Αναδημοσίευση από το NEXTOK
Για το θέμα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης, απηύθυνε προ ημερών στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη συγκεκριμένες ερωτήσεις και ήδη ο Υπουργός απάντησε, χωρίς όμως να καλύπτει τις απορίες του nextok, του μοναδικού μέσου που ασχολήθηκε με τη διερεύνηση του θέματος.
Στο μεταξύ οι υπεύθυνοι του Κλάδου Εκπαίδευσης, προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισάγουν τους υποψήφιους στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ενώ η ηγεσία του Λιμενικού ενεργεί διαρκώς προκειμένου να μην ακυρωθούν οι διαδικασίες οι οποίες φαίνεται ότι δεν ήσαν αδιάβλητες.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη: "Πολλά και διάφορα ακούγονται για τον πρόσφατο διαγωνισμό των δοκίμων σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος, τα οποία προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τη σωστή διεξαγωγή του.
Αρκετές είναι οι συμπτώσεις και οι πτυχές οι οποίες προκαλούν καχυποψία, όπως ο ορισμός συγκεκριμένων αξιωματικών στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξετάσεων. Αρχικά τοποθετήθηκε ο Κλαδάρχης Ασφαλείας, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω «προβλημάτων υγείας» και αντικαταστάθηκε από τον Λιμενάρχη Πειραιά.
Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει, είναι γιατί επιλέγησαν Αρχιπλοίαρχοι οι οποίοι εκ της θέσης τους, έχουν βαρύτατα καθήκοντα και όχι ένας εκ των υπολοίπων δεκαεπτά (17) Αρχιπλοιάρχων από τους οποίους κάποιοι δεν έχουν καν αντικείμενο.
Ερωτήματα, επίσης, προκαλεί η πρωτόγνωρη απόφαση να μη δημοσιοποιούνται οι επιτυχόντες- αποτυχόντες υποψήφιοι ανά μάθημα ή ενότητα μαθημάτων, όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά αυτή η ανακοίνωση να μετατίθεται στο πέρας των εξετάσεων.
Και σε όλα αυτά προστίθενται οι καταγγελίες για διαβλητές αθλητικές εξετάσεις, όπου περνούν υποψήφιοι οι οποίοι είχαν αποτύχει, ζήτημα το οποίο, όπως πληροφορούμαστε, διερευνά πλέον η Δικαιοσύνη. Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός..."
Παραθέτουμε πιο κάτω τόσο τις ερωτήσεις του κ. Πλακιωτάκη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και τις απαντήσεις του κ. Παπουτσή, αλλά και την άποψη του nextok γύρω από κάθε θέμα:
Ερώτηση Πλακιωτάκη: Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι δύο αναφερθέντες Πρόεδροι της Επιτροπής Εξετάσεων, όταν τα καθηκοντά τους είναι βαρύτατα; (σ.σ. Αναφέρεται στον Διευθυντή του Κλάδου Ασφαλείας και στον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά).
Απάντηση Παπουτσή: Οι Επιτροπές της προκήρυξης υποψηφίων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συγκροτούνται με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους, την τήρηση των προβλεπόμενων από τη σχετική νομοθεσία και την προκήρυξη διαδικασιών των γραπτών εξετάσεων και περάτωσης του έργου που αναλαμβάνουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Με γνώμονα τα παραπάνω συγκροτήθηκε με την αριθ. 1212.1/60/11/31-8-2011 διαταγή η Επιτροπή Εξετάσεων υποψήφιων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος για το έτος 2011, η σύνθεση της οποίας αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο. Πρόεδρος αυτής ορίστηκε ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφαλείας, ο οποίος για λόγους υγείας κάποιες μέρες αντικαταστάθηκε από τον ορισμένο με την προαναφερθείσα απόφαση αναπληρωτή του.
Η άποψη του Nextok: H αλήθεια είναι ότι: Σύμφωνα με όσα περιήλθαν σε γνώση μας, οι Επιτροπές της προκήρυξης υποψηφίων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συγκροτήθηκαν ουσιαστικά με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και εκτελέστηκαν από την πειθήνια ηγεσία του Λιμενικού που "ως είθισται", δεν έχει ...άποψη.
Επίσης ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, αποδέχθηκε - έναντι ποίου ανταλλάγματος άραγε - τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξετάσεων και μάλιστα αυτό του δημιούργησε και σοβαρό προσωπικό πρόβλημα καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι το παιδί του κόπηκε από τις διαδικασίες όχι στα αθλήματα, όχι στους γραπτούς διαγωνισμούς αλλά ΣΤΗΝ ΥΨΟΜΕΤΡΗΣΗ! Επόμενο ήταν αρκετοί πολίτες, εντός και εκτός Λιμενικού να εκφράσουν την απορία: Αφού το παιδί ενός ανώτερου αξιωματικού δεν είχε το απαιτούμενο ύψος του ενός μέτρου και 60 εκατοστών, πως αυτός άφησε το παιδί του να εκτεθεί στην υψομέτρηση; Και βεβαίως αυθαίρετα ο καθένας μπορούσε να βγάλει το συμπέρασμα ότι ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας, εκμεταλλευόμενος το αξίωμα και τον βαθμό του, υπολόγισε ότι οι συνάδελφοί του θα παράβλεπαν τον έστω ένα πόντο που υπολειπόταν το παιδί του, όπως γινόταν και σε άλλες περιπτώσεις, σε προηγούμενα χρόνια.
Δυστυχώς γι αυτόν, φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι της υψομέτρησης του 2011 δεν ήσαν ...μιλημένοι για τη δική του περίπτωση. Έτσι ο ίδιος έγινε έξω φρενών και οι φωνές του διαπέρασαν αρκετούς τοίχους του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ όταν το παιδί του τέθηκε "εκτός μάχης". Δεν ήταν όμως ο μοναδικός. Άλλων δύο τουλάχιστον αξιωματικών τα παιδιά τους κόπηκαν κατά τον ίδιο τρόπο. Όλοι φέρουν σοβαρή ευθύνη για το γεγονός είτε γιατί δεν έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες στα παιδιά τους ώστε με τη σωστή τους στάση στον υψομετρητή να κερδίσουν και τον τελευταίο τους πόντο, είτε γιατί υπολόγισαν στις συνήθεις βρόμικες διαδικασίες που ευνοούν ορισμένων λιμενικών τα παιδιά, έναντι των κοινών θνητών.
Το τελευταίο που έχουμε να προσθέσουμε είναι ότι, πιθανολογείται πως ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας ο οποίος από καιρό περιμένει να προαχθεί σε Αντιναύαρχο δεδομένου ότι "χηρεύει" μία θέση, αποδέχθηκε να προεδρεύσει της Επιτροπής σε αντάλλαγμα αυτής ακριβώς της προαγωγής, η οποία τον Μάρτιο θα του επιτρέψει να αποστρατευθεί με τον ανώτατο βαθμό αξιωματικού. (Μέχρι στιγμής πάντως δεν του βγήκε προφανώς εξ' αιτίας της αποκάλυψης του nextok). Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με την "προεδροποίηση" του θιγμένου πατέρα-Κλαδάρχη Ασφάλειας, θα έριχνε στάχτη στα μάτια όσων θα είχαν λόγο να αμφισβητήσουν το "αδιάβλητο" των διαδικασιών, αφού ένας αξιωματικός του οποίου κόπηκε το παιδί, θα αναλάμβανε την προεδρεία της Εξεταστικής Επιτροπής!
Ερώτηση Πλακιωτάκη: Γιατί δεν ανακοινώνονται οι επιτυχόντες-αποτυχόντες ανά ενότητα μαθημάτων, ώστε να πάψουν οι φήμες για διαβλητότητα του διαγωνισμού;
Απάντηση Παπουτσή: Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9 της υπ’ αριθμ. 1212.1/02/11/13-7-2011 Απόφασης Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «Προκήρυξη Διαγωνισμού Κατάταξης Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ανδρών- γυναικών) έτους 2011», ορίζεται ρητά ότι:
«Μετά το τέλος των εξετάσεων η Επιτροπή συντάσσει τρεις Πίνακες Αποτελεσμάτων, αλφαβητικούς και αναλυτικούς, ανά κατηγορία υποψηφίων (Διπλωματούχοι Αξιωματικοί Ε.Ν., Πτυχιούχοι Πολυτεχνείου ΑΕΙ και λοιποί Πτυχιούχοι ΑΕΙ) που έλαβαν μέρος στη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων. Στους πίνακες αυτούς …, γράφονται έναντι του ονόματος εκάστου υποψηφίου οι τελικοί βαθμοί κατά μάθημα και το άθροισμά τους, το οποίο αποτελεί τον τελικό συνολικό βαθμό επίδοσης στις εξετάσεις, καθώς και η τυχόν υπαγωγή του σε ευεργετικές διατάξεις. Οι υποψήφιοι που δεν λαμβάνουν τη βάση σε οποιοδήποτε μάθημα αποτυγχάνουν και έναντι του ονόματός τους αντί του τελικού συνολικού βαθμού επίδοσής τους στις εξετάσεις, αναγράφεται με ερυθρά μελάνη η ένδειξη ‘‘ΑΠΕΤΥΧΕ’’.
Η παραπάνω διάταξη εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 της αριθμ. 1211.2/01/11/08-7-2011 Απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη «Κατάταξη Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής» (ΦΕΚ Β΄ 1604), η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 1 του ν. 3079/2002. Ως εκ τούτου βάσει των παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη και τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3812/2009, για την άσκηση ένστασης στο ΑΣΕΠ στο πλαίσιο της νομιμότητας, δεν προβλέπεται η κατά μάθημα δημοσιοποίηση αποτυχόντων και κατ΄ επέκταση αποκλεισθέντων υποψηφίων από την περαιτέρω διαδικασία του διαγωνισμού, αλλά η συνέχιση της γραπτής εξέτασής τους στα επόμενα μαθήματα.
Η άποψη του nextok: Είναι πασιφανές βέβαια ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με απόφασή του, του έτους 2011 όπως και ο ίδιος ομολογεί, έκοψε και έραψε στα μέτρα τα επιθυμητά τις διατάξεις της συγκεκριμένης προκήρυξης. Στόχος; Μα φυσικά να μην μπορεί κανείς από τους φερόμενους ως "αποτυχόντες", να διεκδικήσει το δίκιο του. Το θέμα είναι: Πού βρίσκονται τα γραπτά των φερόμενων ως "επιτυχόντων" υποψηφίων καθώς σύμφωνα με διαρροές από το Αρχηγείο του Λιμενικού, τουλάχιστον 15 άτομα ΜΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ, "φυτεύτηκαν" στην κυριολεξία μέσα στη λίστα των επιτυχόντων. Και καθώς στους "αποτυχόντες", δεν άφησαν οι εμπλεκόμενοι ούτε χαραμάδα για να αποδείξουν ότι δεν είναι "ελέφαντες", μήπως θα μπορούσε ο κ. Υπουργός να παρουσιάσει τα γραπτά των 60 "επιτυχόντων" και μάλιστα να τα δώσει για αναβαθμολόγηση σε εγνωσμένου κύρους καθηγητές πανεπιστημίων αντί στη "παιδική χαρά" του Λ.Σ.; Γιατί πηγές του Αρχηγείου Λ.Σ., αναφέρουν ότι τα γραπτά διαγωνίσματα των επιτυχόντων έχουν καταστραφεί για λόγους ευνόητους; Μήπως θα μπορούσε ο Υπουργός να διαψεύσει με πράξεις και όχι μόνον με λόγια αυτή τη πληροφορία;
Ερώτηση Πλακιωτάκη: Πως αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο παραποίησης των αποτελεσμάτων της αθλητικής δοκιμασίας των υποψηφίων δοκίμων σημαιοφόρων;
Απάντηση Παπουτσή: Αναφορικά με το οποιοδήποτε ενδεχόμενο παραποίησης αποτελεσμάτων σε διαδικασία των υποψηφίων δοκίμων Σημαιοφόρων, σας γνωρίζουμε ότι εφόσον υποπέσει στην αντίληψή μας ή περιέλθουν σε εμάς στοιχεία που αφορούν θέμα παραποίησης αποτελέσματος, αυτά διαβιβάζονται στον αρμόδιο Εισαγγελέα και εφόσον προκύπτουν στοιχεία περαιτέρω διερεύνησης σε πειθαρχικό επίπεδο, διατάσσεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η άποψη του nextok: Αυτό που λέει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμβαίνει σε χώρες όπου οι θεσμοί ακόμη λειτουργούν. Στην Ελλάδα του 2011 όπου ο ίδιος ο Υπουργός είναι μέλος μίας κυβέρνησης που μεθοδεύει την απόρριψη τουλάχιστον 30.000 - 50.000 εργαζόμενων στον Καιάδα της ανεργίας μέχρι τον Δεκέμβρη του 2011, όλα αυτά ακούγονται ως κακόγουστο ανέκδοτο. Ήδη με ρεπορτάζ το nextok.blogspot.com υπέδειξε που βρισκόταν το αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό που εμφανίζει τον τερματισμό υποψήφιας στο αγώνισμα των 1000 μέτρων σε χρόνο πέραν των 4 λεπτών και 30 δευτερολέπτων. Οι υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όμως επιρρίπτουν στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν κινήθηκαν για να το πάρουν και να το αξιολογήσουν αν και την πληροφορία το nextok έγραψε από τις 3 Σεπτεμβρίου 2011!
Επίσης, αρκετοί υποψήφιοι που βρίσκονταν σε συγκεκριμένη αίθουσα των γραπτών εξετάσεων στη Βάρη, στις 7 Σεπτεμβρίου, άκουσαν αξιωματικό να τους ζητάει "συγνώμη" και να λέει ότι η καθυστέρηση στην έναρξη εκφώνησης των θεμάτων, οφειλόταν στην ...καθυστέρηση άφιξης συνυποψήφιας τους η οποία μάλιστα αντί για τις 8.00 το πρωί, (όπως προβλέπει η προκήρυξη την οποία ο Υπουργός επικαλείται), βρέθηκε στην αίθουσα στις 9.50 π.μ.
Στην ίδια υποψήφια, τηλεφώνησε από το κινητό του τηλέφωνο ενώ βρισκόταν μάλιστα στο προαύλιο της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, ο .... (θέλετε το όνομά του; το έχετε από την πρώτη μέρα και μάλιστα ο ίδιος - ανώτερος αξιωματικός με θέση στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης - ισχυρίζεται ότι έκανε το τηλεφώνημα καθώς τυγχάνει φίλος του πατέρα της).
Πρόκειται όμως για την ίδια υποψήφια η οποία ολοκλήρωσε το αγώνισμα του δρόμου 1000 μέτρων με χρονο 6 λεπτά και μερικά δευτερόλεπτα σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό! Σύμπτωση;
Πρόκειται επίσης για την ίδια υποψήφια η οποία πέρασε δύο μαθήματα με βαθμό 10, όταν βοά πλέον το Αρχηγείο του Λ.Σ., ότι οι βαθμολογητές μετέτρεψαν τις βαθμολογίες του 8 και του 9 σε 10 για άγνωστο αριθμό διαγωνισθέντων! Τυχαίο;
Παρέμβαση Πλακιωτάκη για τις μεθοδεύσεις στον Διαγωνισμό
Το
θέμα των παρατράγουδων που σημειώθηκαν στον Διαγωνισμό εισαγωγής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής
Ακτοφυλακής 2011 απασχόλησε και μάλλον θα απασχολήσει ξανά καθώς πληθαίνουν οι
αντιδράσεις αρκετών φερόμενων ως "επιλαχόντων" ή και
"αποτυχόντων" υποψηφίων. Στο μεταξύ πληθαίνουν καθημερινά οι φερόμενοι ως
"επιλαχόντες" ή "αποτυχόντες" υποψήφιοι, που ζητούν εισαγγελική εντολή προκειμένου να
λάβουν αντίγραφα των γραπτών δοκιμασιών στις οποίες υποβλήθηκαν
Για το θέμα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης, απηύθυνε προ ημερών στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη συγκεκριμένες ερωτήσεις και ήδη ο Υπουργός απάντησε, χωρίς όμως να καλύπτει τις απορίες του nextok, του μοναδικού μέσου που ασχολήθηκε με τη διερεύνηση του θέματος.
