσετε πολλά από τα κακώς κείμενα επειδή δεν θα υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες. 

Με ναυτικούς κανονιοβολισμούς
Koursaros

Δεν υπάρχουν σχόλια: