Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η Ανακεφαλαίωση των Ελληνικών Τραπεζών και ο Ύπνος της Βουλής

Σχόλιοκ. Δούκα, εντυπωσιαζόμαστε από το γεγονός πως όσοι (αποτυχόντες) βρίσκεστε εκτός βουλής, έχετε τόσα να προτείνετε & να καταγγείλετε. Όταν όμως βρίσκεστε στο μαντρί.... Μούγκα στην στρούγκα.....!! Διαφωνείτε?

Γράφει ο Πέτρος Δούκας

"Η Βουλή των Ελλήνων συζητά και ψηφίζει την περικοπή των συντάξεων φτωχών ανθρώπων γιά να μειωθεί το έλειμμα κατά μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, και δεν μοιάζει να σκοτίζεται καθόλου με τα 30-50 δισεκ. Ευρώ που θα δωθούν γιά την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών.

Καμία σοβαρή συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό. Καμία ουσιαστική ακρόαση προσωπικοτήτων και εμπειρογνωμόνων του χώρου γιά το τι, πως, γιατί και σε ποιούς. Κανένας έλεγχος γιά το πως φτάσαμε εδώ! Κανείς δεν σκέφτηκε καν να ζητήσει να κατατεθεί η περίφημη Έκθεση της Μπλάκ Ρόκ (έστω και αν ήταν προχειροδουλιά). 
Και οι λαλίστατοι γιά όλα βουλευτές της Αριστεράς, εδώ τσιμουδιά! 

Τι προτείνω: Εφόσον, ο Ελληνικός λαός και ο Έλληνας φορολογούμενος καλούνται να αποπληρώσουν ΟΛΟ το συσσωρευμένο Δημόσιο χρέος και το κόστος των δανείων που θα πάρουμε γιά τη χρηματοδότηση της επανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κάθε τράπεζας (δηλ. η επανακεφαλαίωση), θα πρέπει να γίνει με έκδοση ΜΟΝΟ κοινών μετοχών (προφανώς και με δικαίωμα προτίμησης γιά τους παλαιούς μετόχους), σε τιμή περίπου στο 40-50% του μέσου όρου των τιμών τους στο Χρηματιστήριο, των τελευταίων 50 ημερών. 
Και όχι μόνο: Οι μετοχές να δωθούν δωρεάν στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες (αφού αυτοί πληρώνουν φόρους γιά να εξυπηρετηθεί το τεράστιο χρέος και το κόστος της επανακεφαλαίωσης). Όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει σε τραπεζικές μετοχές θα μπορεί να τις αγοράσει ελεύθερα ως μικροεπενδυτής μέσω του Χρηματιστηρίου, ή αν στοχεύει στην απόκτηση της καταστατικής πλειοψηφίας και του ελέγχου κάποιας από αυτές, με Δημόσια Προσφορά (όπως ορίζει η νομοθεσία) από τους πολίτες στους οποίους θα έχουν δωθεί δωρεάν με βάση την παραπάνω Πρόταση.
Όταν κάποιος πολίτης πουλήσει τις μετοχές (που έλαβε δωρεάν) στο Χρηματιστήριο, το 30% να φορολογείται αυτοτελώς και να αποτελεί (επιτέλους), έσοδο του Δημοσίου." 


Συνεργάτης χωρίς όνομα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κ. Δούκα, εντυπωσιαζόμαστε από το γεγονός πως όσοι (αποτυχόντες) βρίσκεστε εκτός Βουλής, έχετε τόσα να προτείνετε & να καταγγείλετε. Όταν όμως βρίσκεστε στο μαντί.... Μούγκα στην στρούγκα.....!!
Διαφωνείτε?

Συνεργάτης χωρίς όνομα