Στο μεταξύ οι υπεύθυνοι του Κλάδου Εκπαίδευσης, προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισάγουν τους υποψήφιους στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ενώ η ηγεσία του Λιμενικού ενεργεί διαρκώς προκειμένου να μην ακυρωθούν οι διαδικασίες οι οποίες φαίνεται ότι δεν ήσαν αδιάβλητες.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη: "Πολλά και διάφορα ακούγονται για τον πρόσφατο διαγωνισμό των δοκίμων σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος, τα οποία προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τη σωστή διεξαγωγή του.
Αρκετές είναι οι συμπτώσεις και οι πτυχές οι οποίες προκαλούν καχυποψία, όπως ο ορισμός συγκεκριμένων αξιωματικών στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξετάσεων. Αρχικά τοποθετήθηκε ο Κλαδάρχης Ασφαλείας, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω «προβλημάτων υγείας» και αντικαταστάθηκε από τον Λιμενάρχη Πειραιά.
Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει, είναι γιατί επιλέγησαν Αρχιπλοίαρχοι οι οποίοι εκ της θέσης τους, έχουν βαρύτατα καθήκοντα και όχι ένας εκ των υπολοίπων δεκαεπτά (17) Αρχιπλοιάρχων από τους οποίους κάποιοι δεν έχουν καν αντικείμενο.
Ερωτήματα, επίσης, προκαλεί η πρωτόγνωρη απόφαση να μη δημοσιοποιούνται οι επιτυχόντες- αποτυχόντες υποψήφιοι ανά μάθημα ή ενότητα μαθημάτων, όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά αυτή η ανακοίνωση να μετατίθεται στο πέρας των εξετάσεων.
Και σε όλα αυτά προστίθενται οι καταγγελίες για διαβλητές αθλητικές εξετάσεις, όπου περνούν υποψήφιοι οι οποίοι είχαν αποτύχει, ζήτημα το οποίο, όπως πληροφορούμαστε, διερευνά πλέον η Δικαιοσύνη. Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός..."
Παραθέτουμε πιο κάτω τόσο τις ερωτήσεις του κ. Πλακιωτάκη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και τις απαντήσεις του κ. Παπουτσή, αλλά και την άποψη του nextok γύρω από κάθε θέμα:
Ερώτηση Πλακιωτάκη: Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι δύο αναφερθέντες Πρόεδροι της Επιτροπής Εξετάσεων, όταν τα καθηκοντά τους είναι βαρύτατα; (σ.σ. Αναφέρεται στον Διευθυντή του Κλάδου Ασφαλείας και στον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά).
Απάντηση Παπουτσή: Οι Επιτροπές της προκήρυξης υποψηφίων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συγκροτούνται με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους, την τήρηση των προβλεπόμενων από τη σχετική νομοθεσία και την προκήρυξη διαδικασιών των γραπτών εξετάσεων και περάτωσης του έργου που αναλαμβάνουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Με γνώμονα τα παραπάνω συγκροτήθηκε με την αριθ. 1212.1/60/11/31-8-2011 διαταγή η Επιτροπή Εξετάσεων υποψήφιων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος για το έτος 2011, η σύνθεση της οποίας αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο. Πρόεδρος αυτής ορίστηκε ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφαλείας, ο οποίος για λόγους υγείας κάποιες μέρες αντικαταστάθηκε από τον ορισμένο με την προαναφερθείσα απόφαση αναπληρωτή του.
Η άποψη του Nextok: H αλήθεια είναι ότι: Σύμφωνα με όσα περιήλθαν σε γνώση μας, οι Επιτροπές της προκήρυξης υποψηφίων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συγκροτήθηκαν ουσιαστικά με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και εκτελέστηκαν από την πειθήνια ηγεσία του Λιμενικού που "ως είθισται", δεν έχει ...άποψη.
Επίσης ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, αποδέχθηκε - έναντι ποίου ανταλλάγματος άραγε - τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξετάσεων και μάλιστα αυτό του δημιούργησε και σοβαρό προσωπικό πρόβλημα καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι το παιδί του κόπηκε από τις διαδικασίες όχι στα αθλήματα, όχι στους γραπτούς διαγωνισμούς αλλά ΣΤΗΝ ΥΨΟΜΕΤΡΗΣΗ! Επόμενο ήταν αρκετοί πολίτες, εντός και εκτός Λιμενικού να εκφράσουν την απορία: Αφού το παιδί ενός ανώτερου αξιωματικού δεν είχε το απαιτούμενο ύψος του ενός μέτρου και 60 εκατοστών, πως αυτός άφησε το παιδί του να εκτεθεί στην υψομέτρηση; Και βεβαίως αυθαίρετα ο καθένας μπορούσε να βγάλει το συμπέρασμα ότι ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας, εκμεταλλευόμενος το αξίωμα και τον βαθμό του, υπολόγισε ότι οι συνάδελφοί του θα παράβλεπαν τον έστω ένα πόντο που υπολειπόταν το παιδί του, όπως γινόταν και σε άλλες περιπτώσεις, σε προηγούμενα χρόνια.
Δυστυχώς γι αυτόν, φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι της υψομέτρησης του 2011 δεν ήσαν ...μιλημένοι για τη δική του περίπτωση. Έτσι ο ίδιος έγινε έξω φρενών και οι φωνές του διαπέρασαν αρκετούς τοίχους του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ όταν το παιδί του τέθηκε "εκτός μάχης". Δεν ήταν όμως ο μοναδικός. Άλλων δύο τουλάχιστον αξιωματικών τα παιδιά τους κόπηκαν κατά τον ίδιο τρόπο. Όλοι φέρουν σοβαρή ευθύνη για το γεγονός είτε γιατί δεν έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες στα παιδιά τους ώστε με τη σωστή τους στάση στον υψομετρητή να κερδίσουν και τον τελευταίο τους πόντο, είτε γιατί υπολόγισαν στις συνήθεις βρόμικες διαδικασίες που ευνοούν ορισμένων λιμενικών τα παιδιά, έναντι των κοινών θνητών.
Το τελευταίο που έχουμε να προσθέσουμε είναι ότι, πιθανολογείται πως ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας ο οποίος από καιρό περιμένει να προαχθεί σε Αντιναύαρχο δεδομένου ότι "χηρεύει" μία θέση, αποδέχθηκε να προεδρεύσει της Επιτροπής σε αντάλλαγμα αυτής ακριβώς της προαγωγής, η οποία τον Μάρτιο θα του επιτρέψει να αποστρατευθεί με τον ανώτατο βαθμό αξιωματικού. (Μέχρι στιγμής πάντως δεν του βγήκε προφανώς εξ' αιτίας της αποκάλυψης του nextok). Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με την "προεδροποίηση" του θιγμένου πατέρα-Κλαδάρχη Ασφάλειας, θα έριχνε στάχτη στα μάτια όσων θα είχαν λόγο να αμφισβητήσουν το "αδιάβλητο" των διαδικασιών, αφού ένας αξιωματικός του οποίου κόπηκε το παιδί, θα αναλάμβανε την προεδρεία της Εξεταστικής Επιτροπής!
Ερώτηση Πλακιωτάκη: Γιατί δεν ανακοινώνονται οι επιτυχόντες-αποτυχόντες ανά ενότητα μαθημάτων, ώστε να πάψουν οι φήμες για διαβλητότητα του διαγωνισμού;
Απάντηση Παπουτσή: Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9 της υπ’ αριθμ. 1212.1/02/11/13-7-2011 Απόφασης Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «Προκήρυξη Διαγωνισμού Κατάταξης Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ανδρών- γυναικών) έτους 2011», ορίζεται ρητά ότι:
«Μετά το τέλος των εξετάσεων η Επιτροπή συντάσσει τρεις Πίνακες Αποτελεσμάτων, αλφαβητικούς και αναλυτικούς, ανά κατηγορία υποψηφίων (Διπλωματούχοι Αξιωματικοί Ε.Ν., Πτυχιούχοι Πολυτεχνείου ΑΕΙ και λοιποί Πτυχιούχοι ΑΕΙ) που έλαβαν μέρος στη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων. Στους πίνακες αυτούς …, γράφονται έναντι του ονόματος εκάστου υποψηφίου οι τελικοί βαθμοί κατά μάθημα και το άθροισμά τους, το οποίο αποτελεί τον τελικό συνολικό βαθμό επίδοσης στις εξετάσεις, καθώς και η τυχόν υπαγωγή του σε ευεργετικές διατάξεις. Οι υποψήφιοι που δεν λαμβάνουν τη βάση σε οποιοδήποτε μάθημα αποτυγχάνουν και έναντι του ονόματός τους αντί του τελικού συνολικού βαθμού επίδοσής τους στις εξετάσεις, αναγράφεται με ερυθρά μελάνη η ένδειξη ‘‘ΑΠΕΤΥΧΕ’’.
Η παραπάνω διάταξη εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 της αριθμ. 1211.2/01/11/08-7-2011 Απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη «Κατάταξη Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής» (ΦΕΚ Β΄ 1604), η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 1 του ν. 3079/2002. Ως εκ τούτου βάσει των παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη και τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3812/2009, για την άσκηση ένστασης στο ΑΣΕΠ στο πλαίσιο της νομιμότητας, δεν προβλέπεται η κατά μάθημα δημοσιοποίηση αποτυχόντων και κατ΄ επέκταση αποκλεισθέντων υποψηφίων από την περαιτέρω διαδικασία του διαγωνισμού, αλλά η συνέχιση της γραπτής εξέτασής τους στα επόμενα μαθήματα.
Η άποψη του nextok: Είναι πασιφανές βέβαια ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με απόφασή του, του έτους 2011 όπως και ο ίδιος ομολογεί, έκοψε και έραψε στα μέτρα τα επιθυμητά τις διατάξεις της συγκεκριμένης προκήρυξης. Στόχος; Μα φυσικά να μην μπορεί κανείς από τους φερόμενους ως "αποτυχόντες", να διεκδικήσει το δίκιο του. Το θέμα είναι: Πού βρίσκονται τα γραπτά των φερόμενων ως "επιτυχόντων" υποψηφίων καθώς σύμφωνα με διαρροές από το Αρχηγείο του Λιμενικού, τουλάχιστον 15 άτομα ΜΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ, "φυτεύτηκαν" στην κυριολεξία μέσα στη λίστα των επιτυχόντων. Και καθώς στους "αποτυχόντες", δεν άφησαν οι εμπλεκόμενοι ούτε χαραμάδα για να αποδείξουν ότι δεν είναι "ελέφαντες", μήπως θα μπορούσε ο κ. Υπουργός να παρουσιάσει τα γραπτά των 60 "επιτυχόντων" και μάλιστα να τα δώσει για αναβαθμολόγηση σε εγνωσμένου κύρους καθηγητές πανεπιστημίων αντί στη "παιδική χαρά" του Λ.Σ.; Γιατί πηγές του Αρχηγείου Λ.Σ., αναφέρουν ότι τα γραπτά διαγωνίσματα των επιτυχόντων έχουν καταστραφεί για λόγους ευνόητους; Μήπως θα μπορούσε ο Υπουργός να διαψεύσει με πράξεις και όχι μόνον με λόγια αυτή τη πληροφορία;
Ερώτηση Πλακιωτάκη: Πως αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο παραποίησης των αποτελεσμάτων της αθλητικής δοκιμασίας των υποψηφίων δοκίμων σημαιοφόρων;
Απάντηση Παπουτσή: Αναφορικά με το οποιοδήποτε ενδεχόμενο παραποίησης αποτελεσμάτων σε διαδικασία των υποψηφίων δοκίμων Σημαιοφόρων, σας γνωρίζουμε ότι εφόσον υποπέσει στην αντίληψή μας ή περιέλθουν σε εμάς στοιχεία που αφορούν θέμα παραποίησης αποτελέσματος, αυτά διαβιβάζονται στον αρμόδιο Εισαγγελέα και εφόσον προκύπτουν στοιχεία περαιτέρω διερεύνησης σε πειθαρχικό επίπεδο, διατάσσεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η άποψη του nextok: Αυτό που λέει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμβαίνει σε χώρες όπου οι θεσμοί ακόμη λειτουργούν. Στην Ελλάδα του 2011 όπου ο ίδιος ο Υπουργός είναι μέλος μίας κυβέρνησης που μεθοδεύει την απόρριψη τουλάχιστον 30.000 - 50.000 εργαζόμενων στον Καιάδα της ανεργίας μέχρι τον Δεκέμβρη του 2011, όλα αυτά ακούγονται ως κακόγουστο ανέκδοτο. Ήδη με ρεπορτάζ το nextok.blogspot.com υπέδειξε που βρισκόταν το αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό που εμφανίζει τον τερματισμό υποψήφιας στο αγώνισμα των 1000 μέτρων σε χρόνο πέραν των 4 λεπτών και 30 δευτερολέπτων. Οι υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όμως επιρρίπτουν στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν κινήθηκαν για να το πάρουν και να το αξιολογήσουν αν και την πληροφορία το nextok έγραψε από τις 3 Σεπτεμβρίου 2011!
Επίσης, αρκετοί υποψήφιοι που βρίσκονταν σε συγκεκριμένη αίθουσα των γραπτών εξετάσεων στη Βάρη, στις 7 Σεπτεμβρίου, άκουσαν αξιωματικό να τους ζητάει "συγνώμη" και να λέει ότι η καθυστέρηση στην έναρξη εκφώνησης των θεμάτων, οφειλόταν στην ...καθυστέρηση άφιξης συνυποψήφιας τους η οποία μάλιστα αντί για τις 8.00 το πρωί, (όπως προβλέπει η προκήρυξη την οποία ο Υπουργός επικαλείται), βρέθηκε στην αίθουσα στις 9.50 π.μ.
Στην ίδια υποψήφια, τηλεφώνησε από το κινητό του τηλέφωνο ενώ βρισκόταν μάλιστα στο προαύλιο της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, ο .... (θέλετε το όνομά του; το έχετε από την πρώτη μέρα και μάλιστα ο ίδιος - ανώτερος αξιωματικός με θέση στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης - ισχυρίζεται ότι έκανε το τηλεφώνημα καθώς τυγχάνει φίλος του πατέρα της).
Πρόκειται όμως για την ίδια υποψήφια η οποία ολοκλήρωσε το αγώνισμα του δρόμου 1000 μέτρων με χρονο 6 λεπτά και μερικά δευτερόλεπτα σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό! Σύμπτωση;
Πρόκειται επίσης για την ίδια υποψήφια η οποία πέρασε δύο μαθήματα με βαθμό 10, όταν βοά πλέον το Αρχηγείο του Λ.Σ., ότι οι βαθμολογητές μετέτρεψαν τις βαθμολογίες του 8 και του 9 σε 10 για άγνωστο αριθμό διαγωνισθέντων! Τυχαίο;
3 σχόλια:
Ανέκαθεν στα "καθεστωτικά" δήθεν δημοκρατικά γκοβέρνα, όπου οι πολιτικοί Ταγοί ασκούσαν πελατειακής προτίμησης εξουσία, υπήρχαν εκείνοι από τους "υπηκόους" που θα έκαναν την βρώμικη δουλειά. Αυτοί δηλαδή που αποκαλούνται οι Μουτζαχεντίν του συστήματος!
ΜΘΧ
Αληθεύει ότι ένας εκ των Αρχιπλοιάρχων, πρόεδρος της επι(ν)τροπής προήχθη κρυφίως & εσπευσμένως σε Υποναύαρχο?
Τι σχέση μπορεί να έχει η σπουδή της προαγωγής & η μυστικότητα της διαδικασίας, με διοικητικό δικαστήριο που εκδικάζει την προσεχή εβδομάδα υπόθεση παρανόμως & παρατύπως αποστρατευθέντων Αξιωματικών?
Είπαμε όμως, στα "καθεστώτα" όλες οι πράξεις έχουν χρώμα, άρωμα & πέπλο ...δήθεν δημοκρατικά, κ. Παπουτσή.
ΜΘΧ
ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΓΕΝΕΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ…ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ..
ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΣΑΠΙΛΑ ΜΙΛΑΜΕ………
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΟ , ΑΝΙΨΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ, ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 Λ/Φ-Υ/Ξ-Α/Ξ ΑΠΟ 1.65 ΣΤΟ 1.60 ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΑ…..
ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ 1.60……………..
Δημοσίευση σχολίου