Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ..... ΑΠΟΨΕΙΣ !

καλά, έχει βρει τον μπελά του ο νέος. Δεν περίμενε ότι η Ναυτιλία και ο Πειραιάς, έχουν ολόκληρο σύστημα να τον περιμένει
στην γωνία, κυρίως σε κάθε ατόπημα. Πού του βρεθήκατε τόσοι πολλοί?? Προσέξτε όμως μην πάθετε ότι το ephemeridaGr που το έκλεισε η υπουργός επειδή ενοχλείτο τα μάλα. Καλά θα κάνει η συντρόφισσα ΕΛΑΣ,(ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ), ο Δήμαρχος και η Νομαρχία του Πειραιά, εάν θέλουν να έχουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια και να μην τους διαλύσουν όπως το κακό Λιμενικό, να φροντίσουν για τα τροχοφόρα που παρκάρουν μπρος από τα μπαράκια στην παραλιακή του Τουρκολίμανου, ιδιαίτερα τα βράδια, στην Β. Γεωργίου στο τέλος του διαζώματος στον Προφ. Ηλία, στην Α. Θεοχάρη στο διπλής κυκλοφορίας κομμάτι που διέρχεται και λεωφορείο,(τις τρεις λωρίδες κατάντησαν μια), στην έκταση που καταλαμβάνουν τα περίπτερα στον Πειραιά και από περίπτερα ισοδυναμούν με supermarkets, στα σκουπίδια που έκλεισαν δρόμους, λεωφόρους και διασταυρώσεις και τέλος

αληθεύει φυσικά ότι ως «αδέλφια» έστω και ετεροθαλή, έχουμε τις διαφωνίες μας. Άλλωστε σε κάθε μετερίζι (δημοσιογραφικό, δικηγορικό κλπ) τα συντεχνιακά αλληλο μαχαιρώματα δεν λείπουν. Όμως συνάδελφοι, σύντροφοι και αδέλφια (έστω και ετεροθαλή) μην δημοσιοποιείτε με τόσο απαράδεκτο τρόπο τις διαφορές & διαφωνίες μας. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν παντού και πάντοτε υπήρξαν «ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ & ΠΛΗΒΕΙΟΙ» «ΑΡΧΟΝΤΕΣ & ΕΡΓΑΤΙΑ» Άλλωστε δεν ακόυσαμε έναν μα έναν Έλληνα, ιδιαίτερα ένστολο, να μην έχει χρησιμοποιήσει κάποιο «βύσμα» μικρό ή μεγάλο όταν μπόρεσε. Ανάλογα με την «εποχή» και την «κρατούσα κατάσταση», υπήρχαν «βολεμένοι», «λουφαδόροι» και μη, «ΖΩΝΤΕΣ & ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ».Εκτιμούμε πάντως ότι δεν πρέπει να έχουν παράπονα εκείνοι που είτε ως «σώγαμπροι» είτε ως μόνιμοι κάτοικοι παραμεθορίων περιοχών, «τακτοποιούνται» στο σπίτι τους, γράφουν μόρια και το παίζουν και ριγμένοι ΑΚΡΙΤΕΣ, μεθόριος και παραμεθόριος γαρ. Καλό θα ήταν βέβαια να είχαμε έναν «μετρητή αξιοκρατίας» και μορίων να μετράγαμε όλοι μας τα «γράδα» που έχουμε και μας αξίζουν.Όσο αφορά την «πυκνοκατοίκηση» της Β. Ελλάδος, χαρακτηριστικό είναι αυτό που ο τελευταίος των Θεοδώρων Αρχηγών έλεγε, για την Θεσσαλονίκη, «Εάν μου στείλετε άλλους, να φέρουν και τις καρέκλες τους μαζί».Αφήστε λοιπόν τους λεονταρισμούς με τα ΒΟΡΕΙΟΙ & ΝΟΤΙΟΙ, ΝΗΣΙΩΤΕΣ & ΣΤΕΡΙΑΝΟΙ βολεμένοι και αβόλευτοι. Μακάρι να ζούσαμε σε ένα ευνομούμενο σύστημα, χωρίς «κονέ & βύσματα τηλέφωνα και παρεμβάσεις», να ήταν όλοι ευχαριστημένοι, αλλά δυστυχώς, ούτε και στον Παράδεισο θα ήσασταν ευχαριστημένοι, κάτι θα σας «χάλαγε» και κει.
  • Ή εκείνους που ζητούν ξίφη και τους ραγίζεται η καρδιά που δεν τα παίρνουν!!! Καλά είναι έτσι συνάδελφοι, γλιτώνετε τις παρελάσεις, τα αγήματα και τις αντιπροσωπείες, που κανείς σας δεν τις επιθυμεί (άλλωστε δεν άκουσα ποτέ κανέναν να συμμετείχε σε αυτά, πλην των Λιμεναρχών, σε ορισμένες πόλεις με Φρούραρχο και τοπικούς Αγίους, ούτε και σε επιτροπές επί επιτροπών, το μέγα πάρεργο, σας ακούσαμε ποτέ. Πάντως πολλούς λιμενάρχες εξ Ε.Υ, διακρίναμε στην πρόσφατη συνάντηση στον ΟΛΠ και αυτό πρέπει κάποτε να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, από πολλούς ..... και σύντομα. Βασικά γιαυτό δεν ευθύνονται μόνο τα «βύσματα» αλλά κυρίως η εκάστοτε Διοίκηση, που πάντοτε άφηνε ακάλυπτους τους περισσότερους Προϊσταμένους, δεν πήρε ποτέ θέση ακόμη και σε νόμιμες ενέργειες τους και έτσι κανείς καριερίστας νεανίας ή γόνος «οικογενείας», δεν ήθελε να εκτεθεί και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και ακόμη ....δεν έχουμε δει τίποτα!
Όπως σε κάθε απεργία, έτσι και στην πρόσφατη του λιμανιού, ξεχειλίζουν από άσχετους που είτε από περιέργεια είτε για συμπαράσταση, «συντρέχουν» τους γνήσιους απεργούς της εκάστοτε κοινωνικής απεργούσας κοινωνικής ομάδας. Πόσους αλλοδαπούς μετανάστες, πόσους άσχετους με την ναυτοσύνη και τα ναυτεργατικά σωματεία είδαμε ως «γλαρόμπατσοι», δεν περιγράφεται. Σε όσους και να εζήταγες ναυτικό φυλλάδιο, ελάχιστοι διέθεταν. Ευτυχώς που ήταν μια ειρηνική και κόσμια απεργία, που έδωσε την ευκαιρία και σε ορισμένους «εφόπλου ληστές» να μην εκτελέσουν δρομολόγια που θα ήταν ασύμφορα λόγω της κακοκαιρίας. Και όσοι αναγκάστηκαν να τα εκτελέσουν, «κτύπησαν» και μια δήθεν «βλάβη» αφήνοντας ανεκτέλεστο το δρομολόγιο. Έχουμε άδικο λεβέντες??
  • ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ - KINEZOI & ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ
Στην "Αξία" διαβάζουμε . Με τέτοια “δίκαιη”, “σώφρονα και αντικειμενική” αντιμετώπιση του θέματος, ξέραμε και εμείς οι ταπεινοί και βέβαια ακόμη κι η προκάτοχη κυβερνητική μαρίδα, να αντιμετωπίσει την απεργία και το ανακύψαν πρόβλημα στο λιμάνι. Αναμφίβολα πρόκειται για εμπαιγμό των διαχειριστών της κρίσης και των κακομαθημένων αλλά καλοπληρωμένων λιμενεργατών που θα πλουτίσουν έτι περισσότερο εις βάρος του χρεοκοπημένου ελληνικού Δημοσίου.
Αλήθεια, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ «ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ»  ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΟ ΓΛΑΡΟ ΜΠΑΤΣΟΙ?

  • ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΕΩΣ & ΝΥΝ
Από αναρτήσεις που δημοσιεύονται εδώ και εδώ αλλά και εδώ 

Παλικάρια μου, νομίζατε ότι μόνον οι τέως διέθεταν Λόρδους, αλαζόνες και κομπλεξικούς χαραμοφάηδες συμβούλους? Αμ δε!!!Λησμονείτε ότι επί υπουργίας Σοσιαλιστή υπουργού, ολόκληρος ο τέταρτος όροφος του τ. ΥΕΝ μετατράπηκε σε γραφεία του τότε ΥΕΝ για να χωρέσουν  οι 34 σύμβουλοι και οι γραφειάρες τους? Ενθυμήστε τι κόστισε η μετάλλαξη αυτή και πόσο κόστισε το εξωτερικό καλλώπισμα του κτιρίου?? ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ & ΠΟΙΟΙ speedy 45 φρόντιζαν για αυτό. Για αλλαγή μίλησαν κάποιοι , αλλά όχι νοοτροπίας κορόιδα, ονομάτων νομενκλατούρας και νεποτισμού βέβαια εννοούσαν. Μήπως ακούσατε κανέναν νεόκοπο ηγέτη, σύμβουλο ή Ταγό, να επισκέφτηκε τους πληβείους που εξουσιάζει εδώ και 2 μήνες πλέον? Μόνον όταν, εξ ονόματος τους, ζητάνε «χαρούλες» και «εξυπηρετήσεις» μαθαίνουμε για αυτούς. 
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ  Είναι γεγονός ότι όλες οι υπηρεσίες, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του καθενός χαρακτηρίζονται καλές, κακές, ψυγεία και μάχιμες. Αλήθεια είναι ότι η Υπηρεσία ανέκαθεν, φρόντιζε να δημιουργήσει υπηρεσίες «ψυγεία»,«αχυρώνες» και «φιλέτα» ανάλογα με την πολιτική περίοδο που κάποιοι ορίζονταν να υπηρετήσουν σε αυτές. Δηλαδή, τα «πλούσια προσόντα, την επιχειρησιακή δραστηριότητα και τις αρετές» δεν τις ξεδιπλώνουν κάποιοι στα «ψυγεία» αλλά μόνον στις μάχιμες υπηρεσίες? Και τα γραφεία των πολιτικών μας προϊσταμένων θεωρούνται πιο μάχιμες από άλλες και είμαστε ικανοποιημένοι σε αυτές και ουχί στις αποκαλούμενες ψυγεία? Μην τρελαθούμε συνάδελφοι Πειρατικοί, Λιμενικοί, ναυτικοί και άλλα…… κακοποιά στοιχεία!!! Κάθε παραίτηση έχει και τους λόγους της αλλά και τα πραγματικά αίτια που οδηγούν σε αυτήν και κρύβονται πίσω από την...... βιτρίνα, κάτι γνωρίζουν εκείνοι που το αποφάσισαν….σίγουρα που εμεις δεν γνωρίζουμε. Υπομονή και θα δείξει!!! Εξάλλου, Ο άντρας που έχει χαρακτήρα δεν κρύβεται, δεν δικαιολογείται, και ορθώνει το ανάστημά του, παίρνει θέση, δίνει το «παρών». Ο άνθρωπος με χαρακτήρα είναι αγωνιστής, παρά τις όποιες αδυναμίες του, παίρνει δύσκολες αποφάσεις.
-- 
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,

Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: